Μόνος με τα Μνημόνια στο Βελλίδειο!


Το Πανελλήνιο περιμένει εκρηκτική κατάσταση στην επίσκεψη του ΓΑΠ στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες. Η καθυστερημένη απόφαση του, τελικά να πάει, στηρίχθηκε στις διαβεβαιώσεις του πρώην αγωνιστή της Νομικής Παπουτσή ότι δεν θα διστάσει να ξαναπάρει «γενναίες» αποφάσεις, σαν κι αυτές που πήρε κατά την ψήφιση του, καταστροφικού για τη χώρα, μεσοπρόθεσμου: να ψεκάσει με τόνους χημικών ειρηνικούς διαδηλωτές αντί να συλλάβει μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, να διασύρει τις ομάδες Δέλτα και Δίας βάζοντάς τες να τους ξυλοκοπούν ανελέητα, να δίνει καταφύγιο στους ακροδεξιούς «συνεργάτες» της ΕΛΑΣ. Στα επιχειρήματά του μπορεί να προστέθηκαν οι αντλίες νερού του «Αίαντα», ή/και λαστιχένιες σφαίρες, που θα είναι ευκαιρία να δοκιμασθούν τώρα με τη ΔΕΘ!
Τι λέτε αδέλφια; Θα παίξουμε το παιχνίδι τους γύρω από το Βελλίδειο, όπου η οργή μας μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη με κίνδυνο να έχουμε ανθρώπινα θύματα, ή θα τους δώσουμε ένα δημοκρατικό μάθημα περιφρόνησης, με μιά  λαοθάλασσα που θα ενώνει  στην πλατεία Αριστοτέλους Συνδικάτα, Παμίτες και Αγανακτισμένους; Μια λαοθάλασσα που θα περιφρουρεί την όμορφη πόλη υποδοχής, θα σεβαστεί τις περιουσίες των βιοπαλαιστών της και θα στείλει μήνυμα στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί (που έχει ρίζες στην Θεσσαλονίκη), ότι: Φθάνει πια!
Ας δούμε τι συνηγορεί προς την δεύτερη επιλογή: 
1. Τους στερούμε την ευκαιρία να στείλουν ακόμη ένα μήνυμα φόβου στις ευπαθείς ομάδες του Ελληνικού λαού. Οι βαρβαρότητες της πλατείας Συντάγματος είχαν άμεσο αντίκτυπο στην προσέλευση στις επόμενες συγκεντρώσεις των ηλικιωμένων, των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά) καθώς και στον οικογενειακό χαρακτήρα των συγκεντρώσεων με συμμετοχή παιδιών και υπερηλίκων, δηλαδή των τμημάτων αυτών της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο από την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, από τον μεταλλαγμένο σε νεοφιλελεύθερο, Πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής!
2. Αναδεικνύουμε την ελάχιστη κοινωνική στήριξη που έχει πια ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του. Ο Ελληνικός λαός έχει πληγεί βάναυσα σε επίπεδο δικαίου, από τις εικονικές «εξεταστικές», από την χειραγώγηση ή/και την ανικανότητα της Δικαιοσύνης να αποτρέψει την διαφυγή στο εξωτερικό ουσιωδών μαρτύρων του σκανδάλου SIEMENS έως την άρνηση να δεί την αντισυνταγματικότητα των δανειακών συμβάσεων και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που κυριολεκτικά ευτελίζουν το πολίτευμα. Με συνέπεια να υποβάλλεται σε άδικες, αντισυνταγματικές και τελικά ηλίθιες θυσίες, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όσα έξοδα κι αν κάνουν, δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν έξω από το Βελλίδειο περισσότερες από μερικές εκατοντάδες γραφικών ζηλωτών της Οικογενειοκρατίας του ΠΑΣΟΚ.
3. Χωρίς πρόκληση επεισοδίων επιτρέπουμε στον Ελληνικό λαό να  συνειδητοποιήσει με ηρεμία πόσο σαθρή είναι η παρούσα κυβέρνηση. Όλοι οι σοβαροί στενοί συνεργάτες του ΓΑΠ έχουν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους από κοντά του. Από τους δύο βασικούς συνεργάτες του, που του χάρισαν την εκλογική νίκη, ο Ν. Κοτζιάς μόλις διαπίστωσε τις  πρώτες πολιτικές παλινωδίες του, επέλεξε τον δρόμο της αξιοπρέπειας και απομακρύνθηκε από κοντά του.  Ο άλλος, ο Χ. Παμπούκης, χρειάστηκε δυό χρόνια για να ανακαλύψει αυτό τον δρόμο. Τον είχαμε προειδοποιήσει για την κατάληξη που θα είχε η επιλογή του να ασχοληθεί με τις μεγάλες επενδύσεις σε άρθρο μας με τίτλο «Ένας Παμπούκης μπορεί να φέρει την άνοιξη;». Όπου του επισημαίναμε ότι όσο καλός νομοθέτης κι αν ήταν, η εφαρμογή fast track νομοθεσίας με εχθρική τη  Δ.Δ., έλλειψη πολιτικών στελεχών που να την ελέγχει, έλλειψη εθνικών πόρων για έργα Σ.Δ.Ι.Τ, έλλειψη εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου, απλά, θα αποτύγχανε!  Ε, αν σε όλες αυτές τις δυσκολίες, που αλίμονο δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο ΓΑΠ, προσθέσει κανείς και την μη συνετή εμπλοκή προσώπων του οικογενειακού περιβάλλοντος του στις διαπραγματεύσεις με μεγάλους επενδυτές, δεν είναι να απορεί κανείς πώς από άτυπος συντονιστής της κυβέρνησης ο Χ. Παμπούκης, Νο2 ισχυρός άνδρας της, βαθμιαία υποβαθμιζόμενος, κατέληξε να πάρει κι αυτός τον δρόμο της  αξιοπρέπειας.. Η περιπέτεια του Χ.Παμπούκη, είναι ενδεικτική της σαθρότητας αυτής της Κυβέρνησης και της ανικανότητητάς της για Ανάπτυξη που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βρισκόμαστε. Ακόμα, η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας των προσωπικών του φίλων, Παπακωνσταντίνου, Δρούτσα, Μπιρμπίλη, τον ανάγκασε να τους απομακρύνει από κοντά του. Η αδυναμία του να συντονίζει και να ελέγχει την κυβέρνησή του τον οδήγησε μετά τον Χ.Παμπούκη να ορίσει μια σειρά συντονιστές: Πάγκαλο, Ραγκούση, Βενιζέλο χωρίς ορατό αποτέλεσμα στην εύρυθμη λειτουργία της. Έτσι έφθασε στο σημείο να ζητήσει συγκυβέρνηση συνενοχής από την..επάρατο!
Ας τον αφήσουμε να πάει να διαβάσει μόνος το λόγο του περιστοιχισμένος από τους ολιγάριθμους γραφικούς ζηλωτές του νεοφιλελεύθερου-σοσιαλιστικού φονταμενταλισμού του και τους 4.500 αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, αρκετοί από τους οποίους, μετά τις αθλιότητες που διατάχθηκαν να διαπράξουν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, ταλαιπωρούνται ακόμα από ψυχολογικές διαταραχές! Η κοινωνική απομόνωση του επίορκου Προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, από τους προδομένους συμπολίτες του, είναι ένα μήνυμα Δημοκρατίας που οφείλουμε να στείλουμε στους τοκογλύφους εταίρους μας! Από κει και πέρα, ασκώντας διαρκή πίεση στα θεσμικά όργανα: από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα Συνδικάτα, τα Κόμματα (του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου), με διαρκή αγώνα στις πλατείες, ενωμένοι, θα τον εξαναγκάσουμε σε παραίτηση και  προκήρυξη εκλογών. Γιατί όλο και περισσότεροι, εδώ και στο εξωτερικό, συνειδητοποιούν πως μόνο με πολυκομματική κυβέρνηση, μετά από εκλογές, η χώρα μας θα ανακτήσει την, χαμένη από τα δύο κόμματα εξουσίας, αξιοπιστία  και δυναμισμό της!

Δημήτρης Ματσικούδης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μόνος με τα Μνημόνια στο Βελλίδειο!

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Και να συμπληρώσω…..

    Και θα γίνουν και ρεζίλι επειδή θα έχουν ξοδέψει πολλά χωρίς λόγο καθώς θα έχουν μετακινήσει άδικα όλη την αστυνομία….

    Οπότε την επόμενη μέρα θα γράφουν οι εφημερίδες ” Ο Jeffrey φοβάται και την σκιά του”…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.