Ξεκινάει η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ


Δεν κάνει πίσω η Noble Energy παρά τις απειλές της Τουρκίας

«Παρακολουθούμε τις απειλές της Τουρκίας, είμαστε όμως και σε επαφή με το Στέϊτ Ντιπάρμετ στις ΗΠΑ και όπου αλλού χρειάζεται, απευθυνθήκαμε στα Ηνωμένα Έθνη και σίγουρα προχωρούμε για την γεώτρηση στο “Οικόπεδο 12″».

Αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», ήταν η απάντηση με τα πολλαπλά μηνύματα που έδωσε ο εκπρόσωπος της Noble Energy, σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την παρουσίαση των σχεδιασμών της εταιρείας στην περιοχή της Κύπρου, που οργανώθηκε από τον Κυπρο-αμερικανικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η εταιρεία θα κάνει γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων και οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.

Παρών ήταν και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το γεωτρύπανο ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε διαδοχικά «προγεύματα εργασίας» στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το θέμα συζητήθηκε και ενημερώθηκαν αρχηγοί και υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων και άλλοι παράγοντες της Κύπρου.

newsbeast

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.