Αντί για καθηγητή (όπως ορίζει ο νόμος) διόρισε το φίλο του που παίζουν μαζί μπάσκετ ο Λοβέρδος


“Όπως έγραψε χτες ο «Ηπειρωτικός Αγών» σε δημοσίευμά του, τις θέσεις των αναπληρωτών διοικητών στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία πρέπει να καλύπτουν καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Ο κ. Λοβέρδος όμως προσπέρασε τη διάταξη που ο ίδιος προώθησε στη Βουλή μέσω του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις και αποφάσισε να ορίσει έναν φίλο του και συμπαίκτη του στην ομάδα μπάσκετ της Βουλής…

Με το άκουσμα του ονόματος του κ. Τζαλαλή στην καίρια αυτή διοικητική θέση, του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Η απειρία του σε διοικητικές θέσεις και η έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά και η παράκαμψη της νομοθεσίας από τον υπουργό συζητήθηκαν σε «πηγαδάκια» και στη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων της χώρας στο υπουργείο Υγείας..

Ωστόσο, εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση το φάουλ αυτό του υπουργού, από τη στιγμή που το άρθρο 62 του ν. 3918/2011 είναι σαφές: «Ο αναπληρωτής διοικητής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων διορίζεται από τον υπουργό, μεταξύ τριών ατόμων που προτείνονται από το οικείο ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου και είναι μέλος Δ.Ε.Π. της βαθμίδας του καθηγητή ή του αναπληρωτή καθηγητή».

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν κατέθεσε καμία πρόταση, με τον υπουργό να ερμηνεύει στη συνέχεια κατά το δοκούν το νόμο και να ορίζει έναν εξωπανεπιστημιακό. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όμως, στα τέλη Ιουλίου πρότεινε για το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τέσσερα τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη ΔΕΠ. Σε αυτό το σημείο φέρεται ότι υπήρχε παρεξήγηση ή ότι το υπουργείο έκανε τα στραβά μάτια. Και αυτό επειδή στο έγγραφο της Ιατρικής Σχολής δεν ορίζεται σαφώς ότι τα προτεινόμενα μέλη ΔΕΠ διεκδικούν τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν κατά τη διετή θητεία τους στη διοίκηση το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο.

Όπως και να’ χει, όταν ο νόμος ορίζει ότι τη θέση του αναπληρωτή διοικητή την καταλαμβάνουν μόνο μέλη ΔΕΠ, το υπουργείο θα έπρεπε να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου και να μην οδηγείται σε παρατυπίες για χάρη φίλων.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

το είδαμε στο antinews

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.