Ο πολιτικός αμοραλισμός ενός μεταλλαγμένου πρώην καριερίστα αριστερού


από το mihkour1953

Περιχαρή τα media μετέδωσαν τη δήλωση του αρεσκόμενου σε ακραίες συχνά δηλώσεις εντυπωσιασμού υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου, για το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρεί δέκα εκατομμύρια έλληνες. Ανάλογη δήλωση είχε κάνει σχετικά πρόσφατα και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Συμφωνώ από μια πλευρά, ανήκω κι εγώ στα δέκα εκατομμύρια έλληνες που έχουν πολλές φορές βάναυσα ταλαιπωρηθεί από απαράδεκτους υπαλλήλους σε υπηρεσίες του δημοσίου. Όπως επίσης έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολλές φορές και από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιριών -αλλά αυτό ας είναι μια άλλη ιστορία.

Διερωτόμαι όμως και αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει σας παρακαλώ. Συγκαταλέγει άραγε και τον εαυτό του στο ένα 1.000.000.000 δημοσίων υπαλλήλων ο κ.υπουργός; Ή θεωρεί ευατόν τον μόνο που εργάζεται, μαζί με τον κ.Πάγκαλο, σε αντίθεση με τους άλλους 999.998 κηφήνες που είναι άχρηστοι και τεμπέληδες και δεν δουλεύουν (αυτό δεν υπονοεί ο υπουργός;).

Κάθισα κι έψαξα πάντως και σας μεταφέρω την πορεία του κ.Λοβέρδου, με αφορμή μια συζήτηση με τον πατέρα μου που μου ανέφερε πως τουλάχιστον ο Λοβέρδος δεν είναι κάποιος τυχαίος ανεπάγγελτος πολιτικός όπως τόσοι άλλοι, αλλά έχει δουλέψει κι έχει κολλήσει ένσημα και είναι και καθηγητής.

Ιδού λοιπόν συνοπτικά η επαγγελματική πορεία του εξαπανέκαθεν κρατικοδίαιτου και νυν επαγγελματία πολιτικού Ανδρέα Λοβέρδου… έχει κολλήσει ένσημα ο άνθρωπος όντως, ως ένας εκ του ενός εκατομμυρίου “ κοπριτών” που ταλαιπωρούν τα δέκα εκατομμύρια έλληνες… εργαζόμενος επί 2 ολόκληρα χρόνια!!!!!! ως καθηγητής… Τεράστια μακρόπνοη ανεκτίμητη θητεία, στην υπηρεσία της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων… 2 ολόκληρα χρόνια!!!

Από το 1973 ήταν οργανωμένος Κνίτης συνδικαλιστής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Νομική Σχολή, στην Πανσπουδαστική (τη φοιτητική οργάνωση του ΚΚΕ). Μέσω αυτής εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σχολής του. Στη σύνθεση του συμβουλίου ήταν επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πορείας), η Γιάννα Δασκαλάκη (υπό τη σημαία της ΔΑΠ), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Λάζαρος Λωττίδης (υφυπουργός Εθνικής Άμυνας), ο Λεωνίδας Τζαννής (πρώην υφυπουργός Εσωτερικών), ο Γιάννης Μαγκριώτης (μαζί με τον Φοίβο Χατζή έκαναν τα πρώτα βήματα τους στο ΠΑΣΟΚ εκπροσωπώντας την ΠΑΣΠ). Παρόντες και τα σημερινά εξέχοντα στελέχη του περιοδικού Τύπου, Δημήτρης Παγαδάκης (“ σύντροφος” του Λοβέρδου στην ΚΝΕ) και Μανώλης Αναγνωστάκης (εκπρόσωπος τότε της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς)… Δηλαδή, όλη η αφρόκρεμα που παραδίδει σήμερα τη χώρα στο 4ο Ράϊχ και την Τρόϊκα.

Το 1986 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο. Δε θα βιαστώ να τον κατηγορήσω αιώνιο φοιτητή, όπως πχ. τον Τσοχατζόπουλο που έκανε 17 χρόνια να πάρει πτυχίο (τουλάχιστον ο Λοβέρδος πήρε κι ένα διδακτορικό σε αυτό το διάστημα…). Ούτε ως τενεκέ που πήρε τα πτυχία του με μόνο όπλο τη συνδικαλιστική του ιδιότητα όπως η πλειονότητα της σημερινής “ πολιτικής ελίτ”, ή γλύφοντας και ικετεύοντας τους καθηγητές όπως ο Σκανδαλίδης να του βάλουν βαθμό να περάσει καθώς θα ασχολείτο με την πολιτική και μόνον και δεν επρόκειτο να πάρει κανέναν στο λαιμό του ως “ επιστήμον”…

Το 1992, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, ο Λοβέρδος εξελέγη επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο και το 1995 κατέλαβε θέση αναπληρωτή καθηγητή. Την ίδια χρονιά τον διόρισε ο Σημίτης στη γενική γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης, με τον οποίο είχαν γνωριστεί αππό το 1993. Και έκτοτε είναι ο επαγγελματίας πολιτικός που όλοι βλέπουμε στην τηλεόραση και τον θαυμάζουμε…

Περισσότερο απ’ όλα εγώ θαυμάζω -δεν ξέρω αν συμφωνείτε κι εσείς- τον πολιτικό αμοραλισμό του πρώην καριερίστα στην αριστερά (όταν η αριστερά ήταν της μόδας για τα μαλάκια) και νυν νεοφιλελεύθερου μεταλλαγμένου μέχρι μυελού των οστών, που αυτάρεσκα παρουσιάζει τον κυνισμό του ως ελικρίνεια με την ελαφρότητα μιας στάρλετ του ’60, όταν δήλωνε ότι: «το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι η ειλικρίνεια»! …που τόσα χρόνια και χρόνια σε κυβερνητικά πόστα και θέσεις ευθύνης τόσο ο ίδιος όσο και ο κ.Πάγκαλος και οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους, δεν διόρθωσαν τίποτα απ’ αυτά που κατηγορούν αλλά αντίθετα επέτειναν το πρόβλημα διορίζοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμο στο δημόσιο οι ίδιοι προς αποκατάσταση της εκλογικής τους πελατείας και των μελών των οικογενειών τους.

Όσον αφορά την ουσία της δήλωσής του υπουργού, εγώ έχω να προτείνω το εξής: Να απολυθούν άμεσα όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου, αφού με βάση τα λεγόμενα του υπουργού το 100% αυτών (ένα εκατομμύριο) είναι άχρηστοι κοπρίτες που μόνο τεμπελιάζουν χωρίς να δουλεύουν, ώστε το κράτος να εξοικονομήσει τα χρήματα από τους μισθούς, και να γλυτώσουν οι πολίτες από τους “ δυνάστες” τους. Όλοι να απολυθούν, ακόμα και οι τρεις αστυνομικοί που απασχολεί ο κ.υπουργός για να τον φυλάνε και να του κάνουν τα ψώνια απ’ το supermarket. Να κλείσουν τα πάντα, έτσι κι αλλιώς άχρηστα είναι αφού δεν δουλεύει κανείς, σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, φυλακές, αστυνομικά τμήματα, ένοπλες δυνάμεις, πυροσβεστική, μέσα μεταφοράς, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τελωνεία, ΚΕΠ, αεροδρόμια, λιμάνια, σκουπιδιάρικα, όλα, τα πάντα. Δεν νομίζω ότι θα ενοχληθεί κανένας πολίτης αφού σύμφωνα πάντα με τον κο Λοβέρδο, δεν δουλεύουν ούτως ή άλλως…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.