ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”…


Καθηγητές πανεπιστημίων και πρυτάνεις Vs Υπουργείο παιδείας:
Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα…

Οι καθηγητές πανεπιστημίων και οι πρυτάνεις, οι “πνευματική ελίτ” της χώρας μας, όσοι δηλαδή κατόρθωσαν να ανέλθουν και να διαπρέψουν (συνήθως με πολιτικές γνωριμίες) μέσα στο βορβορώδες περιβάλλον που ονομάζεται “ο χώρος της ανώτατης παιδείας”, αυτοί που τόσα χρόνια…
γέμισαν τις τσέπες τους και βούλωσαν τα στόματα τους με ευρωπαϊκά λεφτά, αυτοί που έφεραν την ανώτατη παιδεία μας (που πριν απο μερικά χρόνια έβγαζε απόφοιτους που διέπρεπαν σε όλον τον κόσμο) στο σημερινό της χάλι, αυτοί που δεκάρα δεν δίνουνε για την αξία και το μυαλό των νέων αν δεν κερδίσουν οι ίδιοι κάτι χειροπιαστό, μαλώνουν με την υπουργό παιδείας που δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο η κουτάλα να μένει αποκλειστικά στα χέρια της “πνευματικής ελίτ”
– τι διάολο, χρειάζεται πτυχίο και διδακτορικός τίτλος για να τρως λεφτά από το πανεπιστήμιο;

Αυτή είναι η διαφωνία τους αγαπητοί μου συμπολίτες. Για την κουτάλα μαλώνουν. Και όχι για την ποιότητα της παιδείας μας.

Γι αυτό δεν μπορούν να τα βρούν.

Ακόμα.

Μετά τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις οι οποίες θα αποβούν εις βάρος μόνο των φοιτητών (που θα χάσουν πάλι ένα σωρό μαθήματα), θα τα βρουν.

Να είστε σίγουροι.

Την ίδια στιγμή, οι διευθυντές των σχολείων διάβασαν στα παιδιά μας επιστολές που τα ενημερώνουν ότι δεν θα πάρουν βιβλία επειδή δεν έχουμε λεφτά και θα είναι μια χρονιά δύσκολη και τα βιβλία δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διαβάσει κανείς και ένα σωρό άλλες ανοησίες.

Τα κανάλια ψάχνουν να βρουν αν το αρνητικό υπόμνημα που εξέδωσε ο υπεύθυνος για την τύπωση των βιβλίων έφτασε έγκαιρα στην υπουργό παιδείας και αν φταίει η υπουργός ή ο υπεύθυνος που δε θα πάρουν τα παιδιά μας βιβλία.

Και κανείς από τους δυο δεν παραιτείται.

Και εμείς κακαρίζουμε.

Σαν κότες.

Και εγώ ντρέπομαι.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.