Για κατασκοπία ελέγχεται υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ


Βρέθηκαν στο e-mail του απόρρητα έγγραφα σταλμένα σε βρετανικές υπηρεσίες

Για κατασκοπία ελέγχεται υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ. Πρόκειται για στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της ομάδας OLAF που χειρίζεται τα υπερσύχρονα συστήματα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας και κυρίως το γνωστό… βαλιτσάκι που έχει χρησιμοποιηθεί, για την νόμιμη μαγνητοφώνηση καυτών και αποκαλυπτικών διαλόγων σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν ήδη τη δικαιοσύνη. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής φέρεται κατά πληροφορίες να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον ελεγχόμενο αξιωματικό, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχαν… φύγει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες.

Για την υπόθεση ,που θεωρείται πολύ σημαντική από τις αρχές έχει ήδη ενημερωθεί ο επικεφαλής εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Π. Πούλιος, ενώ σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα. Ελένη Ράικου, η οποία με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας θα αποφασίσει για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές της.

newsbeast

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.