Οι “φιρφιρίκοι” της Ν.Δ. φταίνε που δεν πήγαν τα βιβλία στα σχολεία!


Απολαυστικός και πάλι ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του στο ΒΗΜΑ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι …φταίει η ΝΔ και μάλιστα κάτι φιρφιρίκοι σαν τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, που φέτος για πρώτη φορά τα παιδιά δεν έχουν βιβλία ! Καλά που δεν είπε το γελοίο “φταίει ο Καραμανλής“. E, voila, απολαύστε τον μεγάλο στοχαστή Ν.2.:

Χθες άρχισε η σχολική χρονιά και (για πρώτη ίσως φορά μετά τον Εμφύλιο) τα παιδιά δεν είχαν βιβλία. Ευλόγως, το γεγονός θεωρήθηκε τεράστια ανικανότητα ή ολιγωρία ή βλακεία ή όπως θέλετε πείτε το.

Ποιος φταίει; Προφανώς την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας. Αν υπάρχει Διαμαντοπούλου, υπάρχει για να φροντίζει κατ’ αρχήν τα στοιχειώδη. Και το πιο στοιχειώδες από όλα τα στοιχειώδη είναι να έχουν βιβλία τα παιδιά.

Δεν το κατάφερε η Διαμαντοπούλου κι ασφαλώς θα πρέπει να κριθεί αυστηρότατα γι’ αυτό. Στη θέση της, ίσως κάποιος άλλος να είχε παραιτηθεί. Ισως κάποιος άλλος Πρωθυπουργός να της το είχε ζητήσει. Αλλά στη σημερινή Ελλάδα και με τη σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες ευαισθησίες. 

Ο επιμερισμός των ευθυνών, όμως, δεν γίνεται να σταματάει στη Διαμαντοπούλου ή στην κυβέρνηση. Διότι η Διαμαντοπούλου μπορεί να έχει τη γενική πολιτική ευθύνη για τις ελλείψεις, αλλά υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι που δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθούν τα βιβλία. Και για τους λόγους αυτούς ευθύνονται κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι – την ευθύνη των οποίων η αντιπολίτευση εσκεμμένα και περιέργως αποσιωπά…

Υπάρχει κυρίως η κορυφαία ευθύνη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προσωπικά του αντιπροέδρου του. Δυο ημερομηνίες τα λένε όλα: η υπόθεση της σύμβασης για την προμήθεια του χαρτιού εκδικάστηκε στις 6 Μαΐου (αφού είχε εκδικαστεί μια πρώτη φορά ενάμιση μήνα νωρίτερα) και η απόφαση βγήκε στις 19 Ιουλίου!

Να δεχτώ ότι η Διαμαντοπούλου έπρεπε να στείλει νωρίτερα τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Να το δεχτώ! Να δεχτώ ότι φταίει που δεν την έστειλε νωρίτερα; Να το δεχτώ και αυτό.

Αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχτώ ότι μια απόφαση του Συνεδρίου χρειάζεται δυόμισι μήνες για να εκδοθεί. Είναι απλώς απαράδεκτο, αν δεν είναι εσκεμμένο κι αν δεν υποκρύπτει άλλου τύπου σκοπιμότητες.

Ακούω, λοιπόν, τη ΝΔ να την πέφτει στη Διαμαντοπούλου. Και την ακούω ταυτοχρόνως διά του Λυκουρέντζου και άλλων φιρφιρίκων να σηκώνει τείχος προστασίας των δικαστών που έκαναν δυόμισι μήνες για να βγάλουν μια απόφαση. Και να καλύπτει ή, ακόμη χειρότερα, να αθωώνει λειτουργούς οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Διότι δεν έχω καμία αντίρρηση να διαφυλάξουμε απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο θα πρέπει η ΝΔ να προστατεύει το ανεξέλεγκτο των δικαστών.

Εκτός κι αν η θεωρία των υπόγειων και προνομιακών διαύλων της Δεξιάς (η θεωρία λέει το ακριβώς αντίστροφο κ.Πρετεντέρη: προνομιακούς διαύλους με τους δικαστές έχει το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό άλλωστε και εκατοντάδες στελέχη της “δεξιάς” βρίσκονται υπό δικαστικό διωγμό, ενώ “σοσιαλιστές” ξεπερνούν εβρόχοις ποσί τα -λιγοστά- μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη) με ένα μέρος του δικαστικού σώματος δεν είναι απλώς θεωρία. Και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται εμπράκτως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Υ.Γ. Επειδή οι “δεξιοί” είναι γνωστοί μπούφοι, υποθέτουμε ότι ο Α. Λυκουρέντζος, θα θεωρήσει μεγάλη τιμή του να δώσει κάποτε συνέντευξη στον Πρετεντέρη. Άλλωστε, την αρχή έκανε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.