Έθαψαν την Ιστορική Επανάσταση της Ισλανδίας!


Όλα μαζί τα ΜΜΕ της Ευρώπης και της Αμερικής έθαψαν στην κυριολεξία την Ιστορική Επανάσταση της Ισλανδίας, τρέμοντας με την Ιδέα ότι μπορεί αυτή να εξαπλωθεί και σε άλλα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Κράτη. Προσέξτε λοιπόν, πώς τα Κατάφεραν οι Ισλανδοί και έγραψαν Ιστορία Γκρεμίζοντας την δήθεν Δημοκρατία τους και Διώχνοντας Κακήν Κακώς όλους τους Πολιτικούς και Τραπεζίτες που τους είχαν στριμώξει άγρια κάτω από την καθοδήγηση των “Αγορών”!

1) Κατάφεραν να υποχρεώσουν την Κυβέρνηση να Παραιτηθεί

2) Εθνικοποίησαν τις μεγαλύτερες Τράπεζες της χώρας

3) Αρνήθηκαν κάθετα να ξοφλήσουν “τα χρέη” που απαιτούσαν οι Αγγλικές και Ολλανδικές Τράπεζες

4) Δημιούργησαν τη δική τους Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Ιδού το ιστορικό εν συντομία:

Το 2008, εθνικοποίησαν την κύρια Τράπεζα της χώρας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το νόμισμά τους και το Χρηματιστήριο να διακόψει τη λειτουργία του. Η χώρα κήρυξε Πτώχευση.

Το 2009, οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπροστά στη Βουλή επιβάλλουν πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Η Οικονομία της χώρας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η προσωρινή Κυβέρνηση, προτείνει νέο Νομοσχέδιο για την εξόφληση του χρέους στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την καταβολή 3.5 δις. ευρώ, που θα πληρώνουν όλες οι Ισλανδικές Οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Ιανουάριο ο Πρόεδρος της χώρας, (πού είσαι κ. Παπούλια;) αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι υπάρχει Αίτημα για λαϊκή Ετυμηγορία.

Τον Μάρτιο του 2010, γίνεται το δημοψήφισμα και ένα 93% του Λαού Σαρώνει με βροντερό ”ΟΧΙ” στην πληρωμή των Τοκογλυφικών Χρεών των Βρετανικών και Ολλανδικών Τραπεζών.

H Κυβέρνηση αρχίζει Δικαστική Έρευνα για την απόδοση Ευθυνών για την Κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις Τραπεζιτών και Υψηλόβαθμων Στελεχών των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι Τραπεζίτες και Πολιτικοί εγκαταλείπουν την χώρα!

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να σχεδιάσουνι το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 Πολίτες, χωρίς Πολιτική Εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα ξεκίνησε τις Εργασίες του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Οι Προτάσεις του Νέου Σώματος, θα πρέπει να επικυρωθούν από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής Επανάστασης: Παραίτηση Ολόκληρης της Κυβέρνησης, Εθνικοποίηση Τραπεζών, Δημοψήφισμα για τις Κρίσιμες Οικονομικές Αποφάσεις, Φυλάκιση των Υπεύθυνων της Κρίσης και Επαναστατικές Τροποποιήσεις του Συντάγματος από τους Πολίτες. Και όχι από τους Πολιτικούς!

siopilipliopsifia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Έθαψαν την Ιστορική Επανάσταση της Ισλανδίας!

  1. Ὁ/ἡ VASCOS γράφει:

    Φαινεται ότι όταν το κλίμα είναι κρύο ο κόσμος ενεργοποιείται, σε αντίθεση με τους νότιους που το καλοκαιράκι και ο ωχαδερφισμός τους ρίχνει στη ραστώνη και στο “δε βαριέσαι”. Περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι και δύσκολα θα σηκωθούμε απο τον καναπέ μας, (μιλάω για τον εαυτό μου). Θα έπρεπε όλους αυτούς τους “κυρίους” που κορόϊδεψαν ένα λαό να τους στήσουμε στο τοίχο και να περάσουν δέκα εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ και να τους φτύσουν (μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν και γελούν στου κασίδη το κεφάλι-βλέπε: μετανάστες κλπ).Αν και πιστεύω ότι θα πάρουν ομπρέλες νομίζοντας ότι βρέχει.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γράφει:

    ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΛΩ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΛΙΟ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ .

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.