Είμαστε Ευρωπαίοι, και όχι… Πρώσοι


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αυτή η Ευρώπη των «μέτρων» ή καλύτερα μια Ευρώπη που φτιάχνεται στα μέτρα της Γερμανίας, και καταλήγει τελικά να μας παίρνει τα… μέτρα, δεν είναι η Ευρώπη που θέλαμε όσοι από μας είχαμε ταχθεί υπέρ τα «δύσκολα» χρόνια μετά τη πτώση της δικτατορίας. Η ειρωνεία, γιατί περί ειρωνείας πρόκειται, ότι μ’ αυτή την… Ευρώπη συντάσσονται σήμερα όσοι τότε την πολεμούσαν λυσσαλέα.

Τέλος πάντων, αυτή η Ευρώπη της αυστηρής γερμανικής πειθαρχίας έφθασε μέχρι το σημείο ο εκπρόσωπός της στη Κομισιόν, ο γερμανός επίτροπος για την Ενέργεια(αρνούμαι να αναφέρω το όνομά του), να ζητήσει να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης! Δεν είναι αστειάκι, είναι πολύ σοβαρό, γιατί μας θυμίζει κάτι αντίστοιχο που έκαναν οι συμπατριώτες του Ναζί στους Εβραίους. Τους υποχρέωναν να φοράνε στα ρούχα τους μια στάμπα με την πεντάλφα.

Αυτός λοιπόν ο ηλίθιος γερμανός, παραμένει στη θέση του αντί να τον έχουν πετάξει με τις κλωτσιές από το παράθυρο. Και μόλις 150 ευρωβουλευτές συνυπέγραψαν ζητώντας την αποπομπή του. Οι άλλοι που ήταν; Ο δικός μας πρωθυπουργός δεν το έμαθε και έστω για επικοινωνιακούς λόγους να ζητήσει την αποπομπή του; Να λοιπόν γιατί αυτή η Ευρώπη της Γερμανίας, δεν έχει μέλλον. Γιατί μια τέτοια «κατοχική» Ευρώπη, δεν ταιριάζει με την κουλτούρα της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Η δική μας Ευρώπη, είναι η Ενωμένη Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, και όχι το πρωσικό μοντέλο της στρατιωτικής πειθαρχίας.

statesmen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.