Ιδού γιατί πρέπει να απαλλαγούμε αμέσως από τον ΓΑΠ


Καλύτεροι όροι για τα δάνεια της Ιρλανδίας /Πορτογαλίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκρίνει την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων προς την Ιρλανδία και προς την Πορτογαλία και τη μείωση του επιτοκίου τους, ανακοινώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Διευκρινίστηκε, συγχρόνως, ότι το επιτόκιο θα επανέλθει στο επίπεδο εκείνο, στο οποίο ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δανείζεται στις αγορές.

Πρόκειται μάλιστα για ένα μέτρο που όπως ανακοινώθηκε “θα έχει και αναδρομική ισχύ”. Σε εφαρμογή του, η Πορτογαλία, όσο και η Ιρλανδία, εφεξής δεν πρόκειται να πληρώσουν κανένα έξτρα πριμ της κατηγορίας της ανάληψης οικονομικού κινδύνου. Το επιτόκιο των δανείων τους θα κυμανθεί γύρω από το 3%-3,2%, αναφέρει στις Βρυξέλλες μια καλά πληροφορημένη πηγή. Έως τώρα, αυτά είχαν διαμορφωθεί δύο με τρεις εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα.

Όμως και η διάρκεια των δανείων ενδέχεται τελικά να γίνει τριακονταετής, από οπωσδήποτε δεκαπενταετής που ορίστηκε αρχικά.

Όπως προκύπτει από το ανακοινωθέν της Επιτροπής των Βρυξελλών, η μέση δανειακή περίοδος γίνεται πια 12,5 έτη, από 7,5 έτη αρχικώς προβλεφθείσα.

Για το Δουβλίνο, πρόκειται για εξοικονόμηση περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως η ίδια η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ήδη στις Βρυξέλλες. Πρόκειται πάντως για ένα μέγεθος που θα μεταβληθεί αναλόγως των τελικών επιτοκίων και κάποιων παραμέτρων, που θα διαμορφωθούν άμεσα στο μέλλον στις αγορές.

Η απόφαση της Επιτροπής των Βρυξελλών θα πρέπει “μέσα στις προσεχείς εβδομάδες να εγκριθεί απ τις κυβερνήσεις στα 27 κράτη μέλη”.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.