ΙΧΩΡ


Σε αυτούς τους δίσεκτους καιρούς που ζούμε μια ακτίνα φωτός που μας οδηγεί προς τον ζωοδότη μας, πάει να βασιλέψει. Φανταστείτε τη ζωή μας να περιβάλλεται από μουντό γκρίζο χρώμα αφού η χρυσόλευκες ακτίνες του θα χρειαστεί να δύσουν!

Οι ποιητικές- αλληγορικές εκφράσεις τέλος !

Θα σας γράψω από καρδιάς ξεκάθαρα για το ζήτημα που πρέπει να χειριστούμε. Η αναφορά μου αυτή είναι για ένα περιοδικό που βρίσκεται σε οικονομική στενωπό. Θα μου πείτε σάμπως και εμείς που βρισκόμαστε, τα ίδια και χειρότερα!

Δεν είπα το αντίθετο, διανύουμε δύσκολους καιρούς τα είπαμε. Εδώ μας θέλω όμως! Εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα να ατσαλωνόμαστε και  ο ένας να συμπαραστέκεται στον άλλον. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε όλα αυτά που διατυμπανίζουμε χρόνια.  Τίτλους γενναιότητος, τίτλους ανδρείας, τίτλους αδελφοσύνης και ένωσης.

Έχουμε έναν πόλεμο που βιώνουμε. Εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε απόγονοι του πολιτισμού και του φωτός, με τους άλλους που δεν πρεσβεύουν τίποτε εκτός από υποταγμένες συνειδήσεις.

Στη διάρκεια αυτού του πολέμου, ένα περιοδικό μάχεται μέσα από συμπληγάδες πέτρες για τη διάδοση του πολιτισμού και της Ιστορίας μας. Ήρθε η στιγμή ως φαίνεται να καμφεί οικονομικά – γιατί δεν μπορούν αλλιώς να μας λυγίσουν – και να διακόψει την έκδοσή του.

Τι άλλο πια θα επιτρέψουμε να μας κάνουν!

Πάνε να μας αφήσουν χωρίς Πατρίδα! Την αξιοπρέπειά μας την ταυτίζουν με τους λανθασμένους οικονομικούς χειρισμούς   των εκάστοτε  διαχειριστών της εξουσίας.

Όχι δεν είμαστε πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χαρτιά με νούμερα επάνω. Εμείς είμαστε άνθρωποι με αξίες και ιδανικά που μας έχουν αναγκάσει να τα θάψουμε βαθειά μέσα μας για να μπορούμε να συνυπάρξουμε.

Αν τους κάνουμε το χατίρι και συνθηκολογήσουμε,  μπράβο τους!

Δεν το νομίζω όμως, τούτος ο τόπος «γεννά» μοναδικούς ανθρώπους και σαν μοναδικοί άνθρωποι που είμαστε, έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την έκδοση αυτού του περιοδικού. Γιατί στην τελική αφού για «εμάς» εκδίδεται, από «εμάς» πρέπει να διατηρηθεί!

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 κυκλοφορεί το περιοδικό ΙΧΩΡ.

Από εμάς εξαρτάται να μην είναι το τελευταίο τεύχος!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.