Το θέμα είναι το… πάχος του δέρματος


Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Ανέκαθεν είχα την απορία αν κάποιοι πολιτικοί, κυρίως οι ασκούντες κυβερνητική εξουσία, έχουν διαφορετικό DNA από τους απλούς πολίτες. Ο λόγος ήταν η συμπεριφορά τους και η αντίδρασή τους σε κάθε θέμα, η οποία δεν εξηγείται με τη κοινή λογική. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μου έδωσε η πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά «επιτυχία» του υπουργείου (μη εθνικής) Παιδείας κλπ. να αφήσει τους μαθητές χωρίς βιβλία.

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας: ‘Εχουμε κρίση στο Αιγαίο και ξαφνικά διαπιστώνεταιότι τα αεροσκάφη μας δεν έχουν πυρομαχικά επειδή το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας καθυστέρησε να τα παραγγείλει. Ποιες θα ήταν οι συνέπειες; Το βέβαιο είναι ότι ο αρχηγός της αεροπορίας και αρκετοί αρμόδιοι θα πήγαιναν όχι απλά στο σπίτι τους αλλά και στο στρατοδικείο με την κατηγορία της παράληψης καθήκοντος κλπ. Όσο για τον υπουργό Άμυνας, αυτός ίσως να περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι εξηγώντας γιατί δεν είχαν πυρομαχικά τα αεροσκάφη. Ίσως, μάλιστα, να προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήταν καλύτερα… χωρίς πυρομαχικά!

Όπως, περίπου, προσπαθούν να μας πείσουν οι Κυρίες που «υπουργεύουν» (διακονούν) την Παιδεία, περιφερόμενες από κανάλι σε κανάλι. Ίσως θεωρούν ότι με τις φωτοτυπίες, ως προϊόντα ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προωθείται… η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση»!!! Χωρίς ντροπή, ανερυθρίαστες, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν μια συγνώμη από γονείς, καθηγητές και μαθητές και να πουν «αποτύχαμε και παραιτούμαστε».

Προσπαθούν να μας περάσουν ότι κάποιοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» φταίνε (ποιοι και γιατί;). Και έτσι να είναι, αποδεικνύονται ανεπαρκείς και ανίκανες να ασκήσουν διοίκηση και έλεγχο στις υπηρεσίες που προϊστανται. Ποιους έλεγξαν, ποιους έστειλαν στον εισαγγελέα για παράληψη καθήκοντος; Πώς στέκονται στη θεση τους χωρίς ίχνος ντροπής;

Τελικά φταίει το DNA; Όχι μου λέει φίλος γιατρός. Το DNA δεν διαφέρει κατά κοινωνική ομάδα αλλά κατ’ άτομο. Απλά είναι θέμα… πάχους δέρματος! Είδε την απορία στο πρόσωπό μου, και συνέχισε: Χονδρόπετσοι!!!

parisis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.