Το νέο χαράτσι θα κρίνει και την τύχη Σαμαρά


Δυστυχώς, από τις μέχρι αυτή τη στιγμή ανακοινώσεις, τόσο του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μιχελάκη, όσο και του αρμόδιου τομεάρχη κ. Βρούτση, διαφαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία συναινεί και πάλι στην επιβολή της «έκτακτης» εισφοράς στα ακίνητα. Μπορεί να στρογγυλεύει τις γωνίες, μπορεί να μιλάει για αναλγησία κ.λ.π., αλλά επί της ουσίας δεν διαφωνεί. Δεν έχουμε ακούσει ένα ξεκάθαρο όχι. Ένα τέτοιο όχι που να καλύπτει πολιτικά τους φιλελεύθερους που δεν θέλουν να καταβάλουν αυτό το χαράτσι. Το οποίο χαράτσι, ούτε στην φιλελεύθερη ιδεολογία της ΝΔ ταιριάζει, ούτε το Σύνταγμα το επιτρέπει, όταν η ακίνητη ιδιοκτησία δεν αποδίδει εισόδημα, διαφορετικά αυτό είναι μια έμμεση δήμευση. Δεν ακούσαμε λοιπόν την ΝΔ να μιλάει για αντισυνταγματικότητα. Αντίθετα ακούσαμε τον κ. Μιχελάκη να καλεί σε υπακοή στον νόμο αυτό του ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός είναι πολύ αναστατωμένος και εκνευρισμένος με το χαράτσι αυτό που αφαιρεί χρήματα από τις καταθέσεις του για να τα δώσει στους τραπεζίτες προς εξόφληση των απαιτήσεών τους από τα ομόλογα.

Το Χαράτσι στα ακίνητα, είναι η τελευταία ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να τραβήξει μια σαφή και οριστική κόκκινη ιδεολογική γραμμή μεταξύ της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Αν ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθήσει τακτική στήριξης της κυβέρνησης και σε αυτό το χαράτσι, με τη λογική του «τι να κάνουμε;», τότε δεν θα έχει άλλα περιθώρια ελιγμών. Θα ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Παπανδρέου και την φορομπηχτική του λογική, αλλά και την επιδρομή κατά της ιδιοκτησίας του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΕΘ είναι η ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να απογαλακτιστεί από την κρατικοδίαιτη λογική του πολιτικού.

Θα πρέπει να κηρύξει το χαράτσι στα ακίνητα αντισυνταγματικό και παράνομο. Μην μας πει και πάλι, όπως με το μνημόνιο, ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια.

Δεν πρέπει να ξεχνά, ότι αυτός ο ίδιος είναι ο νομοθέτης και ο νομοθέτης  έχει ευθύνη και άποψη για την συνταγματικότητα του νόμου που ο ίδιος (ως Βουλή) ψηφίζει.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.