Με κομμένα τα φτερά η Τουρκία


Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ

Λιάνα Μυστακίδου

Η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ε.Ε και γενικά διεκδικεί έναν ρόλο ηγετικής δύναμης στη Μεσόγειο.

Με αυτή την αίσθηση ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ως ο «ήρωας» που έφερε την αραβική άνοιξη στην  περιοχή. Βέβαια, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Στην Αίγυπτο οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Του έτριξαν τα δόντια για να μην ονειρεύεται να παίξει ρόλο μοναδικού ηγέτη στην Μεσόγειο. Το σόου στη Λιβύη πρόλαβαν και του το χάλασαν οι κ.κ. Σαρκοζί και Κάμερον που έδωσαν ένα δυναμικό παρών στην Τρίπολη.

Με κομμένα τα φτερά στρέφεται τώρα στην Ελλάδα. Απειλεί να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κοντά στο Καστελόριζο.

Εδώ τα πράγματα είναι φαινομενικά πιο ευνοϊκά για τον κ. Ερντογάν. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δείχνει εδώ και πολύ καιρό διατεθειμένη να δεχθεί την συγκυριαρχία στο  Αιγαίο και να μοιραστεί τον πλούτο του λαού με τους γείτονες. Η υποχωρητικότητα έναντι των απίθανων τουρκικών διεκδικήσεων και ενδεχομένως η οικονομική κατάρρευση της χώρας, η οποία ασφαλώς δεν είναι τυχαία, προετοιμάζουν τον χειμαζόμενο λαό να δεχθεί και άλλη υποτέλεια.  

Ο Τύπος, δυστυχώς, έχει δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα για τη δύναμη της Τουρκίας που προκαλεί τρόμο και δέος. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Η οικονομική ανάπτυξη είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει. Η ανεργία μαστίζει τους νέους ηλικίας 15-19 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του OECD η τουρκική νεολαία είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ 32 χωρών.

Ο κραταιός Στρατός απογοήτευσε ακόμα και τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Μπιράντ, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει αυτά που αποκάλυψε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Κοσανέρ.  Οι αξιωματικοί το σκάνε όταν συναντήσουν άνδρες του ΡΚΚ.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα κάνουν όταν βρεθούν μπροστά   σε τακτικό στρατό άρτια εξοπλισμένο και με φαντάρους παλληκαράδες που πάλεψαν γενναία το Τρίτο Ράιχ, την ώρα που εκείνοι λούφαζαν! Τριάντα χρόνια δεν μπορούν να πατάξουν τη αντίσταση μερικών ανδρών και τολμούν να τα βάζουν με όλο τον κόσμο.

Ξέρουν όμως πολύ καλά τα όρια τους. Οκ. Ερντογάν φώναζε ότι θα επισκεφθεί τη Γάζα, για να αναδιπλωθεί μετά και να πει ότι ανυπομονεί να  την επισκεφτεί.  Κάτι ανάλογο θα κάνει και έναντι του Ισραήλ. Πώς αλλιώς μπορεί να κάνει όταν το Ισραήλ έχει εγκαταστήσει το λογισμικό των σημαντικών οπλικών συστημάτων της Τουρκίας και μπορεί να τα αχρηστεύσει στο λεπτό!

Εσωτερικά η κατάσταση είναι άθλια. Δεν λειτουργεί κανένα θεσμικό όργανο. Τα μεταλλεία, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, ακόμα και τα ποτάμια είναι ξεπουλημένα  σε ιδιώτες. Η χώρα εισάγει σπόρους για τις καλλιέργειές της  από το εξωτερικό. Ακόμα και η ΜΙΤ έγινε σουρωτήρι και αποκαλύπτονται οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις της  με το ΡΚΚ.

Οι απόψεις αυτές ενισχύονται  από την «τυχαία» αναρρίχηση του κ. Ερντογάν στην εξουσία, η οποία περιγράφεται ανάγλυφα στην ιστοσελίδα miriweaks.  Από όλα όσα περιγράφονται επιλέξαμε τα εξής:

«Ο κ. Ερντογάν χωρίς να έχει καμία επίσημη ιδιότητα πήγε στην Αμερική.  «Τυχαία» συναντήθηκε με τους επικεφαλής του εβραϊκού λόμπι, με τον Μπους και τους συνεργάτες του. Οι Cuneyt Zapsu, Omer Celik, Egemen Bagis, Mucahit Arslan, Mir Dengir Firat, οι οποίοι έχουν κάποιες σχέσεις με τις ΗΠΑ , τοποθετήθηκαν «τυχαία» δίπλα του.

Φυσικά «τυχαία» ο κ. Zapsu είπε στον Αμερικανό υπουργό άμυνας κ.Wolfowitz «μην σπαταλάτε τον Ερντογάν, χρησιμοποιείστε τον».

«Τυχαία» ήταν επίσης και η σύσταση της ομάδας που πήγε να ενημερώσει τους ιθύνοντες των Deutsche Bank, Chase Manhattan, Moore Capital, American Express , των πιστωτικών δηλαδή ιδρυμάτων που ελέγχονται από το σιωνιστικό κεφάλαιο , «να μην ανησυχείτε από την αυτοδύναμη άνοδο του ΑΚΡ στην εξουσία». Στην ομάδα μετείχαν ο πρόεδρος της Verso, Erhan Goksel, ο εξάδελφος του Μεσούτ Γιλμάζ , πολύ γνωστός χρηματιστής Mehmet Kutman  και ο Στρατηγός Τσεβίκ Μπίρ. «Τυχαία» επίσης εννιά μέλη του Δήμου Κωνσταντινούπολης που δικάζονταν για ατασθαλίες και διαφθορά εκλέχθηκαν βουλευτές και  γλύτωσαν την καταδίκη τους».

Στο ιστολόγιο αναφέροντα και άλλα πολλά για την αναρρίχηση προσώπων σε θέσεις- κλειδιά, για διασυνδέσεις με ξένες και τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν τη στιγμή αυτή.

Ο κ. Ερντογάν φωνάζει , απειλεί και μετά τα μαζεύει. Θέλει να γίνει ο προστάτης των Παλαιστινίων , αλλά αδιαφορεί για τα δικαιώματα των Κούρδων. Περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφίσει στα ΗΕ για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, τώρα που ο κ. Ομπάμα  διαφωνεί με τη σύσταση του, για να μην διεκδικήσουν και άλλοι μερίδιο από τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Μεσογείου.

Επιτέλους η Αθήνα ας εκτιμήσει σωστά την κατάσταση και να μη δεχθεί άλλη προσβολή του ελληνικού λαού, γιατί τότε το Γουδί θα φαντάζει ασήμαντο  μπροστά σε αυτά που θα συμβούν.

Ο λαός μας παρόλη τη δυστυχία που τον αναγκάζουν να βιώνει καθημερινά έχει υψηλό φρόνημα και δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά σε κανέναν πολιτικό  να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς, γιατί μας έσωσαν από τον πόλεμο.

Η οικονομική κρίση είχε και ένα καλό αποτέλεσμα. Έπεσαν οι μάσκες, φάνηκαν τα πρόσωπα και οι «οπαδοί» ξανάγιναν ανεξάρτητοι, αγανακτισμένοι πολίτες, πατριώτες….

elzoni.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Με κομμένα τα φτερά η Τουρκία

  1. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΤΟ ΝΑΤΟ,ΔΝΤ,Ε.Κ.Τ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ Ν.Τ.Π. ΠΩΣ ΣΑ ΛΑΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑ ΛΑΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ” Ο ΕΧΩΝ 2 ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΔΟΤΩ ΤΟΝ ΕΝΑ…..”

    ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ…
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ,ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ,ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ (ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.