Οι Οθωμανοί ξανάρχονται… στο “Τηλέραμα”


Φαίνεται ότι κάποιοι στην Ελλάδα, τη βρίσκουν με τη φαντασίωση ότι είναι ραγιάδες, ότι είναι υπήκοοι της Υψηλής Πύλης. Δεν εξηγείται αλλιώς η «τουρκολαγνεία» των ΜΜΕ της χώρας μας, τα οποία μας πλασάρουν συνεχώς τα υποπροϊόντα της τουρκικής υποκουλτούρας. Σειρά τώρα πήρε το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό «Τηλέραμα», το οποίο με πολλή χαρά, μας αναγγέλλει με ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον κυριακάτικο Τύπο και προσδοκία «τρελών» κερδών σε μια εποχή «ισχνών αγελάδων», ότι «η κρυφή ζωή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, οι έρωτες και τα πάθη του πανίσχυρου Σουλτάνου», έρχονται από 16/9 αποκλειστικά κιόλας (!), στο περιοδικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (27/2/2011), «πρόκειται για…
μυθοπλασία που βασίζεται σχετικώς χαλαρά στο βίο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και σπάει ρεκόρ θεαματικότητας» στη γείτονα. Στην Τουρκία έγινε χαμός με τη σειρά και κατόπιν διαμαρτυριών, κόπηκαν ερωτικές σκηνές. Αλλά αυτά, εμάς δεν μας αφορούν. Το να χρησιμοποιείται μια τέτοια ταινία αλλά και άλλες που έχουν πλημμυρίσει τα ελληνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, για να εξωραΐζεται η εικόνα των Τούρκων, μέσω της προβολής μιας καθ’ όλα παραπλανητικής εικόνας για την κοινωνία της γείτονος, αυτό είναι για εμάς μεγάλο θέμα. Πρέπει να καταστεί σαφές, ότι το περιοδικό αυτό, εφόσον έκανε την επιλογή αυτή, δεν πρέπει να αγοράζεται από πατριώτες. 

Όποιος Έλληνας το κρατήσει στα χέρια του, ας σκεφτεί ότι μεγάλο τμήμα της Κύπρου μας βρίσκεται υπό κατοχή από το 1974, ας σκεφτεί τη θυσία των τριών παλικαριών μας στα Ίμια, ας σκεφτεί τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και ας αναλογιστεί αν έπραξε σωστά, προβαίνοντας στην αγορά του περιοδικού, που δίνει με τα τουρκικά DVD, ρεσιτάλ εθνομηδενισμού και αρνησιπατρίας.

Πάμε παρακάτω: το ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό «Τηλέραμα», όπου την περασμένη άνοιξη έγιναν απολύσεις και σημειώθηκε και απεργία (καθώς έγιναν μειώσεις μισθών της τάξης του 15%), ανήκει στον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων (διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε βαλκανικές χώρες, όπως η Σερβία και η Ρουμανία), συμφερόντων Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τηλέραμα ΑΕ. Ως εκδότρια-διευθύντρια του περιοδικού, εμφανίζεται η Βίκυ Αλικάκη. Ο Όμιλος, εκδίδει και ένα περιοδικό που στοχεύει περίπου στο ίδιο κοινό, τον «Τηλεθεατή», αλλά και μεταξύ άλλων τα περιοδικά «Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι», «Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής», «Madame Figaro», «Celebrity», «Shape», «Maison/Madame Figaro», «Playboy» και «Prestige».

Αυτή την εποχή ο Όμιλος του Θ. Φιλιππόπουλου (ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου-ΣΕΠΤ), έχει «θέματα»: κυρίως, ένα ομολογιακό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, ύψους κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ και δυστυχώς γι’ αυτούς, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2011. Όπως διαπιστώνεται από τους πάντες, οι τύποι του Ομίλου καίγονται για ρευστό και δεν τους ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, παρά μόνο το χρήμα. Η υπόθεση αυτή, αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη διάβρωση που έχει υποστεί ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος των media, όπου πλέον ο όρος «Ελλάδα», ακούγεται μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός και τίποτα άλλο.

elkosmos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.