Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.

Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;

Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.

Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.

Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.

Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.

Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. ΈΟ λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.

Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.

Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.

Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.

Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.

Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;

Κάισα Έκις Έκμαν

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-nar-eurokostymen-inte-passar

το είδαμε στο taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

122 ἀπαντήσεις στὸ Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)

  1. Ὁ/ἡ gnorimies γράφει:

    έφτασε η ώρα να πληρωθεί η ηλιθιότητα

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Γιάννης γράφει:

      Θα έλεγα οτι ο έλληνας είναι έξυπνος.. απλά δεν είναι …ξύπνιος!
      σε κάθε περίπτωση όπως συνηθίζω να λέω ..επιτέλους ας ενωθούμε να ξεκινήσει ο αγώνας γιατί τα παιδιά μας θα μας ρίχνουν φάσκελο που θα πάει σύννεφο. (όσοι έχουμε προλάβει να κάνουμε).

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι δημοσιογράφοι μας είναι αλήτες…..

    Από την μια αυτή την καταπληκτική κοπέλα δημοσιογράφος που προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια του κάθε Ευρωπαίου μαλάκα που μας έχει για τον πιο άχρηστο λαό αφού για αυτό φρόντισε ο ξεφτίλας ο γιωργάκης…..

    Και από την άλλη ο αρχισυντάκτης του “ΕΘΝΟΥΣ” ρωτούσε τον Παπακωνσταντίνου τι να γράψει στην εφημερίδα για τις καταγγελίες της Γεωργαντά από την Ελληνική Στατιστική Αρχή!!!!!! Και ο κάθε ανθρωπάκος Κώνστας , Τρέμη και ο Μπαμπίνος του ΣΚΑΙ παίρνουν τα σκονάκια από τα αφεντικά τους για το τι θα μας πουν!!!!!!!

    ΑΛΗΤΕΣ!!! ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ!!!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ manos γράφει:

      τιποτα,μα τιποτα…………..δεν ειναι οπως μας το παρουσιαζουν!!!!!

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ SkotonoKommatoSkyla γράφει:

      Ενώ ο ξεφτίλας ο Κωστάκης Jr, ο Μητσοτάκης κ.λ.π. δεξιοί δεν φταίνε.
      Άσε μας ρε φίλε. Όσο κουβαλάμε αυτά τα πολιτικά κολλημένα μυαλά
      δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα. Αντί να γίνουμε όλοι ένα & να διαολο-
      στείλουμε τους Ευρωπαίους, είμαστε μοιρασμένοι σε 50 κόμματα &
      διαολοστέλνει ο ένας τον άλλο. Ε άι στο διάολο λοιπόν…

      Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ Natalia γράφει:

    translate in english and in other lang..
    so we can send it everywhere in Europe…
    i think is really good this article…
    and i think ppl in Europe perhaps get bored to translate this…
    or “working” as many hours as we are working and dont have so much free time…

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ pro γράφει:

    Ενα θα σας πω η κορη μου που ειναι 9 μου ειπε οτι δεν θελει να μεγαλωσει και οταν την ρωτησα γιατι? μου ειπε οτι για να εχω ανχος και να χρωσταω παντου?

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

      Ενα θα σου πω.Οταν δεν εχουμε αρκετα φράγκα στην ακρη για να ειναι εξασφαλισμενο το μέλλον του παιδιου μας…ΔΕΝ κανουμε παιδι !!!
      Μαλλον ΕΣΥ δεν θελεις να μεγαλωσει η κορη σου για να μην μεγαλωσουν και οι οικονομικες αναγκες της (τις οποιες εχεις φορτωθει εσυ) και ασε τις δικαιολογιες.

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ vassiamag γράφει:

        ντροπη σου!!!! απο οτι φαινεται δεν εχεις ιδεα απο παιδια…ξερεις, αντιλαμβανονται κ αυτα την πραγματικοτητα με ενα δικο τους τροπο ακρως συναισθηματικο…αλλα που να …νιωσεις εσυ!!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Christos γράφει:

        Laki apo to sxolio sou antilamvanomai oti den exeis paidia.
        Meta apo afto poy diavasa gia mena pia o orismos tou kretinou sto lexiko tha ehei th fotografia sou.
        Otan agoraki mou Laki apoktiseis pote paidi tote tha katalaveis ti einai i zwi giati mexri tote eisai aplws ena kakomathimeno kolopaidaki pou xerei na kanei kritiki stous allous.
        Tha mporousa na sou grapsw olokliri ekthesi gia tin periptwsi sou alla amfibalw an tha katalaveis pote.
        Opote Laki, se afinw stin mizeria sou kai tin agnoia sou.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Giorgos Farmakis γράφει:

        auth einai i apantisi sou laki; mallon skeftese ton eautouli sou pos na kalopernas! kai den katalavaineis to agxos kai tin euthini pou exei enas gonios! min gineis pote pateras den sou tairiazei!!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

        Ο Lakis είναι από Γερμανία και προφανώς είναι από τους ηλίθιους που προκαλούν για να προκαλούν. Είναι ψυχολογικό το θέμα μην του κάνουμε την χάρη να του δίνουμε περισσότερη σημασία απ’όσο του αξίζει

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Τα παιδια αντιλαμβανονται την πραγματικοτητα.Εσεις δεν την αντιλαμβανεστε ! Μην μου λες εμενα τωρα οτι η 9χρονη κορη σου (εκτος απο παγωτο,κουκλακια και σοκολατακια) γνωριζει και τι ειναι τα ευρω και τα χρέη ,διοτι και τα δικα μου τα παιδια ειναι στην ηλικια αυτη και παρ’ολο που αφηνω δεσμιδες απο δαύτα πανω στο τραπεζι,δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτα τα μωβ χαρτακια.
        Ας υποθεσουμε οπως λετε οτι δεν εχω ιδεα απο παιδια.Εγω παλι λεω να προσεχετε διοτι ετσι οπως πατε εκει κατω ,μηπως,λεω μηπως δειτε τα δικα σας παιδια να εκδίδονται μεσα στο δρομο για 2 ευρω και τοτε να δουμε ποιος πραγματικα εχει ιδεα απο παιδια.Προς Θεου δεν ευχομαι κατι τετοιο,ομως η φτωχια και η μοιζερια εχουν δυστυχως αυτα τα αποτελεσματα.
        Μηπως,λεω μηπως τα δικα σας παιδια δουλευουν μια μερα για τα δικα μου παιδια ; διοτι τα παιδια μου μια μερα θα αναλαβουν τις επιχειρησεις μου.Τοτε λοιπον θα σας φωναξω και θα σας πω να τα δικα μου παιδια,να και τα δικα σας παιδια,ποιος εχει τωρα ιδεα απο παιδια ;

        Οταν ενα παιδι ζει μεσα στην φτώχια και στην μοιζερια και εννοειται οτι φταινε οι γονεις γι’αυτο,εσεις λετε οτι αυτος ο γονέας εχει ιδεα απο παιδια.
        Ενταξει το καταλαβα παιδια.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Akis γράφει:

        Μάζεψε τις δεσμίδες με τα μωβ απ το τραπεζι “Ντάλια”, μην μπερδευτούν τα παιδια σου, αρχίσουν να τις τρώνε,και μειωθεί πρόωρα το κομπόδεμά σου… Δυστυχώς για σένα, αλλά για τα παιδία σου κυρίως, ο πλούτος μπορεί να βοηθάει αλλά δεν εξασφαλίζει σωστή ανατροφή.Στη δική σου περίπτωσή μάλλον λειτούργησε καταστρεπτικά!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Επειδη εγω ειμαι και λίγο χαζός και δεν καταλαβαίνω…..

        Δηλαδη θέλεις να μας πεις οτι εαν εσυ αυριο κερδισεις μια κληρονομιά ή ενα λόττο π.χ. 3.000.000 ευρω…Θα τους πεις: -“Οχι ευχαριστω ρε παιδια αλλα δεν θα τα παρω διοτι ο πλούτος μπορεί να βοηθάει αλλά δεν θα εξασφαλίσει σωστή ανατροφή στα παιδιά μου” !!
        Ετσι θα τους πεις; Εαν ναι,τοτε εχεις δικιο και συγνωμη που ειμαι πλούσιος.

        Αν τα παιδια μου αρχισουν και τρώνε το κομποδεμα μου…ευθυνομαι αποκλειστικά ΕΓΩ.

        Αν τα παιδια σου δεν εχουν το χαρτζιλικι τους και αποφασισουν να το αναζητησουν μόνα τους με τον “δικο τους τροπο”…ευθύνεσαι ΕΣΥ.
        Αν δεν εχεις να τους δωσεις ενα χαρτζιλικι , τοτε συγνωμη που εισαι φτωχός.

        Αλλά ετσι ειναι.Των πλουσίων τα παιδια ειναι παντα κακομαθημενα.Εαν εσενα ξαφνικα αλλαξει η μοιρα σου και γινεις πλουσιος,τα παιδια σου εννοειται πως ειναι ….τα τέλεια παιδιά.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Έυα γράφει:

        πραγματικά εχω σοκαριστεί με όλα οσα έχεις γραψεί!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ IreneGR γράφει:

        Τι βλάκας πατέρας που είσαι Θεέ μου, έχουν χεστεί στο τάληρο τα παιδιά σου για αυτό δεν έχουν κανένα άγχος για το μέλλον τους. Δεδομένο σε έχουν ότι θα ζείς για πάντα και θα τα ταίζεις… Ξύπνα τα παιδιά σου πριν είναι αργά.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ hierophantis γράφει:

        είσαι ντροπή για τους ανθρώπους ,
        ΛΑΚΙ αλλά απο το όνομα και μονο φαίνεται τι είσαι …

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΣΟΦΗ γράφει:

        Λάκη, έχω αηδιάσει με τον τρόπο που σκέφτεσαι… ευτυχώς που το μέλλον μας δεν στηρίζεται πάνω σ ανθρώπους του “διαμετρήματός σου”, γιατί τότε θα βλέπαμε το ίδιο έργο… αυτό είναι που λένε “τον βάρεσε στον εγκέφαλο”… άλλους τους βαράει το ποτό, άλλους τα ναρκωτικά… μερικούς τους βαράει η ηλιθιότητα και η κενότητα.. αλλά η ζωή θα σου δώσει μόνη της τις απαντήσεις… εμείς αρκετά ασχοληθήκαμε με την πάρτη σου… και ήταν χάσιμο χρόνου.. άντε μην ξαναμπείς εδώ… δεν σε σηκώνει το κλίμα..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Νίκος γράφει:

        Συμφωνώ με την Σόφη πολύ ασχοληθήκαμε με τον τσού ρε Λάκη!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Νίκος γράφει:

        Λάκη πες αλεύρι… Το μνημόνιο σε γυρεύει!!!

        Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες ότι το έλλειμμα του 2009 «μαγειρεύτηκε» για να παρουσιαστεί μεγαλύτερο, έρχονται αποκαλύψεις για τη Γερμανία ότι κρύβει χρέος!

        Greek statistics ή μήπως German statistics;

        Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία.

        Μια Γερμανία που «ξεσκίζει» τις υπόλοιπες χώρες, όπως η Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και μετέπειτα να κάνει διαχειρίσιμο το χρέος.

        Πέραν των 2 τρισ. ευρώ γερμανικού χρέους που προκύπτει από τα δηλωμένα στοιχεία, η Γερμανία φέρεται να έχει επιπλέον υποχρεώσεις 5 τρισ. ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία!

        Δηλαδή, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος της όχι μόνο δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά ξεφεύγει από κάθε όριο. Να δούμε τη Γερμανία στο Μνημόνιο και τι στον κόσμο!

        Διάλεξε πηγή:
        http://www.google.gr/search?gcx=c&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%CE%97+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9+%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82+5+%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%82%C2%A0%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%3B

        Και μην πολυκαλομαθαίνεις τα παιδιά σου στα μωβ πακέτα γιατί σε βλέπω να μας ζητάς και δανεικά στο τέλος γελοίε!!!

        Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

      Ευα θα σοκαριστεις περισσότερο εαν ολα αυτα που γραφω τα δεις να γινονται πραγματικοτητα.
      Τοτε να δουμε ποιος απο τους δυο μας θα πρεπει να ντρεπεται !!

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Αφού ρε Lakis “Ντάλια” με τα μωβ χαρτάκια είσαι πλούσιος, άντε τράβα καμιά βόλτα με το κότερο και σταμάτα να μας πρήζεις τα @@@@@@@!!!!!!!

        άντε παλιοσάχλα!!!!! είσαι πλούσιος είσαι βολεμένος και μάλλον είσαι και ανώμαλος να έχεις λεφτά και αντί να κάνεις βόλτες να κάθεσαι και να γράφεις μαλακίες στα blogs!!!!

        Να τα βάλεις τα μωβ χαρτάκια στον πάτο σου και να κλάνεις κομφετί παλιοκαραγκιόζη!!!

        filologe ριχτου μια κόκκινη του παλιομαλάκα…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Γιαννάκη παιδι μου…καταλαβαινω απόλυτα την οργη σου.
        Απο τις εκφράσεις σου και απο το λεξιλογιο σου φαινεται οτι μιλας μια χαρα την μητρικη σου γλωσσα.

        Η φτώχεια και η μοιζερια σου ευθύνονται για ολα αυτα παιδι μου και οχι ο καθε Λακης που λεει την αποψη του.

        Ο κακομοίρης Ελληνας το μονο που ξερει ειναι να βριζει τους πλουσιους αλλά για να τους φτασει…ουτε λογος να γινεται.

        Προτιμοτερο θα ηταν να δωσεις βαση για το τι θα φατε αυριο εσυ και η οικογενεια σου,παρα τι θα κανω εγω τα μωβ χαρτακια.

        …Με αγάπη

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Εγώ δεν μίλησα ποτέ για την οικονομική μου κατάσταση.

        Και σίγουρα δεν είμαι φτωχός.

        Αλλά είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που βλέπω τέτοιο κόμπλεξ και υποκρισία σε πλούσιο άνθρωπο.

        Είσαι κλασική περίπτωση νεόπλουτου….που ή θα στα φάνε οι κόρες σου και θα μείνεις στην ψάθα στα 70 σου …..

        ή θα στα φάνε οι πουτάνες…..

        Όσο για το λεξιλόγιο μου να ξέρεις κάτι……

        Σου φέρομαι όπως αξίζεις να σου φέρομαι…..

        Μακάρι να έγραφες την γνώμη σου χωρίς να έγραφες μαλακίες του στυλ “παρ’ολο που αφηνω δεσμιδες απο δαύτα πανω στο τραπεζι,δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτα τα μωβ χαρτακια…”…

        Τότε θα σε σεβόμουν…..αλλά τώρα είσαι ανάξιος σεβασμού……

        Είσαι ακριβώς ότι είναι και ο Πάγκαλος…..

        Με αηδία……

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Και ζητώ και συγνώμη από όλους τους αναγνώστες του συγκεκριμένου post αλλά και του blog αν τους έκανα να νοιώσουν άσχημα με το λεξιλόγιο μου…..

        Με όποιες λέξεις και να έγραφα την γνώμη μου όμως πάλι τα ίδια θα εννοούσα…..

        Δυστυχώς η ευτυχώς είμαι αυθόρμητος….

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Φασκεις και αντιφασκεις Γιαννακη παιδι μου.Αφου οπως μας λες οτι κι εσυ εισαι πλουσιος τοτε κανε κι εσυ μια βολτα και ασε τα μπλογκς.
        Αν πραγματικα θελεις να βοηθησεις τους αναγνωστες που αναφερουν τα οικονομικα τους προβληματα,τοτε στειλε τους χρηματα (διοτι δεν εισαι φτωχος) και οχι απλα να παιρνεις το μερος τους και καταλαβαινοντας τους απλα και μόνο με τα γραφομενα σου.

        Αν πραγματι λες αλήθεια για το ατομο σου ..Μαλλον εσυ κρυβεσαι πισω απο μια μασκα!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Είπα ότι δεν είμαι φτωχός…..δεν είπα ότι είμαι πλούσιος….

        Αλλά μάλλον εκτός από όλα τα κακά που έχεις είσαι και γκαβός….

        και τέλος εδώ η κουβέντα μαζί σου.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Δεν ειμαι καθολου γκαβός παιδι μου,το περιμενα αυτο το “γύρισμα” 🙂
        Δηλαδη θελεις τωρα να μας πεις οτι ανηκεις καπου εκει στην μεσσαια ταξη ας πουμε.
        Συνεχιζοντας τις περιηγησεις σου στα μπλογκς και με τα μυαλα που εχεις παιδι μου,πολυ φοβαμαι οτι θα πεσεις κι απο την μεσσαια ταξη και μετα θα μας λες οτι φταιει η κυβερνηση.

        Δεν με πειραζει αν θελεις να μιλας αλλο μαζι μου.

        Απλως προσεξε ολα αυτα που σου λεω Γιαννακη παιδι μου διοτι το μελλον δεν ειναι τοσο μακρια οσο νομιζεις !!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Lakis…….

        “Γιαννάκη παιδί μου” να πεις την κόρη σου…..

        άντε γεια…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Νίκος γράφει:

        Λάκη μένεις Γερμανία απ’ότι κατάλαβα και μιλάς εκ του ασφαλούς, με πατερναλιστικό ύφος γελοίου και ξιπασμένου αρχοντοχοριάτη που πήγε έξω και το παίζει μάγκας στους μέσα! Δεν ξέρω φυσικά για την περιουσία σου και δεν μ ενδιαφέρει καθόλου. Όταν όμως μιλάς για τα μωβ πακέτα σου απλά προσπαθείς επιδείξεις τον εαυτό σου και ειλικρινά ελπίζω να μην μεταδόσεις αυτό το κόμπλεξ και στα παιδιά σου, να το παίζουν δηλαδή ανώτεροι λόγω χρημάτων. Από αυτά που γράφεις εκτός του ότι δεν έχεις ιδέα από παιδιά, δεν έχεις καταλάβει τίποτα από την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και κάνεις σχόλια πεζοδρομίου που μάλλον τα μεταφράζεις από γερμανικές κωλοφυλλάδες σαν το focus. Ξεφτυλίσου όσο θέλεις αλλά να ξέρεις η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σίγουρα αλλά περισσότερο χαμένος θα βγεις εσύ εκεί πέρα, γιατί αν νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό κάνεις λάθος. Οι κερδοκόποι θα χτυπησουν περισσότερο εκεί που υπάρχει χρήμα να βγάλουν Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία η Ελλάδα είναι το ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο. Μέχρι τότε κάτσε στο σπίτι σου, μην διαφθείρεις τα παιδιά σου με μωβ πακέτα στα τραπέζια, διάβαζε το focus και ψήφιζε τον ελληνόφωνο Χατζημαρκάκη που μας κουβαλιέται εδώ πέρα σαν μεταφραστής του υπάτου Ραιχενμπαχ. Περίμενε γιατί κάτι διαβάζω που μάλλον δεν το γράφει το focus η Γερμανία κρύβει 5 τρις χρέος; Λες να μπεις κι εσύ σε μνημόνιο και να χάσεις τα μωβ πακέτα από το τραπέζι;

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Νικολάκη παιδι μου….
        Ναι μενω στην Γερμανια.Εννοειται οτι μιλαω εκ του ασφαλους διοτι έχω φροντίσει να ειμαι εξασφαλισμενος (κατι το οποίο δεν εχετε φροντισει εσεις στην Ελλάδα).ΟΧΙ δεν το παιζω μάγκας,αντιθέτως νομιζω οτι πράγματι ειμαι λιγο περισσότερο μαγκας απο εσάς εκει κατω,νομιζω λεμε..

        Οταν εγω εκανα επενδυσεις στη Ελλαδα και στην Ιαπωνια,Ινδια,Ελβετια,Γερμανια,Μαροκο κλπ κλπ κλπ ,οταν εγω τις πιατσες και την νυχτα της Ελλαδας τις εχω φαει με το κουταλι , εσεις ακομα πηγαινατε…

        Ξερεις παιδι μου γιατι εφυγα απο την Ελλαδα; Ειχα κάποτε φρουτακια,ξαφνικα τα απαγορεψαν και επρεπε να λαδωνω αβερτα-κουβερτα για να μην με κλεισουν.Τα μαζεψα κι εφυγα λοιπον (η ιδια δηλαδη η Ελλαδα με εδιωξε) και εστησα την ιδια επιχειρηση στην Γερμανια με χωρις το παραμικρο σκαλωμα και εννοειται δεν χρειαστηκε να λαδωσω ποτέ κανεναν !!
        Σιγα σιγα δικτυωθηκα με περισσοτερα μαγαζια,πληρωνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ τους φορους μου,εχω το προσωπικο μου και ειναι ολα οκ.

        Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η Ελλαδα να μην θελει τους φορους μου και με εδιωξε !!!

        Δεν παρεμεινα ομως μονο στα φρουτακια.Επεκταθηκα και σε καποια ποσοστα μετοχικου κεφαλαιου σε διαφορες χρηματιστηριακες εταιρειες και εκτος Ευρωπης.
        Ασχολουμαι επισεις με συναλλαγματικες ισοτιμιες (forex) και θα ελεγα οτι οι δουλειες πανε πολυ καλα.
        Εαν γινει στην Ελλαδα ανεξελεγκτη χρεωκοπια τοτε θα εχουμε καποιο χασιμο (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχουμε κερδισει μεχρι σημερα αρκετα λεφτα).

        Εαν γινει ελεγχομενη χρεωκοπια τοτε θα κερδισουμε ενα σκασμο λεφτα.Επειδη (μαζι με εμας) ειναι στο κολπο και πολλοι Ελληνες μεγαλοκαρχαριες και εχουν πονταρει το ιδιο με εμας, πιστευω κατα 99.9% οτι θα γινει ελεγχομενη χρεωκοπια.
        Μαλλον το διατυπωσα λαθος…Εμεις πονταραμε βασει αυτων των μεγαλοκαρχαριών , εμεις τους ακολουθησαμε δηλαδη !!

        Εαν μετα απο ολα αυτα ειμαι αρχοντοχωριατης, εεε με γεια μου με χαρα μου.

        Αυτα που λες περι focus (προσωπικα δεν με πολυ-ενδιαφερουν) αν και νομιζω οτι εχει καποιο δικιο το περιοδικο,διοτι το περιοδικο εχει μεσα άτομα που την εχουν ζησει την Ελλαδα απο πρωτο χερι.Τα περι Χατζημαρκακη κλπ μου ειναι παντελως αδιαφορα.

        Αν αναφερεσαι στους κερδοσκοπους…Ναι παιδί μου,ειμαι ενας απο αυτους. !!

        Ξερεις γιατι; Διοτι η Ελλαδα ,απο τα πολλα λαδωματα μου εφαγε μια περιουσια και θα ημουν ανοητος εαν δεν κοιταξω να τα παρω πισω και μαλιστα αυστηρώς τοκισμενα.

        Αυτα που λες περι Γερμανικου χρεους 5 τρις κλπ …δεν μας φοβιζουν (μιλαω πλυθηντικο διοτι ειμαστε ομαδα).Οταν εισαι δικτυωμενος και σε αλλες χωρες και “κινεισαι” αναλογα, δεν σε φοβιζει αν απο τα κρατη που “κινεισαι” χρεωκοπησει καποιο.

        Οταν π.χ. εχεις 5 μπαρακια σε μια παραλια και τα 2 απο αυτα ειναι άδεια , το σιγουρο ειναι οτι τα αλλα 3 ξεσκιζουν !Αρκει μονο η παραλια να ειναι γεματη κοσμο.
        Πολλες φορες παρακαλας να εχει χρεωκοπησει ενα απο τα μπαρακια σου,φτανει μονο να εχεις προλαβει να το πουλησεις λιγο πριν 🙂

        Οποιος καταλαβε,καταλαβε.Το ιδιο συμβαινει και με την κινηση των κεφαλαιων και με το συναλλαγμα !

        Φιλικα Λακης.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

        Δηλαδή Λάκη είσαι ένας διεθνής κερδοσκόπος μεγαλοκαρχαρίας, αδίστακτος! Να φανταστώ κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνεις σε σπα μαζί με τον Τζόρτζ Σόρος και κάνετε και πεντικιούρ!
        Κάνε καμιά φούσκα με την μύτη ρε Λάκη βραδιάτικα να περάσει η ώρα σου κι άσε μας στην ησυχία μας.

        Όλοι λέμε καμιά λακαμία πού και πού αλλά εσύ το ξεφτίλισες!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Ρε παιδιά, το κουράσατε το θέμα. Ο άνθρωπος μπέρδεψε τα ροζ χαρτάκια με τα σερβιετάκια. Τελειώντε το.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Το οτι καποιος εχει φρουτακια, παιζει με ισοτιμιες forex (παιζει εστω και υπερ της χρεωκοπιας της Ελλαδας),εχει και καποια χρηματα επενδυμενα εδω κι εκει…ειναι για σενα ένας διεθνής κερδοσκοπος μεγαλοκαρχαρίας, αδίστακτος;
        Ειμαι απλα κερδοσκόπος,οπως εσυ εισαι απλα ενας bloger.

        Βαλε την φαντασια σου και δες ποιος απο τους δυο μας ειναι κερδισμενος και ποιός παραμενει παιδί.Θα ηταν προτιμοτερο να χρησιμοποιησεις την φαντασια σου για το χάλι που εχει φτασει η Ελλάδα (και που εισαι ακόμα)..παρα να την χρησιμοποιεις για μενα και τον Τζορτζ πως κανουμε πεντικιούρ.

        Επισεις καλο ειναι να χρησιμοποιησεις την φαντασια σου για το τι νομιζετε οτι καταφερνετε μεσα απο τα μπλογκς.Δηλαδη ρε παιδι μου τι στο καλο ειναι αυτό που κερδιζετε εσεις και που χάνω εγώ.Εννοω τι εχανα τοσο καιρο που δεν εμπαινα.

        Μην λοιπον χρησιμοποιεις την φαντασια σου για χαζομαρες , οπως ακριβως κανει ενα μικρο παιδι.

        Εγω δεν ξεφτίλισα τιποτα , εσεις εκεί κατω θα ειστε απο δω και στο εξής ξεφτιλισμενοι.

        Δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σας και θα σας αφήσω στην ησυχια,φτώχεια και την κακομοιριά σας.Σας αφηνω λοιπον να βριζετε την κυβερνηση διοτι ετσι κι αλλιως δεν ξερετε να κανετε κατι αλλο.Το εχω καταλάβει οτι δεν “κολλαω” εδω μεσα.
        Ηδη σας εχω δωσει μεγαλη αξια με το “μελανι” που ξοδεψα.

        Πρωτη φορα μπαινω σε τετοιο στυλ μπλογκ και θα ειναι και η τελευταια.

        Να ειστε ολοι καλα.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Επιτέλους…….το πήρε απόφαση…….

        Λοιπόν….δεν αναφέρομαι στον Lakis αλλά σε όλους τους υπόλοιπους…..

        Είδατε ρε παιδιά τι ηλιθιότητα υπάρχει στον κόσμο;
        Είδατε όταν η ηλιθιότητα συνδυάζεται με την ξεροκεφαλιά, τι μαλακίες μπορεί να εφεύρει ένας διαταραγμένος εγκέφαλος για να να δικαιολογήσει τις απίστευτες μαλακίες του πιο αλήτη πρωθυπουργού που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο;;;;

        Για ένα πράγμα χαίρομαι Lakis……

        Θα περάσουμε ως λαός μέσα από την κόλαση….
        Αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε σε ελάχιστα χρόνια σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι εσύ στην Γερμανία….

        Και ξέρεις γιατί ρε αλήτη και γλύφτη του ΠΑΣΟK και του όλου κατεστημένου που έχει σακατέψει όλο τον πλανήτη;;;;;;

        ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS , ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!!!!

        ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΡΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ!!!!!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Γιαννάκη παιδι μου , Τουτο μονο θελω να σου πω:
        Ο πρωθυπουργος μας ο κ. Παπανδρέου ειναι πρωτο παλικαρι !

        Αυτο άλλωστε φαινεται και απο το εκλογικο αποτελεσμα που κατι τετοιο δεν εχει ξαναγινει στην ιστορια.
        Λογω του μικρου μυαλου σου παιδι μου δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτό και σου λεω μαλιστα πως αν σε ειχα τωρα μπροστά μου θα σου χάιδευα τα μαλλια και θα σου τα ελεγα ολα αυτα.

        Βριζεις παιδι μου τον πρωθυπουργο,ομως δεν μας προτεινεις καποιον καλυτερο.Γιατι αραγε;
        Φοβασαι μηπως ερθεις σε αντιπαραθεση με τα άλλα μέλη εδω μεσα;

        Εγω τουλαχιστον παραδεχομαι οτι ειμαι κοκκαλο πασοκτσής !! Εγω ειχα και εχω πολλα συμφεροντα απο το πασοκ αγαπητε μου.Αν τωρα δεν σε βολευει εσενα το πασοκ,αυτο ειναι άλλο θέμα.

        Αφου οπως λες δεν εισαι φτωχός,τοτε γιατι βριζεις τον προεδρο και μαλιστα με τις χυδαιοτερες κουβεντες; Αρα καλα υποθέτω οτι πιθανόν να κρυβεσαι πισω απο μια μασκα.

        Μακαρι παιδι μου να ειστε μια μερα σε καλυτερη μοιρα απο εμας.Επετρεψε μου ομως να αμφιβάλλω.

        Αν εσεις οι Ελληνες με το να καθεστε 4 η ωρα το πρωι πισω απο ενα PC και βριζετε τον προεδρο…αν εσυ παιδι μου το θεωρεις αγωνα αυτο το πραγμα , αν θεωρεις οτι θα πετυχετε κατι με αυτο…χμ

        Ο Θεος παιδι μου θα σας αξιωσει,αρκει να πιστευετε σε Αυτον !
        Ομως απο τα γραφομενα σου και απο τις εκφρασεις σου ΔΕΝ φαινεται να πιστευεις και πολυ στον Θεο !!!

        Να εισαι παντα καλα παιδι μου.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Tsourelakis…..

        Το θέμα είναι ότι δεν είσαι μόνο κόκκαλο πασόκος…..

        αλλά και κόκκαλο μαλάκας……

        Και είσαι και ανώμαλος. Δεν μπορεί να γουστάρεις να σε βρίζουν στο blog!!!

        Αλλά κι ο Jeffrey έτσι είναι που υποστηρίζεις. Ούτε αυτός έχει τσίπα ούτε κι εσύ!!!

        Είμαι σίγουρος ότι είσαι ανωμαλάρα……

        Εκτός από κόκκαλο πασόκος….κόκκαλο μαλάκας…. και κάκκαλο μαζώχας……

        σίγουρα από χθες είσαι και γυμνός με δερμάτινο στρινκ μπροστά στο pc και περιμένεις να σε βρίσουμε….

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Ρε Ιωάννη, δεν βλέπεις ότι ο τύπος βρήκε παιχνίδι. Άστον μην απαντάς. Θα σου πω και κάτι άλλο. Οι περισσότεροι από αυτούς που πήγαν και ζουν έξω, έγιναν γενίτσαροι. Μας βλέπουν εμάς τους Ελλαδίτες σαν είδος που πρέπει να εξαφανιστεί. Μην ξεχνάς τι είπε ο Νίτσε. Δεν βλέπεις; απέκτησε το κρύο αίμα, έστω και σε απομίμηση, του Αγγλοσάξωνα. Έλληνας Ελλαδίτης δεν θα ξανανιώσει ποτέ. Αυτό το κατάφεραν οι Έλληνες του εξωτερικού με πολύ κόπο και πόνο. Το να αποκτήσεις χρήματα έ, και με λίγη τύχη δεν είναι και ακατόρθωτο. Το να μείνεις στην αλλοδαπή χωρίς να αλλοτριωθείς, απαιτεί αγάπη σ’ αυτό που ήσουνα και πολύ κόπο. Αν χάσεις το Ελληνόμορφο που η μάνα σου με την Θεϊκή φύση σε συνεργασία σου χάρισαν, έ τότε είσαι άξιος της μοίρας σου, κε Lakis “μας”.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Έχεις δίκιο Αρίσταρχε…… αλλά το γέλιο που έχω ρίξει με τον Tsoulakis δεν περιγράφεται….

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Το γέλιο που θα ριξω εγω μεσα στον χειμώνα να δεις κατα ποσο θα περιγράφεται.
        Οταν εσεις θα κρυωνετε ενω τα δικα μου τζάκια θα δουλευουν στο φουλ,οταν θα ειστε μεσα στους δρομους βριζοντας την κυβερνηση,ενω εγω θα καθομαι στον καναπε και θα απολαμβανω τον φραπε μου,τοτε να δουμε ποιος θα ειναι διεστραμενος εγκεφαλος.
        Ο δικος μου; ή ο δικος σας;

        Εχετε το δικαιωμα να με βριζετε οσο θελετε.Το οτι καποιος δεν αντιδραει σ’αυτο ,ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι απαραιτητα μαζοχας.Σημαινει οτι ξερει την αξια του !!
        Τον πρωθυπουργο τον βριζουν σχεδον ολοι, και τον προεδρο των ΗΠΑ επισεις τον βριζει ο μισος πλανητης…βλεπετε εσεις να ιδρωνει το αυτι τους;

        Φιλε Γιαννακη αν βγεις με μια φερράρι αυριο και κανεις βολτες μεσα στην Αθηνα , εε και σενα θα σε βριζουν ολοι.Αυτο τι σημαινει; Οτι σε οποιον σε βριζει,εσυ θα σταματας καθε λιγο και θα ανταποδίδεις; Αν το κανεις αυτο,τοτε μαλλον εισαι διεστραμενος και μαζοχιστής.

        Τωρα για το αν ειμαι βλάκας πατέρας,αν τα παιδια μου ετσι,αν τα παιδια μου αλλιώς…
        Μαλλον καποιοι αλλοι θα πρεπει να προσεξουν τα παιδια τους, να μην κρυωνουν τον χειμωνα,να εχουν βιβλια για το σχολειο,να εχουν γιατρο κλπ κλπ.
        Οταν καποιος αναφερει οτι δεν θελει να μεγαλωσει η 9χρονη κορη του για να μην χρωσταει…Τοτε μαλλον σιγουρα ειμαι λιγοτερο βλάκας απο αυτον τον πατέρα.
        Τωρα για το εαν ειναι καλομαθημενα τα παιδια μου…Ξερω ατομα σαν εμενα που τους τα τρωνε οι πόρνες,τα καζινο κλπ.Εμενα ασε να μου τα τρωνε τα παιδια μου.
        Ουτως η αλλως κι εσεις οτι εχετε να αφησετε,θελω να πιστευω οτι στα παιδια σας θα τα αφησετε.

        Λετε οτι ειμαι ντροπη για τους ανθρωπους…Ειμαι ντροπη γι αυτο που ειμαι; Εαν ναι,τοτε χαρα μου να ντρεπομαι.

        Ειμαι ντροπη διοτι προσπαθω να σας πω οτι εκτος απο την κυβερνηση υπαρχει και ατομικη ευθηνη;

        Φιλε Αρισταρχε λες οτι “Το να αποκτήσεις χρήματα έ, και με λίγη τύχη δεν είναι και ακατόρθωτο”.Συμφωνω αλλα,γιατι δεν το κανετε;Ειναι παρα πολυ ευκολο να τα γράφεις.Να τα πράξεις ειναι το δυσκολο !

        Δηλαδη ποιο ειναι το κατορθωτέο; Να μαζευεστε μεσα στα μπλογκ και να βριζετε την κυβερνηση;
        Την τυχη σου ΕΣΥ θα την “φτιαξεις”.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ μεσα απο τα μπλογκς !!

        Αρα λοιπον…ποιος ειναι λιγότερο και ποιος ειναι περισσότερο βλάκας;

        Οσο γι αυτα που λετε περι 5 τρις χρεος η Γερμανια και μνημονια κλπ κλπ…πραγματα που τα ακουμε και για τις ΗΠΑ περι χρεους,περι Ιταλιας κλπ κλπ με λιγα λογια ολα τα κρατη χρεωμενα ειναι.

        Ακομα και να ερθει μνημονιο στην Γερμανια…
        Ειδατε εσεις στην Ελλαδα καποιον οικονομικα ανετο,να υποφερει απο το μνημονιο;
        Το πολυ πολυ να μου δημιουργηθουν περισσοτερες ευκαιριες για επενδυσεις.
        Το πολυ πολυ ,αντι για 1.200 που δινω στον καθε υπαλληλο,με το μνημονιο να τον δινω 500 !!

        Ο χειμωνας…δεν ειναι μακριά !!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Tsoulakis….

        μηδέ προ του τέλους μακάριζε….

        η λύση και ο σκοπός της ζωής μας πλέον είναι ο αγώνας…… ο δικός σου οι φραπέδες…..

        εγώ θα σου κάνω μια πρόβλεψη…..

        όταν θα πληρώνεις γιατρούς για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στις κόρες σου θα είναι επειδή θα γυρνάνε φουσκωμένες από τις παρτούζες στην Μύκονο……

        γιατί εσύ μόνο τέτοια παιδιά θα μεγαλώσεις…..

        και στο τέλος θα γυρίσεις στην Ελλάδα να ψάχνεις για δουλειά……

        Δεν το λέω εγώ……διάβασε τον π.Παίσιο και θα καταλάβεις και τι γίνεται και τι θα γίνει…..

        καλά χειρουργεία…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Κοινό μυστικό είναι ότι τα λεφτά δεν γίνονται με θεμιτά μέσα. Όσο και υψηλός να είναι ο μισθός σου, ακόμη κι αν δουλεύει και η γυναίκα σου με μεγάλες απολαβές. Θα πάρεις ένα ωραίο σπίτι, άντε και ένα εξοχικό. Θα ζεις καλά και θα στέλνεις τα παιδιά σου σε κολέγια και τα τοιαύτα. Αυτά αν εννοείς, δεν είναι λεφτά. Αυτά είναι μια άνετη ζωή. Τα πολλά λεφτά φίλε θέλουν συνείδηση λάστιχο, για να την τραβάς κατά το δοκούν. Θέλει απανθρωπιά, ατομισμό. Δεν θέλει να έχεις τίποτε απολύτως από αυτό που λέμε ανθρώπινη “μενταλιτέ”. Δηλαδή για να γίνω σαφής, Αν γίνεις βαποράκι δεν θα κάνεις λεφτά; Αν γίνεις, όπως είπε και ο Ροντούλης, γομάρι δεν θα κάνεις λεφτά. Αν εξαπατήσεις, αν πατήσεις ανθρώπους, αν εκμεταλευτείς, αν κλέψεις, αν γίνεις παγαπόντης, δεν θα κάνεις λεφτά;. Άκου και κάτι φαινομενικά αθώο. Γνωστός μου, αγόραζε λάστιχα πχ 100ευρώ. Τα φύλαγε στο υπόγειο και τα έβγαζε μετά έξη μήνες και τα πούλαγε διπλάσια. Εσύ το λες εμπόριο. Εγώ το λέω ΚΛΕΨΙΜΟ αισχίστου είδους. Η
        κοινωνία το λέει αισχροκέρδια. Ποιά είναι η γνώμη σου. Νόμιμα και ηθικά αποκτηθέν
        χρήμα σε κάνει πλούσιο; Ο πλούτος κρύβει ΠΑΝΤΑ παρανομία, πολιτική ή ηθική. Τώρα, αν ο μπαμπάς σου ή ο παππούς σου ήταν ο Γιανκούλας, τα κληρονομηθέντα είναι
        εξαγνισμένα και συ φυσικά ευυπόληπτος πολίτης; Αυτό είναι μπαρούφα ολκής ή όχι;

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Αγαπητέ φιλε Γιαννη , συμφωνα με την λογική σου…
        Καποιος πρεπει να μεγαλωσει και τετοιες κόρες , καποιος επίσεις πρεπει να σκάβει και τους δρομους.
        Η δικιά μου κορη θα γυρναει φουσκωμενη απο την Μυκονο , ο δικος σου γιος θα σκαβει τους δρόμους.
        Εγω θα πληρωνω εγκυμοσυνες , εσυ θα πληρωνεις φορους.
        Ε, ολοι κατι πρεπει να πληρωνουμε.
        Εαν τωρα οπως λες θα φτασω σε σημειο μια μερα να ψαχνω για δουλειά, απλα θα μπω σε ενα μπλογκ και θα αρχισω και εγω τον αγωνα μου οπως εσεις να βριζω κι εγω την κυβερνηση μηπως και καταφερω κατι.

        Αγαπητε Αρισταρχε…
        Οποιος ειναι πλουσιος (ακομη και πολυ πλουσιος) δεν ειναι απαραιτητα να ειναι απατεωνας.Ομως παρ’όλα αυτα εγω θα παω με την δικη σου λογικη…
        Ο γνωστος σου πουλαγε λαστιχα στην διπλασια τιμη.Δηλαδη οτι σου πουλανε και οσο σου το πουλανε εσυ θα πρεπει να το αγορασεις;

        Για να καταλαβω βρε αδερφε…Εαν ενα iphone το οποιο εχει γυρω στα 600-700 ευρω , σου το πουλαω εγω με 2.000 ευρω και εσυ το αγοραζεις , τωρα εγω ειμαι ο απατεωνας ή εσυ εισαι ο χαζός;
        Εαν ειναι ετσι τοτε γιατι να μαθουμε μαθηματικα; Γιατι να σπουδαζουμε εδω κι εκει; Μα φυσικα για να μην μας κοροϊδευουν, δεν το εχεις ακουστα αυτό;

        Το εμποριο υπαρχει εδω και κατι χιλιαδες χρονια και εχει τους δικους του νόμους , εσυ (μεσα απο τα μπλογκς) πας να αλλαξεις αυτους τους νόμους κατηγορώντας τους ανθρωπους που τους εφαρμοζουν.
        Αν το καταφερεις μπραβο σου , εγω θα σε προσκυνησω !!!

        Εαν ο πατερας σου ηταν ο Γιανκουλας και σου αφηνε μια μεγαλη κληρονομια…θα τα δεχοσουνα; Εαν οχι, θα ησουν ενας αξιοπρεπεστατος κύριος διοτι θα γλυτωνες τις ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες απο τις κορες σου που θα γυρναγανε απο την Μυκονο…Εαν ναι, θα ησουν ευυπόληπτος πολίτης;

        Οταν εχει απανωτά τζακποτ το τζοκερ και μαζευονται καμια 20αριά εκατομμυρια , γιατι βρε παιδια στα πρακτορια του ΟΠΑΠ γινεται πανικος απο κοσμο; Μην μου πειτε οτι ολοι αυτοι που περιμενουν στην ουρα με το δελτιο στο χερι ειναι πλουσιοι.
        Γιατι βρε παιδια κανετε σαν τρελλοι για το χρημα;
        Αφου με αυτα που διαβαζω εδω μεσα,το χρημα σε χαλαει λεει,χαλαει τις κόρες σου κλπ κλπ.

        Αυτα που λετε ισχύουν μονο για τους “άλλους”; Εαν ησασταν εσεις οι “άλλοι”;

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

        Ρε Λάκη κάτσε και απόλαυσε τα λεφτά σου εσύ που είσαι έξυπνος πετυχημένος πλούσιος, πασόκος και να χαίρεσαι την κόρη σου που θα πηγαίνει στην Μύκονο να γυρίζει φουσκωμένη(;) και άσε μας εμάς να σκάβουμε τους δρόμους επειδή είμαστε χαζοί άχρηστοι και αποτυχημένοι και δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Χεστήκαμε για τα φράγκα σου , για την ζωή σου, για τα επιτυχημένα παιδιά σου για τα φρουτάκια σου και τα πονταρίσματα υπερ της χρεοκοπίας και για ότι άλλο κατεβάζει το κεφάλι σου, Είπες εχθές ότι δεν ενδιαφέρεσαι για μπλογκ και δεν θα ξανασχοληθείς μαζί μας και πάλι εδώ είσαι. Προκαλείς και μας φλόμωσες στα ψέματα για να σε προσέξουν κι αυτό πρέπει να το προσέξεις.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Ι γράφει:

        Ο γυιός μου θα σκάβει τις κόρες σου…..

        Για αυτό φρόντισε να κρατήσεις καμιά κατοσταριά τούβλα με τα μωβ χαρτάκια γιατί μπορεί να συμπεθεριάσουμε βρε κουτό!!!!!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Ο γιος σου μαλλον θα σκαβει τον τάφο σου διοτι απο την φτώχεια που σε δερνει δεν θα εχεις ουτε ενα ευρω για να αναθέσεις την κηδεια σου σε γραφειο τελετών !!!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Μπορεί……

        αλλά τουλάχιστον δεν θα πεθάνει ξεφτίλας σαν και σένα ούτε έγκυος σαν τον δικό σου τον γυιό…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Aufiderzen Lakis batirpedi.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        “Καποιος πρεπει να μεγαλωσει και τετοιες κόρες , καποιος επίσεις ;;;;;;;;;;;;”

        ΕΠΙΣΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

        Συμπέθερε δεν έχει Η το πληκτρολόγιο;;;; Σε AMSTRAD 6128 πληκτορολογείς;;;; Πόσο το πήρες το laptop ρε γύφτουλα και μας το παίζεις και φραγκάτος;;; Η μήπως πληκτρολογείς με την μύτη σου;;

        Και τι φοράς τώρα;;;;; Το κόκκινο η το ροζ το στρινκ;;;; Αν φοράς το ροζ βγάλτο γιατί το φορούσε χθες ο γυιός σου ……

        ΑΡΙΣΤΑΡΧΕ!!!!!!! Ο ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΙΝΚ!!!!! και θέλει ” μπινελίκια”…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Εννοειται βρε , σου ορκιζομαι ουτε που το σκεφτηκα αν ο γιος σου θα πεθανει ξεφτιλας ή οχι.Απορω εσυ πως το σκεφτηκες και απορω επισεις πως ειναι δυνατον να φτασεις σε σημείο ΕΣΥ να συγκρινεις τον γιο σου με μενα.

        Ο γιος σου θα γινει το καλυτερο παιδι και δεν θελω να σκεφτεσαι χαζομαρες γι αυτον !

        Γιαννάκη παιδι μου…
        Κόψε τις ελληνικές ταινιες με τον Νίκο Κούρκουλο !

        Υ.Γ. Ξερεις Γιαννακη παιδι μου τι μου αρεσει σε σενα;

        Μονος σου γραφεις και μόνος σου κανεις like στο κειμενο σου !!

        Στον εαυτο μας παιδι μου δεν κανουμε like εκτος κι αν δεν ειμαστε σιγουροι γι’αυτον 🙂

        Ε, αυτο πια……τα λεει ολα !!!

        Επειδη μαλλον δεν εισαι και πολυ σιγουρος για τον εαυτο σου ,να ξερεις οτι κι εγω εχω κανει like σε ολα τα κειμενα σου γιατι σε παω λεμε. Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσε .

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Εμένα πάλι συμπέθερε μου αρέσει που κάνεις dislike μόνος σου……

        Ποιο πάνω κοντεύεις τα 100……

        Και ρε tsoulakis…..αφού δεν το έχεις το άθλημα……γιατί παιδεύεσαι;;;; Μπορώ να σε ταπώνω χρόνια…..

        Δεν είσαι ετοιμόλογος, η ευφυία σου είναι μηδενική, και γράφεις και μπούρδες……

        τρομερός συνδυασμός…..αλλά εδώ έγραψες ότι είσαι κόκκαλο πασόκος…..τι να λέμε τώρα….

        Filologe…. βάλε μια Καιλή……

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Σορυ για την ορθογραφια ρε φιλε , λειπω 15 χρονια απο την Ελλαδα και γραφω κειμενα γερμανικα. Εδω ξεχασαμε σχεδον να μιλαμε ελληνικα , δεν θα ξεχασουμε να τα γραφουμε;
        τοσο που τα καταφερνω παλι καλα.

        Εχει Η το πληκτρολογιο. Η Η Η Η ΗΗΗΗΗΗ

        Μην το βρισκεις τωρα αυτο για πατημα διοτι δεν εχεις κατι το ουσιωδες να μας πεις.

        οχι αγορι μου δεν ειμαι φραγκατος , γυφτος ειμαι οπως λες.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Και ηλίθιος είσαι…..μην το ξεχνάς αυτό……

        Λοιπόν……για να κλείνουμε το θέμα….

        Θα κάνω μια πρόβλεψη εγώ για το τι θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο και μια εσύ.

        Και θα δούμε ποιος θα βγει αληθινός….

        Και επειδή είμαι ευγενικός σου κάνω την χάρη να πεις πρώτα την δική σου.

        ΘΕΜΑ

        Τι θα γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στην επόμενη χρονιά.

        Για γράψε…..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Σε αυτο εχεις δικιο , δεν το εχω το αθλημα,το παραδεχομαι.βεβαια στα μπλογκς οταν εισαι εμπειρος εχεις αλλον αερα. εγω δεν ειμαι εμπειρος στα μπλογκς , μπαινω εδω και λιγες μερες διοτι εχω ελευθερο χρονο τον τελευταιο καιρο.

        Με ταπωσες το παραδεχομαι.Γραφω μπουρδες το παραδεχομαι κι αυτο.Ομως στα δικα σου κειμενα διαβασα οτι βριζεις τους πολιτικους , βεβαια αυτα δεν ειναι μπουρδες,αυτα ειναι αγώνας.

        Καλη ηταν η κουβεντα μαζι σου δε λεω , ηθελα να δω ετσι απλα και μονο τι συμβαινει μεσα στα μπλογκς , πως αποδεχονται μια γνωμη ενος τριτου ατομου , πως αντιδρουν κλπ κλπ κλπ.

        Γι αυτο και δεν αντεδρασα οταν με εβριζες , διοτι εχω μαθει πως αυτος που βριζει..αυτος εχει και το ζορι.Βεβαια σημερα εσυ μου εδειξες τα αντιθετα απο οσα εχω μαθει μεχρι σημερα στην ζωη μου.

        Εχω μαθει λοιπον: Αυτος που σε βριζει…αυτος σε ταπώνει !!

        Τωρα οσο για το τι θα γινει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη την επομενη χρονια…

        Το μονο σιγουρο ειναι οτι η Ελλαδα θα χρεωκοπησει.

        Βεβαια ουδεν κακο αμιγες καλου. Σε μια χρεωκοπημενη χωρα δεν εχουν λογο να καθονται ολοι αυτοι οι μεταναστες και λαθρομεταναστες διοτι μια τετοια χωρα δεν διαφερει σε πολλα απο την δικη τους.Αυτο ειναι καλο διοτι παρα πολλοι θα αποφασισουν να φυγουν επειδη δεν εχουν πλεον καμια τυχη στην Ελλαδα.

        Τωρα τι θα γινει στην Ευρωπη δεν ξερω , κανεις δεν ξερει , ακουγονται παρα πολλα σεναρια.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Είδες τι καλό παιδί που είσαι μόλις καταλάβεις το λάθος σου;;;;

        Και δεν μου λες;;;; EΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ;;;;;

        Ας το παραβλέψω…..

        Λοιπόν…..δεν σε ξαναβρίζω μέχρι να μου δώσεις αφορμή…..οπότε φρόντισε να μην μου δώσεις γιατί είσαι και τυχερός που δεν έχεις μπει σε αποκλεισμό από το Blog και αυτό δείχνει ότι παρόλο το μπουγιουρντί που σε έριξα συνέχισες να έχεις το δικαίωμα της απάντησης.

        Αυτό άλλωστε είναι και η δημοκρατία.

        Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και καιρό. Τώρα έφτασε και η ώρα της παύσης πληρωμών με αρχή την μερική παύση. Δηλαδή το Δημόσιο θα πληρώνει όσα έχει μέχρι που απλά δεν θα έχει…..

        Επόμενο βήμα ο πόλεμος. Η Τουρκία θα το κάνει το λάθος. Θα μας χτυπήσει. Και μετά από αυτό θα ακολουθήσει πείνα,….

        Το επόμενο στάδιο δεν θέλω να σου το αναφέρω. Αλλά περιλαμβάνει και την Γερμανία που ζεις με την οικογένεια σου.

        Εγώ σου εύχομαι μόλις δεις να συμβαίνουν αυτά που σου είπα να σηκωθείς και να φύγεις από την Γερμανία και να γυρίσεις στην Ελλάδα και στο χωριό σου.

        Γιατί εκεί που είσαι τώρα θα είναι χειρότερα τα πράγματα.

        Και στα λέω αυτά γιατί μπορεί να είσαι ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ……αλλά είσαι και εσύ ψυχούλα….

        Καλή συνέχεια Lakis….

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Τωρα κι εγω σ’αγαπαω…

        Εγω ΔΕΝ θελω αλλο να μεινω στην Γερμανια.Θελουμε με την οικογενεια να τα μαζεψουμε και να φυγουμε.Δουλεψαμε 15 χρονια ασταματητα και μαλιστα με απανωτα 24ωρα χωρις υπνο και καναμε μια ικανοποιητικη θα ελεγα περιουσια.

        Μας πονανε ολα μας τα κοκκαλα απο το ασχημο κλιμα ,κρυο,υγρασια κλπ που εχει η Γερμανια.Εχει κι εδω αρκετη ανεργια και κριση και ασε τι λενε εδω κι εκει.Εχει πολλα μαγαζια κλειστα κι εδω.Οταν πρωτοηρθαμε γινοταν κολαση απο δουλεια και τωρα κι εδω ειναι δυσκολα.

        Ευτυχως ηδη εχω πουλησει ολα τα μαγαζια μου , εχω βαλει τα λεφτα στην τραπεζα και περιμενω.Περιμενω να δω τι θα γινει επιτελους με την Ελλαδα.

        Θελω να αγορασω τοις μετριτοις μια μεζονετα και να κατεβουμε , ομως μου λενε φιλοι μου να περιμενω διοτι θα πεσουν κι αλλο οι τιμες λογω των φορων των ακινητων.

        Σου λεω παντως οτι εμενα προσωπικα με συμφαιρει η χρεωκοπια,δεν το κρυβω.

        Συμβουλευω σε οσους θελουν να ανεβουν Γερμανια για δουλεια…μεγαλη προσοχη !!!
        Τωρα πεφτει παρα πολη εκμεταλευση με 800 ευρω (μικτα) και μαλιστα κανουν πολλες πονηριες με τις ασφαλειες.
        Προσοχη λοιπον στα γραφεια που σας υποσχονται δουλεια στην Γερμανια με καλους μισθους κλπ.
        Η Γερμανια πεθανε !!! Οσοι προλαβαν,προλαβαν.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        ΙΩΑΝΝΗΣ – Lakis 10 – 0

        Και η παράσταση έλαβε τέλος…..

        καλό σας βράδυ…..

        Υ.Γ.
        Αυτό για μένα αποτελεί την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της δημοκρατίας.

        Μέσα και από τον χειρότερο διάλογο – όταν υπάρχει δικαίωμα ειλικρινούς απάντησης και με όσες απαντήσεις και αν χρειαστούν – να καταλαγιάζουν οι γνώμες και να βγαίνουν και αποφάσεις……

        Σε παρακαλώ Lakis μόνο μην κάνεις διαφήμιση το Blog στους φίλους σου…….
        …. γιατί δεν έχω καμία όρεξη να μαλώνω συνέχεια….

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Ωραία. Το serial έληξε με happy end. Μόνο που να …Ρε δεν μαζεύετε τα σάλια σας και τα σορόπια σας γιατί μας πνίξατε, λέω εγώ. Σε λίγο θα κάνετε και … έρωτα. Πρώτα βγάλτε τα ροζ στριγκάκια. Φιλόλογε, “εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος”
        ΙΩΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Εδώ προσφέρθηκε και θέαμα ρε!!!!!!

        Αρίσταρχε…..να το θυμάσαι αυτό …..

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Lakis γράφει:

        Προτιμοτερο ειναι μεσα απο μια μεγαλη φασαρία να βγει μια φιλία,παρα μεσα απο μια δυνατή φιλία να βγει μια μεγαλη φασαρια.

        Οχι ρε…τι έρωτας και τετοια χαζά ειναι αυτά που ακούω;

        Στο κατω κατω ,αν ήθελα έρωτα, με τον Ιωαννη θα πήγαινα μωρε;;;;

        Πρωτα απ’ολα αυτος ρε ειναι αντιπασόκος !!

        Ε καλα..Εαν τωρα ειναι τοσο παιδαράς , χαλάλι , αλλαζω και κομμα για πάρτυ του.

        Εγω δεν ειμαι ετοιμος για ερωτες τωρα,πρωτα ας κατεβουμε στην Ελλαδα και μετα θα δω τι θα κανω με τα ερωτικα μου 🙂

        Το οτι σκεφτομουν τον Ιωαννη όλη νύχτα και αυτος εμενα,το οτι θελαμε να μιλαμε…αυτο για εσας σημαινει ερωτας;

        Για μενα σημαίνει απλά αγάπη.

        Ενταξει,όπως σε όλα τα ζευγαρια, είχαμε κι εμεις εναν καβγά,το ξεπερασαμε όμως και αυτο εχει σημασια 🙂

        ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΑ… Να ειστε ολοι καλα.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

        Άϊντε Ιωάννη την γλύτωσες Πλατωνικά.
        Game over.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Δεν πάτε καλά…..

        Μην κουνιέστε μόνο πολύ γιατί είμαι επικίνδυνος….

        Έχει χάρη που σήμερα είμαι στις καλές μου…..

        Μοῦ ἀρέσει

  5. Ὁ/ἡ Vasilis Michelangelos γράφει:

    Εγώ αυτό που προσέχω όποτε διαβάζο ένα άρθρο, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται. Η προσωπική μου πείρα (χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο) με δίδαξε πως η αλήθεια γράφεται σε κείμενα που “μιλούν” με απλή γλώσσα. Κι αυτό είναι ένα από αυτό. Όταν αρχίζουν τις βαρύγδουπες κουβέντες, συνήθως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Κάτι σαν τους πολιτικούς που όταν τους ρωτάς κάτι σχετικά με το Α, αυτοί αρχίζουν τις γενικολγίες και καταλήγουν να σου μιλούν για το Β…

    Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ Γιώργος γράφει:

    Δυστυχώς αποτελεί μειονότητα, χωρίς καμία ισχύ, πέρα από το ότι απαντά στη λογική και στα συναισθήματα πολλών από μας, αλλά όχι αρκετών για να επιτευχθεί κάτι ουσιαστικό. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που επισκέφτηκε τη χώρα μας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε σε λίγες γραμμές να αποκρυσταλλώσει την πολιτικο-οικονομικο-κοινωνική εικόνα των τελευταίων 30 ετών, η οποία διατηρείται θαμπωμένη από τα ετερόκλητα και ασύμμετρα κερδοσκοπικά συμφέροντα. Δε θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα το κείμενο αυτής της κοπέλας, γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας συμμετέχει με μικρό ή μεγάλο ποσοστό, ακούσια ή εκούσια, από θέση ισχύος ή όχι, στο μονομερή πλουτισμό, στην αποσάθρωση των κοινωνικών δομών, στην ικανοποίηση συμφερόντων ενάντια και σε κόντρα του δημοσίου συμφέροντος. Και όταν αυτοί οι συμπολίτες είναι οι πολιτικοί μας, οι τοπικοί άρχοντες, οι διοικητές δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, αλλά και απλοί υπάλληλοι, προϊστάμενοι, τμηματάρχες, καθηγητές, δικαστικοί, εισαγγελείς, γιατροί, μέλη και διοικητές επιτροπών, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πραγματικά κείμενα σαν αυτό της Σουηδέζας δε μπορούν να προκαλέσουν την εφίδρωση των ώτων τους.
    Καθώς λοιπόν το ποσοστό των Ελλήνων που αντιδρούν στα τεκταινόμενα δεν είναι ικανό και αναγκαίο για να προκαλέσει την οποιαδήποτε ανατροπή, συνεπάγεται ότι χρειαζεται να μπει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι της τρόικας, εκεί που κατοικοεδρεύουν τα παράσιτα. Τότε μόνο θα αφυπνιστεί το υπόλοιπο μισό της Ελλάδας, ωστόσο προβλέπω ότι θα είναι πολύ αργά…
    Κλείνοντας λοιπόν, το γλέντι διαφαίνεται ότι θα συνεχιστεί, μέχρι να εγκατασταθούν στη χώρα μας αυτοί και αυτά που πρέπει. Μην απελπίζεστε όμως. Θα γίνουμε σιγά-σιγά δυτικοευρωπαίοι, με σταθερή οικονομία, χωρίς εγχώρια κυβέρνηση, χωρίς προσωπική περιουσία, χωρίς αποταμίευση, με πολύ έλεγχο και σκυμμένο κεφάλι.

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Πάνος γράφει:

    Θα διαφωνήσω με τον τίτλο. Η κοπέλα εγραψε την αλήθεια που ξερουμε όλοι (ελπίζω).
    Είπε τα πράγματα οπως είναι για να τα μάθουν οι “λιγότερο” παραπλανεμένοι Ευρωπαίοι!

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Η ξεφτίλα δεν άρχισε με το τι έλεγε η Μέρκελ ή ο Μπόρι.Άρχισε με το τι έλεγε στις συνεντεύξεις του ο δικός μας ανεύθυνος μαζί με το παραπαίδι του. Αυτούς πίστεψαν οι ξένοι. Τα λένε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός. Τι πιο επίσημο και αληθινό. Αυτό, και μόνο αυτό, είναι ικανό να αναβιώσει την εις θάνατο καταδίκη και να τους στείλουν στο Γουδί πριν στείλουν αυτοί στον Καιάδα, αύτανδρη όλη την χώρα .

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Σπύρος γράφει:

      Πάρα πολύ σωστά . Αλλοδαπός πρωθυπουργός, τί άλλο να έλεγε ;

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ παπανικολαου αντωνησ γράφει:

      …και είναι απόλυτα λυπηρό, το ότι ακόμα δεν καταλάβαμε κάτι πολύ απλό.
      Τρις μήνες προτού πάρει τον πρωθυπουργικό θώκο, συζητούσε για την ένταξη μας στο ΔΝΤ. Μήπως προσπαθούσε να βγάλει τα έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού αποκόμματος του?. γιατί σήμερα δεν είναι κόμμα….. μήπως προσπαθούσε να εξασφαλίσει, και τα μελλοντικά του έξοδα όταν απομπευτεί από την πολιτική?.
      Γιατί εάν ξαναψηφιστεί αυτός ο μετανάστης εξ Αμερικής, τότε σίγουρα είμαστε ένας λαός απαρτιζόμενος από μ@λ@κες.
      Όχι πως τώρα δεν είμαστε λίγο….
      Τον ψήφισαν, ενόσω η μια οικογένεια έλεγε ότι πάμε φούντο, και αυτός έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».
      Κανένας δεν αναρωτήθηκε από αυτούς που τον ψήφισαν, ότι δυο τέτοιες κραυγαλέες αντιφάσεις, υποκρύπτουν δόλο?. Είμαστε ανημέρωτοι. Είμαστε αδιάβαστοι. Είμαστε ξερόλες. Είμαστε γλείφτες. Είμαστε σφιγγωχερακιδες. Είμαστε άξιοι της τύχης μας, τύχης που εμείς διαμορφώσαμε.
      Τίποτα από αυτά που υπε ο χόντρος, δεν είναι άστοχα…. « μαζί τα φάγαμε» = εγώ τα άρπαξα, και έβαλα το παιδί σου στο δημόσιο = «οι πολίτες διαφθείρουν τους πολιτικούς»!.
      «Οι δικηγόροι και οι επιχειρηματίες είναι κλέφτες» (η κάπως έτσι). Γιατί λίγους ξεπούλησαν ορισμένοι δικηγόροι, γιατί πήραν περισσότερα από τον αντίδικο?. Γιατί δεν είναι καθημερινή μας ενασχόληση, το πώς θα εξαπατήσουμε το κράτος για να μην πληρώσουμε αυτό που μας αναλογεί?.
      Είμαστε ένα κράτος κοντόφθαλμο….
      Ότι φάμε και ότι πιούμε, και ότι αρπάξει ο κ……ς σήμερα…..
      Antonis-team.

      Μοῦ ἀρέσει

  9. Ὁ/ἡ netakias γράφει:

    Στο πρωτότυπο άρθρο έχει μια γαμάτη φώτο, βάλε αυτή στο άρθρο…..

    Μοῦ ἀρέσει

  10. Ὁ/ἡ ΓΙΩΡΓΟΣ γράφει:

    η απάντηση είναι μία, δουλειά θέλει ο κόσμος,πλήρη απασχόληση,ένα κράτος να τον σέβεται.Αλλά από την αρχή της δημιουργίας της η Ευρώπη φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.Η ανοιχτή αγορά και η ανταγωνιστικότητα ένα ήταν σίγουρο ότι θα είχαν θύμα τον εργαζόμενο (τον Ευρωπαίο εργαζόμενο).Το να παράγεις φτηνά (Κίνα) και να πουλάς ακριβά (Ευρώπη) σε κάποιον που δεν έχει δουλειά γιατί έκλεισες το εργοστάσιο και το πήγες εκεί δεν βγάζει πουθενά,το να εφαρμόζεις μια πολιτική περικοπών και συρρίκνωσης του εισοδήματος (για να γίνεις ανταγωνιστικός), ελαστικές μορφές εργασίας και άλλα τέτοια οδηγούν τους Ευρωπαίους πολίτες στην φτώχεια και την ανέχεια,κι όλα αυτά στο βωμό του κέρδους.Αρα το πρόβλημα είναι πολιτικό και δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση.Που δεν υπάρχει βέβαια γιατί εκτός από το διεφθαρμένο Ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε και διεφθαρμένο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.Η δύναμη του λαού μεγάλη,η ψήφος του.Όποιος διαδίδει αποχή από τις εκλογές είναι εγκληματίας.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

      ΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΕΣ.ΔΕ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ.ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΛΕΩ.
      ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ…
      ΕΝΑ ΘΕΛΩ…ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΥΣ…ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ…
      ΠΟΙΟΝ? ΜΗΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ;;;;(ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑ….)
      ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΛΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΨΗ.
      ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΟΚ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.
      ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ.ΕΧΟΥΜΕ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
      ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ 2-3 ΑΚΟΜΑ;;;;
      ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ENAN ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
      ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
      ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΟΧΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΜΑ.

      ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ : “ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ”

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ mika γράφει:

        opiosdopote kai na vali upopcifiotita i ellada mpatare isa isa tha hriastoune kai alla lefta gia ekloges pcifodeltia kai vale gia tetoia eimaste ;;pios tha mas swsi o karamalis;i papariga pou etaze misthous varvatous;oloi lene kai katigwroune o enas ton alwn enw mazi ta fagane ta skata mazi kai pali na enwthoune kai na ta katharisoune wsw diamahonte ta kommata metaxi tous toso ginomaste o perigelos tis eurwpis kai afinoume kai anihta edafi na mas pidixoune.auta ta metra eprepe na parthoune 30 hronia prin alla kathenas tous eihe epanapauti mias kai eihane oloi tous makri heri kai tazane kai emeis pistevame kai pcifizame lathos anthrwpous ohi oti uparhi kai kapios kalos oloi tous lamogia einai kai oloi tous kitane na fane mas pirane hampari kai giauto den mas dinoune kai to daneio sto heri tha to tsakisoune kai auto.den mporw na katalavw giati zitai o kosmos ekloges afou ta pragmata einai idi skata.as paei i kariola i papariga pou ta hwni hontra na pantreuti me ena saoudarava na mas swsi kai mono etsi tha ginoune pragmatikotita auta pou leei ,o karamalis oute fenete oute kai fenotane otan itane pppprothipourgos

        Μοῦ ἀρέσει

  11. Ὁ/ἡ Μετανάστης γράφει:

    Η Σουηδέζα μπορεί να είναι τουρίστρια εμείς όμως όχι. Ξύπνησαν τώρα όλοι ξαφνικά και βρέθηκαν να κολυμπάνε στα σκ… όπως έλεγε και ο DSK. Αυτά τα σκ. τα ψηφίζαμε και τα στηρίζαμε όλοι 30 χρόνια χωρίς να ρωτάμε από που βγαίνουν τα λεφτά για να έχουμε σε κάθε κολοπετεινιτσα σχολείο Γυμνάσιο Λύκειο πανεπιστημίο στρατόπεδο και κέντρο υγείας, να πληρώνονται χιλιάδες κηφήνες ΕΠΟΠ για να τα αερίζουν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί για να βγάζουν και άλλους εκπαιδευτικούς, χιλιάδες αόρατοι σε επιτροπές, ΜΚΟ και το κακό συναπάτημα, εκατοντάδες χιλιάδες για να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη.
    Διασκεδάστε λοιπόν σε αυτόν τον πόλεμο..η ειρήνη θα είναι τρομαχτική

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

      Δεν ξέρω που αναφέρεσαι, αλλά επειδή ήμουν 35 χρόνια βιομηχανικός εργάτης ρε φίλε, θα σου πω πως, στο τέλος της δεκαετίας του 90, τα κοπρόσκυλα βάσει οργανωμένου σχεδίου κατάστρεψαν την βιομηχανία και την γεωργία στην Ελλάδα. Ναι,πριν ο κόσμος δούλευε και τα λεφτά υπήρχαν. Μην σε απατά το κρέας με τα φαγωμένα λεφτά. Τα φάγαν μεταξύ τους οι όμοιοί τους που τώρα τους κάλυψαν. Δουλεύαν οι άνθρωποι το πρωί στην βιοτεχνία/μηχανία και το απόγευμα στα χωράφια. Έτσι σπουδάζαν τα παιδιά τους και βγάζαν αυτοκίνητα. Ύστερα, εξουσία πολιτική και συνδικαλιστική, κλείσαν μία μία όλες τις πηγές πλούτου. Φορτώσαν το δημόσιο με κομματοκηφήνες και άρχισε η τρίτη λεηλασία(1η=Χρηματιστήριο 2η=Τα δάνεια/πακέτα 3η=ημέτεροι ρουφήχτρες του δημοσίου με ρεγάλα μέχρι και στους πορτιέρηδες). Ρημάξαν το δημόσιο και αφού το μπατίρησαν τώρα πέσαν σαν λυσσασμένα κοπρόσκυλα και ασελγούν πάνω στον ιδιωτικό τομέα. Οι πρώτοι φοροκλέφτες είναι ΑΥΤΟΙ που δηλώνουν τις πισίνες για … σκουραμίδες (θου κύριε …).
      Βούτα του λοιπού την γλώσσα στο μυαλό και, ύστερα άστην να λέει.

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Μετανάστης γράφει:

        Επειδή “δεν ξέρεις που αναφέρομαι” επαναλαμβάνω

        για να έχουμε σε κάθε κολοπετεινιτσα σχολείο Γυμνάσιο Λύκειο πανεπιστημίο στρατόπεδο και κέντρο υγείας, να πληρώνονται χιλιάδες κηφήνες ΕΠΟΠ για να τα αερίζουν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί για να βγάζουν και άλλους εκπαιδευτικούς, χιλιάδες αόρατοι σε επιτροπές, ΜΚΟ και το κακό συναπάτημα, εκατοντάδες χιλιάδες για να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη.

        Τώρα ξέρεις που αναφέρομαι. 35 χρόνια βιομηχανικός εργάτης – 35 χρόνια ψηφοφόρος. Και δεν έχει μόνο σχέση το τι ψηφίζεις αλλά και το τι ανέχεσαι. Γιατί καμμία κυβέρνηση δεν κυβερνάει με το ποσοστό που την ψηφίζει και είναι πάντα μικρότερο από τους μισούς. Κυβερνάει με το ποσοστό που την ανέχεται, και είναι πάντα μεγαλύτερο από τους μισούς. Και την ανέχεται επειδή τον συμφέρει να παίρνει επιδοτήσεις, να πουλάει σουβλάκια και να νοικιάζει σπίτια στους φοιτητές και στους φαντάρους, να σπουδάζει 10 χρόνια και μετά να ψάχνει θέση σαν καθηγητής για να διδάξει και άλλους καθηγητές, να μπαίνει το παιδί του ΕΠΟΠ και να ξύνεται 7,5 ώρες την ημέρα, να τσεπώνει προγράμματα του ΟΑΕΔ για να επιδοτεί τον κοπανιστό αέρα και να πληρώνει τους ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Δεν ξεμπλέκεσαι τόσο εύκολα από τη διαπλοκή φίλε εργάτη.

        Μοῦ ἀρέσει

  12. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ (ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ) ΜΑΛΛΟΝ/ΟΝΤΩΣ/ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ BLOG ΠΟΥ ΣΕ “ΠΕΙΡΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ.
    ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :

    MH ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Μετανάστης γράφει:

      Χαίρομαι που συμφωνούμε (μάλλον γιατί 3 φορές διάβασα αυτά που έγραψες και δεν κατάλαβα που το πας). Τα κεφαλαία τα κρατάμε για όταν ‘φωνάζουμε’ στο νετ, παρακαλώ να χρησιμοποιείς μικρά όπως όλοι.

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

        ΕΙΜΑΙ ΜΥΩΠΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ…..
        ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
        ΑΝ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ GPS.
        ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ BLOG ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
        ΕΝΝΟΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΤΕ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ.
        ΕΧΩ ΣΥΝΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOG KAI FORUM.
        ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
        ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ :

        για να έχουμε σε κάθε κολοπετεινιτσα σχολείο Γυμνάσιο Λύκειο πανεπιστημίο στρατόπεδο και κέντρο υγείας, να πληρώνονται χιλιάδες κηφήνες ΕΠΟΠ για να τα αερίζουν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί για να βγάζουν και άλλους εκπαιδευτικούς, χιλιάδες αόρατοι σε επιτροπές, ΜΚΟ και το κακό συναπάτημα, εκατοντάδες χιλιάδες για να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη.

        ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..”MH KOITAΣ ΤΗΝ ΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ….ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΑΔΡΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ” ‘Η “ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΙΚΑ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΩ ΟΧΙ?ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ”.

        ΜΗΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?
        ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.ΚΟΙΤΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΡΩ ΑΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Πραξιτέλη…..

        συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αυτό για την ακίδα και το καδρόνι το είπε ο Χριστός και αναγράφεται στην Καινή Διαθήκη,,,,

        Δεν το λέει ο λαός…..

        Καλή συνέχεια με τον Μετανάστη…..

        Μοῦ ἀρέσει

  13. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    ΧΑΧΑΧΑ !!!! XD
    ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ.
    ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΒΛΑΚΕΙΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.
    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ.
    ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ(ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΠ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ) ,ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΣ,ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΟΙ ΜΚΟ,ΟΛΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ”.
    ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ(ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ)
    ΚΟΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ “ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΙΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙ ΨΙ ΛΟΓΟ”

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΛΕΣ………
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ….
    ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ “ΔΙΩΞΑΝΕ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ BLOG.

    Μοῦ ἀρέσει

  14. Ὁ/ἡ Καλλιόπη γράφει:

    Ωραία τα λέμε στα γραπτά , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όμως συνεχίζουν εν τω μεταξύ το καταστροφικό τους έργο τη ΔΙΑΛΥΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ ! μη μπαίνεται στο λούκι του ” διαίρει και βασίλευε ” ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον αγώνα να ξεβρωμισει η ΧΩΡΑ από αυτά τα υποκείμενα Πριν ισοπεδώσουν τα πάντα ! ΠΙΈΣΤΕ βουλευτές , στείλτε e-mail και fax , κατεβείτε στις διαδηλώσεις ,
    έχουμε κοινό σκοπό την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Ελλάδας από τη πράσινη χούντα !

    Μοῦ ἀρέσει

  15. Ὁ/ἡ Panos γράφει:

    Φίλε Πραξιτέλη πιστεύω ότι παρεξήγησες τις λέξεις του Μετανάστη. Εγώ δε συχνάζω σε blogs και δεν έχω δει το Μετανάστη στο παρελθόν οπότε και δεν ξέρω τι έχει γράψει και τι του έχουν απαντήσει όμως αυτά τα λίγα που έγραψε εδώ τα βρίσκω αληθινά και ακριβή. Είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι σκοπό δεν έχει ο Μετανάστης να μειώσει τους ΕΠΟΠ, τους εργάτες ή τα χωριά μας αλλά να τονίσει ότι έχουν γίνει τεράστιες και απάνθρωπες δαπάνες οπουδήποτε υπήρχε η παραμικρή ευκαιρία δικαιλόγησης “επενδύσεων” (με 5πλάσιο του κανονικού κόστος) και δημιουργίας πολυέξοδων θέσεων εργασίας (κάθε θέση όμως είναι 3 ψήφοι από την αντίστοιχη οικογένεια). Και για όλα αυτά, καταλαβαίνω ότι ο Μετανάστης ρίχνει τις ευθύνες όχι στους χωριάτες (με την καλή έννοια) ή στους ΕΠΟΠ αλλά εκεί που πραγματικά τις ρίχνεις και εσύ ο ίδιος! Μη μυγιάζεσαι λοιπον, δες τα πράγματα ως έχουν και μείνε ενωμένος με όλους τους έλληνες που έχουν έστω την παραμικρή εθνική συνείδηση – στην καρδιά τους και όχι στα λόγια τους. Επί την ευκαιρία, εκ μέρους όλου του Internet θα σε παρακαλούσα και εγώ να γράφεις με μικρά γράμματα. Εάν είμασταν οι αρχαίοι έλληνες μπορεί να γράφαμε με κεφαλαία αλλά δε θα είχαμε κανένα λόγο να κάνουμε αυτή τη συζήτηση… δε νομίζεις?!!

    Μοῦ ἀρέσει

  16. Ὁ/ἡ Lerias Fedon γράφει:

    Ρε παιδια ποτε προλαβε και τα εμαθε ολα αυτα η κοπελα?σε μια βδομαδα?????κοιτα να δεις που καταλαβε οτι ειναι μπουρδες οτι εχουμε ενα αντιπαραγωγικο και τεραστιο δημοσιο τομεα?????Τοσα χρονια με λιγα λογια εμεις που ζουμε σε αυτη την χωρα αλλο ειχαμε καταλαβει.Γιατι δεν νομιζω να μην πιστευει κανεις οτι εκει στο δημοσιο κοπροσκυλιαζουν χιλιαδες αργοσχολοι δημοσιοι υπαλληλοι????!!!!!Φυσικα και δουλευουν πολλες ωρες την βδομαδα οι ΕΛληνες…..οι ιδιωτικοι υπαλληλοι……….ΠΑντως σαν να ειναι περιεργο το Αρθρακι.Πολυ ξαφνικη υποστηριξη.Ολοι οι κακοι ξενοι τα φταινε.ΠΟι ελληνες ειναι θυματα……ΟΥαουυυυυυυυυυ.Ενταξει μας πεισανε ολοι…….Για αυτο και δεν προκειται να βαλουμε μυαλο.ολο οι αλλοι φταινε εμεις τιποτα./

    Μοῦ ἀρέσει

  17. Ὁ/ἡ Λουκάς γράφει:

    Μικρότερο κράτος τώρα. Πληρώνουμε τις πελατειακές σχέσεις των ανίκανων πολιτικών μας. Αλλά και ο λαός μας δεν έιναι πολύ καλύτερος. Πρέπει να συνεννοηθούμε επιτέλους. Πρέπει οι σωστές ιδέες να λάμψουν. Τέλος με τους ηλίθιους. Είναι πολλοί, όμως, δυστυχώς..(δες “λάκης”)

    Μοῦ ἀρέσει

  18. Ὁ/ἡ mika γράφει:

    thelame kai tzampa paidia panathemomaste zitate tsoglania vivlia tzampa kai molis vgei i sholiki hronia ta skizete kai ta kaite auti einai i oikonomia pou mas didaxe to kratos ,enw oloi i eurwpi agorazi ta vivlia tis ta kratai kathara kai to kalokairi tha gini pazari me agora vivliou, mathites pou tha poulisoune ta dika tous gia na agorasoune ta vivlia allwn mathitwn gia tin epomeni hronia.tha duskoleuti o ellinas sto kainourgio sustima ,giati tosa hronia koimotane kai twra pou xipnise diamartirete kai kala kanei alla gurismos den uparhi pame gia founta.mas swzei men enas polemos etsi tha diagrafti to hreos kai tha batirisoume me to kefali pcila kai tha paroume kai pisw oti mas aniki.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

      Κορίτσι μου δεν σε μάθανε να γράφεις Ελληνικά; Τι κακό χούϊ είναι αυτό;. Μόνον greeklish γράφεις;. Για να σε κάνει κάποιος συνομιλητή σου πρέπει να γράφεις σε κατανοητή και απλή γλώσσα. Αυτό δεν είναι ούτε για ιδιωματικά παιδιά οκτώ χρόνων. Μάθε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      mika αυτό σε πείραξε;; Ότι τα παιδιά καίνε τα βιβλία;;;;

      Κι ο ξένος που κάνει τα παζάρια βιβλίου είναι αυτός που τα καλοκαίρια μπορεί να μην καίει βιβλία αλλά μεθάει και πηδιέται σαν το σκυλί στα Μάλλια και στο Φαληράκι!!!!!

      Που αν δεις από κοντά τι γίνεται θα σιχαθείς το ανθρώπινο είδος!!!! Οι Αγγλίδες στήνονται στα τέσσερα ξεβράκωτες μέσα στον εμετό τους στον δρόμο και παρακάλανε για .fucking!!!! και η πλάκα είναι ότι το ίδιο κάνουν και οι άγγλοι!!!!

      Άντε με τους ξένους και τις μαλακιες!!!

      ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!!

      Μοῦ ἀρέσει

  19. Ὁ/ἡ Ελευθερία Πανοπούλου γράφει:

    Ψυχραιμία! Επεσε στα χέρια μου το τελευταίο βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο «Είναι ο Καπιταλισμός. Το βρήκα χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.
    Το προτείνω προς ανάγνωση και προς συζήτηση…

    Μοῦ ἀρέσει

  20. Ὁ/ἡ mk γράφει:

    tsou re laki flwre katoura ligo amfivallw an exeis stin tsepi sou 100 euro….

    Μοῦ ἀρέσει

  21. Ὁ/ἡ Giorgis Trabakoulas γράφει:

    Παιδιά .. να σας τα πω και από Αυστραλία. Γενίτσαρος δε νιώθω, αλλά πείτε με αν θέλετε. Υπάρχουν λίγα μέτρα που μετράμε πια μια χώρα. Μερικοί βρήκατε ποιοι φταίνε και τα ρίχνετε σε αυτούς. Είτε είναι οι πλούσιοι, είτε είναι οι αριστεροί και πάει λέγοντας. Απλά η απάντηση είναι η “διαφθορά”. Πιάνεις δουλειά με μέσον; φταις. Έχεις πελατειακή σχέση με πολιτικό; φταις. Οι θεσμοί σου έχουν τα χάλια τους; αδιαφορείς για για τη γειτονιά σου, το σχολείο σου, την πόλη σου; φταις. Είσαι κόμματος οπαδός και σίγουρη ψήφος …. ΦΤΑΙΣ !!!

    Η Αυστραλία, η Ευρώπη και η Αμερική έχει γεμίσει δημιουργικούς Έλληνες. Τα πανεπιστήμια έχουν Έλληνες που διαπρέπουν. Έλληνες έχουν δημιουργήσει εταιρίες και εργοστάσια απανταχού εκτός Ελλάδος γιατί στην Ελλάδα θα τους είχαν φάει τα σαΐνια και το κράτος. Θα τους κατάστρεφε η απεργία, το μέσο, και λοιπά τέτοιου στιλ.

    Με μεγάλη επιτυχία χτυπήσατε το κεφάλαιο. Εμείς την Ελλάδα την αγαπάμε μεν, αλλά δεν μας θέλει πίσω … γίναμε γενίτσαροι.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      Η Ελλάδα σας θέλει…..άλλοι δεν σας θέλουν….

      Και προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν θες καλύτερη χώρα μένεις και πολεμάς να την φτιάξεις….

      Όταν φεύγεις για να έχεις καλύτερο μέλλον το κάνεις ή επειδή έχεις απογοητευτεί ότι δεν πιάνουν τόπο οι κόποι σου…..ή επειδή κοιτάς την πάρτη σου…..

      Ένα από τα δύο πάντως…..

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

      Είπες την μαγική λέξη. “Δεν νιώθω γενίτσαρος”. Είναι αυτό που λέω. Αυτό το νιώθω ΕΛΛΗΝΑΣ θέλει αγάπη, κόπο, πόνο. Τέτοιους Έλληνες του εξωτερικού και τους αγαπούμε και τους θέλουμε γιατί τους θεωρούμε αδέλφια. Πάρε παράδειγμα τον Jeffrey, μόλις πηγαίνει στην αλλοδαπή, βρίζει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Δεν είναι γενίτσαρος;

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ georgios 63 kriti γράφει:

      Agapite kyrie apo Australia..o Ellinismos tis diasporas eine omogenis ..4,5 ekatomoiria stin australia diatiroun tha eithi kai ethima mas…kanenas the ehei ti dikaioma ma apokalesei genitsarous. epeita oi genitsaroi opos lene eine iparhoun simera stin tourkia …ehoun diko mas DNA. Giafto kai iparhoun politismenoi anthropoi stin tourkia.oi genitsaroi itan dika mas paidia pou arpaksane apo tous distyhois gonois kai ta estrepsan enantion mas

      Μοῦ ἀρέσει

  22. Ὁ/ἡ georgios 63 kriti γράφει:

    otan grafete kati ..kai apeuthinosaste se allous elline…asheta an zoun i ohi stin Ellada..na skeftosate prin apantisete …oti isos then katalavate akrivos ti theloun na poun …horis na vrizete aftous pou agapoun tin hora tous kai kratoun psila to onoma tis me hideotites..typou (genitsaroi)

    Μοῦ ἀρέσει

  23. Ὁ/ἡ georgios 63 kriti γράφει:

    Eimaste autarkis Laos ..oi Ellines …me eugenika esthimata…ok agapame tin atomiki elefteria kai auto mas odigise siga siga ston dikomasimo pou leme.Mas aresei to omopfo kai ehome omorfa spitia.as eine apla poles fores..ehome idiotikes periousies..Oi (europeoi) ti ehoun…? mono tin psihopathia tous…Potiste emas pou zoume (ekso) tha sas poume.Ego prosopika tous haraktirizo (palioskula)

    Μοῦ ἀρέσει

  24. Ὁ/ἡ Ιωαννησ γράφει:

    To discuss and to band together in understanding of what is happening around us, is always helpfull and required so as to acknowledge the current difficulties that suround us. This process is only the first step in rectifying an oppresive outcome. When acknowledging and reckognising how ‘bad’ it is, we then need to provide solutions, PRACTICAL.
    ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Πιστευω οτι η ωρα ειναι τετια οπου χρειαζονται λυσεισ.
    π.χ. κοινο ιοκονομικο ‘τραπεζι’ μεταξι αυτων οπου υπαρχει κοινο ωφελοσ (χρειζεται εμπιστοσυνη, χαρακτηρα, ειληκρινια).
    Ειρθε η ΩΡΑ ολλοι να σοιμετασχουμαι σε κοινεσ λυσεισ, η τουλαχιστον οσοι εχουν πιστεω κι’ σηνυδειση.
    H αληθεια ειναι οτι ενασ γινεται Ελληνασ στουσ χτυπουσ τισ καρδιασ του. Η καρδια ειναι που επιβαλει την Ελληνικη συνηδειση. Οπωσ ‘ειπωθεικε’ πιο πανω για γεννητσαρουσ, ευκολα μπορει να γινει καπιοσ γεννητσαροσ, ειδηκα οταν ζει στο εξωτερικο.
    Ενα απο τα χαρισματα του Ελληνα ειναι διορατικοτητα που κατεχει απενατι σε προβληματα. Πολυμηχανωσ.
    I’m not used to writing in Hellenic form, hence, there my μονολογοσ is writen this way.

    Μοῦ ἀρέσει

  25. Ὁ/ἡ ΛαΛΑΚΗΣ ο Εισαγόμενος γράφει:

    Προς Μετανάστη και Λάκη. Δεν ξέρω πόσα χρόνια λείπετε και αν ξέρετε τι σημαίνει η λαϊκή έκφραση των τεμπέληδων Ελληνων και των απρονόητων γονέων, αλλά θα σας την πω και αν δεν την “πιάσετε” ρωτήστε να σας πούνε: ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ…

    Μοῦ ἀρέσει

  26. Ὁ/ἡ Petros C. γράφει:

    Κατ αρχην δεν ξερω εαν πρεπει να γραψω.
    Εχετε μαθει να ζητε στην πολυτελεια απο την ευρωπη με δανικα και τωρα τα ζητανε πισω τα χρηματα που σας εδανισαν και εχετε τρελλαθη. Η εικονα του Ελληνα ειναι ενα ΦΡΑΠΕ στο χερι.
    Θελης να γεμισει το πορτοφολι σου; Σταματα τα φροντηστηρια. Στην Σουηδια δεν υπαρχουν.
    Μαθε να πληρωνης φορο. Στην Σουηδια πλειρωνουμε παρα πολυ φορο. και απο το φορο που θα πληρωνης θα εχεις ολες τις απολαυσης οπως εχουμε και εμεις στην Σουηδια.Χαιρετισματα απο την Σουηδια Πετρος.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

      Πέτρο άστο δεν την κατέχεις την ελληνική πραγματικότητα μιας και ζεις έξω… Αυτά που αναφέρεις ανήκουν σε άλλες δεκαετίες που η γενιά η δικιά μου δεν θα ζήσει ποτέ

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

      Καλη η σκεψη που εκανες σχετικα με το αν επρεπε να γραψεις η οχι.
      Επρεπε να μεινεις με αυτη……

      Χαιρετισματα απο Ελλαδα.
      Πραξιτελης

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή 3 ή 4 δουλειές μαζί…..για να μπορεί να ζήσει την οικογένεια του αξιοπρεπώς….. Θυμάμαι που έκανα μέρες να τον δω και η μάνα μου του πήγαινε φαγητό στην δουλειά ακόμα και στις γιορτές….

      Φραπέ δεν έπινε ποτέ……

      Σήμερα στα 75 του κάθεται και απλά αναρωτιέται γιατί του ρημάζουν την σύνταξη…..

      Όσοι είστε στο εξωτερικό είστε τόσο παραπληροφορημένοι και τόσο ανίδεοι με το τι συμβαίνει εδώ και αντί να ψάξετε και να μάθετε την αλήθεια κάνετε σχόλια σαν και αυτά που γράφεις…..

      Φυσικά αυτό είναι λογικό……
      Το ίδιο κουτόχορτο σας τάιζαν με τον πόλεμο στο Ιράκ…….στην Γιουγκοσλαβία…..κλπ κλπ….

      Απλά μια μέρα θα σας πούνε ότι κάνανε λάθος…… όπως σας είπαν ότι ο Σαντάμ τελικά δεν είχε πυρηνικά…..

      Αλλά επειδή το τελικό στάδιο των οικονομικών κρίσεων είναι ΠΑΝΤΑ ο πόλεμος να θυμάσαι αγαπητέ τα εξής…..
      1. Στο πόλεμο που θα γίνει δεν θα μείνει κανείς Ευρωπαίος ατιμώρητος….
      2. Θα έρθει η ώρα που θα έρχεστε στην Ελλάδα για δουλειά επειδή όλα στην Ευρώπη θα έχουν γίνει στάχτη λόγω της παράνοιας των ηγετών της….

      Και τρίτον…….

      διάβασε λίγο τον Π.Παίσιο. Τουλάχιστον αυτός σε ότι έχει πει μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί……

      και στο τέλος αυτής της ιστορίας αυτοί που θα κλαίνε δεν θα είναι οι Έλληνες……αλλά όλοι οι υπόλοιποι……

      Διάλεξε και πάρε…….η επιλογή δική σου…….

      Άρα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει και Ευρώπη…….οπότε καλή τύχη φίλε….

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Άγγελος γράφει:

      Ναι Πέτρο, η εικόνα του Έλληνα είναι με ένα φραπέ στο χέρι.
      Επίσης, η εικόνα του μουσουλμάνου είναι με έναν εκρηκτικό μηχανισμό ζωσμένος.

      Λες να έχει καμία σχέση με το ότι αυτοί που κατέχουν το σημαντικότερο κομμάτι των mainstream media μισούν τον ελληνισμό-χριστιανισμό και τους μουσουλμάνους-ισλάμς;; (με βάση τα δικά τους πάντα λόγια και με βάση την ιστορία). Βρε λες;;

      Μοῦ ἀρέσει

  27. Ὁ/ἡ mumu γράφει:

    Πολλοί επιμορφωτικοί οι διάλογοι σας..αν και σκληροί. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε τους φταίχτες(τους πολιτικούς, εμάς, τους πλούσιους/τους φτωχούς, τους μετανάστες που οι μισοί μας θάβουνε όπως οι ομοεθνείς τους και οι άλλοι μισοί μας συμπονάνε γιατί δεν είναι αφαλοκομένοι) και πλακωνόμαστε μεταξύ μας. Είμαι 19 χρονών και μ’ αρέσει πολύ να βρίσκω τέτοια άρθρα και μπράβο στην Σουηδέζα που έστω και μόνη της πήρε πρωτοβουλία να το ψάξει και να μην χλαπακώσει την παραπληροφόρηση που τρώει πολύς κόσμος εναντίον μας και απλά αδιαφορεί ή μεγαλώνει ο ρατσισμός του. Δηλαδή έχω βαρεθεί πια. Σπουδάζω σε μια σχολή που σχεδόν από πάντα δεν είχε άμεση απορρόφηση από τα επαγγέλματα. Καλών Τεχνών. Σε μια πόλη πίσω από το Θεό για πολλά χρόνια, μα τόσο τόσο όμορφη, τη Φλώρινα. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μας προπαγανδίζουν συνέχεια για τα Σκόπια και τη ”Μακεδονία” τους. Με κυνήγησαν ασφαλίτες σε πορεία 25 ατόμων το πολύ σε μια πόλη που μέχρι το θάνατο του δεσπότη Αυγουστίνου Καντιώτη δε επιτρέπονταν οι πορείες. Μας κλείσανε τον ΟΣΕ, τα κτελ οργώνουν χρήμα συνέχεια με τις αυξήσεις τους, η δημόσια υπηρεσία νερού ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ με λογαριασμούς σε φοιτητικά σπίτια να φτάνουν το 3μηνο 50-80 ευρώ. Και ασχολούμαστε ΑΚΟΜΑ με τον κάθε τζαναμπέτη γλείφτη εκάστοτε κόμματος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ κλπ αντί να συνεχιστεί κάτι που πάλι καταπιέστηκε και καταποντίστηκε όπως οι αγανακτισμένοι από το παρακράτος και τους κουκουλοφόρους ασφαλίτες που σκορπάνε το ΧΑΟΣ επίτηδες ΓΙΑ ΝΑ ΧΩ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗ να μου παίζουν ψευδοφάνη βίντεο προηγούμενων επεισοδίων σε ειρηνικές πορείες; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους βολεμένους και τους γλείφτες και τους πελάτες αυτού του συστήματος, αυτοί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αν είναι τραγοπόδαροι διεφθαρμένοι και παμπόνηροι ακόμα και όταν είμαστε εδώ σαν εκμοντερνισμένη κατοχή, θα βρουν τρόπο να προδώσουν σαν άλλοι δοσύλογοι και να επωφεληθούν μετά με κανένα σκανδαλάκι τύπου siemens! ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κάνουν τις επιλογές τους και μας βρίζουν ή μας υποστηρίζουν γιατί καταλαβαίνουν πραγματικά! Το θέμα είναι η δική μας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει γιατί όπως εισήμανε και κάποιος φίλος παραπάνω είμαστε έξυπνοι αλλά όχι ξύπνιοι. Κουράστηκα να βλέπω νέα παιδιά συνομήλικους μου σε άλλες σχολές να αναλώνονται και να γίνονται κομματόσκυλα εκάστοτε παράταξης που τους αναγκάζει να κάνουν καταλήψεις και καλά φταίει το κράτος! Ακούς εκεί; Οι ίδιες νεανικές παρατάξεις των μεγάλων κομμάτων και βάζω μέσα και το ΚΚΕ και όλα, να βρίζουν τον ίδιο τον εαυτό τους! Φαύλος κύκλος! Να γίνεται δυσφήμηση από τα ίδια τα μέσα για τον δικό τους προσανατολισμό και το συνεχές γλείψιμο και λάδωμα και μίζα! Ανήκω στην Ελλάδα όχι σκυλιά των ξένων εταιρειών και των τραπεζών και των ξένων πολιτικών που θέλουνε να πάρουνε την εξουσία άμεσα εδώ από την ώρα που έγινε η Εθνική Απελευθέρωση! Ο Κολοκοτρώνης και υπόλοιποι αγωνιστές ακόμη και ο αγράμματος ο Μακρυγιάννης χύσανε αίμα στον τούρκικο ζυγό που μας κράτησε σε πολιτιστικό επίπεδο επίτηδες και καλά για να αναπτυχθεί η νυχτωμένη Ευρώπη που μέχρι τότε έκαιγε κόσμο και την κάνανε ότι θέλανε! Και έρχονται και λένε τεμπέληδες εμάς τα παλιορομποτάκια του νέου συστήματος! Που δεν καταδέχονται τους Έλληνες εδώ και μια 30ετία όπως εμείς φτύνουμε τον κόρφο μας για τους Πακιστανούς και όλους τους κακόμοιρους αυτούς Ασιάτες τη στιγμή που οι Αλβανοί κάνανε περιουσίες όπως αντίστοιχα οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί είχανε τους Έλληνες για εργατικό δυναμικό και τους βρίζανε! Ντροπή σε όλους τους μετανάστες που οι παππούδες και οι γονείς τους φτύσανε αίμα για μια καλύτερη ζωή και τα παιδιά και τα εγγόνια τους μπορεί και να ντρέπονται που κατάγονται από Ελλάδα! Αλλά η δικιά μου γενιά δε διαφέρει και πολύ στην ίδια την Ελλάδα, έχουν αμερικανοποιηθεί τα πάντα, που περπατάω στο δρόμο και βλέπω τον άστεγο και ταυτόχρονα την κυράτσα με το gucci και το 20χρονο σκατό που νομίζει ότι σπουδάζει νομική και σουλατσάρει με το τελευταίο γαλλικό στο νύχι και το χρυσό iPhone και δε ντρέπεται που οι γονείς της μπορεί να αφήσανε άνεργο το διπλανό άστεγο! ΒΑΡΕΘΗΚΑ! Η υποκρισία των πολιτικών είναι προφανέστατη, η δικιά μας βγάζει μάτια όμως και κανείς δεν τραβάει αυτή τη τάξη να της εξηγήσει κάποια πράγματα. Ο ΓΑΠ λίγο πριν φάει πόδι ,το παλιοπιόνι, ξεκαθάρισε ότι μια παγκόσμια κυβέρνηση θα μας σώσει! Αχ αυτά τα οργουελικά που γίνονται πραγματικότητα! Να γίνω εγώ 3ος κόσμος για γίνει κι ο 3ος , 4ος, δε βαρέθηκε αίμα η τάξη των μεγάλων κεφαλιών αυτών των πούστηδων που εγκαθίδρυσαν τους οικονομικούς δολοφόνους, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις μεγάλες κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν τις νέες ”τρομερές” πολιτικές τους που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από πάταξη φιλελεύθερων πραγματικά δημοκρατικών πολιτικών στη Λατ. Αμερική και για να μεγαλουργήσουν αυτά τα φριχτά τέρατα ο Πινοσέτ και η Θάτσερ, η οικογένεια Μπους, ο Κλίντον και τώρα ο και καλά ειρηνευτής Ομπάμα και άλλοι πολλοί, και πίσω απ αυτούς Κίσσινγκερ και ο Φρίντμαν και η FED και η EU που δεν έχει καν δικό της στρατό και είναι υποταγμένη στο ΝΑΤΟ, έρε και να μπουκάρουν οι δερβίσηδες και οι αμερικλάνοι με τα σκυλιά τους δυτικοευρωπαίους. Δε λέω κάτι καινούριο και ξέφυγα πολύ. Συγχωρέστε με το παθαίνω αυτό.
    Θέλω να κλείσω επανερχόμενη στην Ελλάδα, τον ακρογωνιαίο λίθο του ντόμινο που ακολουθεί σιγά σιγά σε όλες τις ευρωπαΪκές και μη χώρες εξαιρόντας την πρωτοπόρα Ισλανδία που του κλώτσησε όλους τους πουλημένους πολιτικούς της. Η Ελλάδα είχε μόνο έναν άξιο κυβερνήτη, τον Καποδίστρια κι ας ήταν Ρώσος κι αυτός, έδωσε όρκο να μην εκμεταλλευτεί δημόσιο χρήμα και το έκανε και το φάγανε οι ”παρακρατικοί”, οι προκάτοχοι όλων των σκουπιδιών που μας πουλήσανε στην κατοχή και συνεχίζουν ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ! Φχαριστώ για το χρόνο σας, Μούμου Βάσω

    Μοῦ ἀρέσει

  28. Ὁ/ἡ Loukia Papavasileiou γράφει:

    Παιδιά πολυ ενδιαφέρον το άρθρο. Η συγκεκριμένη εχει γράψει και άλλα άρθρα για την Ελλάδα αλλα δεν μπορώ να βρω την μετάφραση τους… Εξαιρετική αρθρογράφος και με πολλες αλήθειες στα λεγόμενά της

    Μοῦ ἀρέσει

  29. ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -”ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ” ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ – ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠ ΤΙΣ ΤΑΝΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. -ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ -ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!”
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ-ιδρυτης και υπευθυνος του κινηματος

    Μοῦ ἀρέσει

  30. Ὁ/ἡ Κωνσταντινος γράφει:

    Ειχα διαβάσει το αρθρο αυτο και παλαιοτερα, τωρα ομως (τυχαια) ξαναπεσε σε μια σελιδα οποτε ειπα να ριξω μια ματια … φανταστηκα οτι ηταν διαφορετικο μιας και ειδα την δεξια “μπαρα” αρκετα μικρη, οποτε φανταστηκα οτι ειναι διαφορετικο αρθρο και υπολογισα οτι ειναι μεγαλυτερο… Οταν ομως ειδα οτι εχει περιπου 10 σελιδες με σχολια τα οποια κρυβουν δολο, μισος, ζηλεια, φθονο, (οχι ολα) κλπ, αρχισα να αναρρωτιεμαι πραγματικα, τι ακριβως κανουμε εδω εμεις σαν Ελληνες ενωμενοι μεσα σ αυτο το blog ; Τσακωνομαστε ; Τρωγωμαστε μεταξυ μας ; Αυτη ειναι η λυση; Αδερφια … Συνανθρωποι … Συμπολιτες … Ο καθε ενας εχει μια αποψη την οποια μπορει να υποστηριζει και ναι, η ελευθερια του λογου ειναι ενα γεγονος, οποτε δεν μπορουμε να “φιμωσουμε” καποιους προκλητικους, η επιτηδειους αν θελετε, ωστε να μην πουν το κοντο τους και το μακρυ τους .. Το θεμα ειναι αλλο .. Εμεις τι κανουμε για ολα αυτα ; Συνεχιζουμε να βριζουμε ο ενας τον αλλο ; Το ιδιο ακριβως κανουν και οι πολιτικοι μεσα στη βουλη και μαλιστα πιστευω οτι λεγεται θεατρο του παραλογου. Ο ενας κατηγορει τον αλλο, κ.ο.κ. Στις εκλογες ομως μετεπειτα, πανε ολοι και ψηφιζουν τα ιδια κομματα που τους βολεψαν και συνεχιζουν να ζουν “βολεμενοι” εστω και κουτσουρεμενα. Ισως πρεπει απλα να αλλαξουμε “ροτα” , απλα να οργανωθουμε, να μην ειμαστε Ελληνες αλλα κατα τα αλλα “διαφορετικοι”. Ελληνας με Ελληνα, δεν εχει καμια απολυτως διαφορα (ελπιζω να μην βρεθει καποιος ετοιμολογος να πει, “πως, ολοκληρο ς δεν το βλεπεις ;” μ αρεσει το χιουμορ αλλα δεν αρμοζει στη βαρυτητα την αναρτησης). Δεν πρεπει να καθομαστε να τρωγομαστε για το ποιος ψηφισε τι, ποιος εκανε τι, ποιος εφαγε ποσα κτλ. Πρεπει να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ολα αυτα. Κι αυτο δε θα γινει ψηφιζοντας ξανα και ξανα τα ιδια κομματα κ.ο.κ. Δεν φανταζομαι οτι ο καθε Ελληνας θελει κοτερα, φεραρι και βιλες στην Καραιβικη, πιστευω πως το μονο που χρειαζεται ο Ελληνας, ειναι δουλεια, αξιοπρεπεια και σεβασμο απο το κρατος που λειτουργει με βαση τη φορολογια των πολιτων. Ειδαλλως δεν θα υπηρχε κρατος. Σημερα λοιπον, εναν ολοκληρο (σχεδον) χρονο μετα απ αυτη την αναρτηση του κειμενου, τι εχει γινει ακριβως στην Ελλαδα; Απλα μπηκαν μεσα οι καρχαριες κι εχουν αρχισει να πετσοκοβουν την Ελλαδα μας. Εννοειται οτι μεσα στην Ελλαδα ζουμε κι εμεις, οποτε ειμαστε κι εμεις μεσα σε αυτο το “πετσοκομα” αναγκαστικα. Τι κανουμε για αυτο; Τιποτα απολυτως, ολα εχουν παραμεινει τα ιδια, ο ενας φοβαται μη χασει τη δουλεια του, ο αλλος προσπαθει να παρει τη δουλεια του προηγουμενου κ.ο.κ. Πρεπει να οργανωθουμε αδερφια, να βοηθησουμε ΕΜΕΙΣ ο ενας τον αλλον, μονο ετσι θα καταφερουμε να πληξουμε το συστημα που μας θελει υποδουλους και πεινασμενους. Αν εχεις κατι παραπανω βρε αδερφε και ο συμπολιτης σου βρισκεται σε αναγκη, βοηθα οπως μπορεις. Δεν μιλαμε για χρηματικα ποσα, μιλαμε για ανθρωπινες χειρονομιες. Βοηθειστε Αλληλους.

    (Υ.Γ. Λιγο πιο πανω διαβασα μια σειρα απο σχολια μεταξυ ενος Λακη κ αλλων κτλ κτλ, παρατηρησα οτι αναφερει σε καποιο σημειο πως, αφηνει χρηματα πανω στο τραπεζι και τα παιδια του δεν ξερουν καν τι ειναι. Εαν φιλε Λακη, το παιδι σου ειναι 9 ετων και δεν αντιλαμβανεται την αξια των χρηματων, ή δεν ειναι σε θεση να μετρησει μεχρι τουλαχιστον το 1000, προφανως κατι συμβανει, οποτε ισως να πρεπει να απευθυνθεις σε καποιο ειδικο ψυχικης υγειας, διοτι λυπαμαι που στο λεω, αλλα θεωρω οτι το παιδι αυτο εχει οριακη νοημοσυνη, ισως και ηπια καθυστερηση.)

    Μοῦ ἀρέσει

  31. Ὁ/ἡ Ιδομενεύς γράφει:

    Lakis, υπάρχει Θεός;

    Μοῦ ἀρέσει

  32. Ὁ/ἡ Γεωργια γράφει:

    Περα απο χαρακτηρισμους και σχολια στο προσωπο του Λακη,εχω να του πω κατι που θα πρεπει να προσεξει πολυ:εχω γνωρισει προσωπικα ανθρωπους παρα πολυ επιτυχημενους και με πολλα χρηματα,που απ τη μια στιγμη στην αλλη βρεθηκαν επι ξυλου κρεμαμενοι και οχι παντα απο δικη τους υπαιτιοτητα.Παντα υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες,που μπορει να φερουν τη ζωη μας τουμπα.Ας προσεξει να μην του τυχει κανενας τετοιος.Στη ζωη,ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα,γιατι τιποτα δεν μας ανηκει πραγματικα.Φιλικα.

    Μοῦ ἀρέσει

  33. Ὁ/ἡ Κυρίακος Ιωαννίδης γράφει:

    Το πρόβλημα στην Ελλάδα ο έλεγχος της εξουσίας, η διαφάνεια και η τήρηση των νόμων από όλους. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων και τότε όλα θα λυθούν ως δια μαγίας.

    Μοῦ ἀρέσει

  34. Ὁ/ἡ souhdos γράφει:

    Laki edo stin stockholm pou meno yparxei ena apo ta kalitera kardiologika nosokomeia to karolinska, episis diathetous kai katapliktous giatrous gia tin pathisi sou ,kai min mou peis oti exete kalitero stin bavaria,kai efoson eisai etsi paketos kai anetos klise epigontos seira gia eksetaseis! ti pathisi tha sou vgaloun den xero alla sigoura tha einai sovari,ektos vevea ean opos sou to ipane kai kanena 2 atoma pio pano eisai mazoxas! etsi me agapi GAM@@@NE!

    Μοῦ ἀρέσει

  35. Ὁ/ἡ Come and get them. γράφει:

    Με στεναχωρεί το γεγονός οτι ακόμα και τώρα βλέπω οτι μέσα απο διάφορες συζητήσεις Έλληνες μαλώνουν με Έλληνες, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ γμτ δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα,
    δυστυχώς καταφέρανε πολύ καλά να μας διαχωρίσουν —> http://www.youtube.com/watch?v=jS62LQUk1DI

    Μοῦ ἀρέσει

  36. Ὁ/ἡ Spiros γράφει:

    Κι εσύ ρε ηλίθια?….τι μας το παίζεις?….Συμπονάς εμάς τους Έλληνες?……το κωλοκράτος σου δεν υπερψήφισε σε παλιά eurogroup τη λιτότητα στην Ελλάδα μου, εεε?….το δικό σας κράτος δεν έχει συμπράξει με όλες τις βόρειες χώρες της “αλλυλέγυης” Ευρώπης για το δημοσιονομικό χρέος της χώρας μου?…..η χώρα σου, δε μας είπες, πόσα ακριβώς χρωστάει?…..ή να σου θυμήσω καλύτερα, πόσες φορές έχει “βάλει το δαχτυλάκι της” στη Eyrovision?….όχι ρε παλιοβίκινγκς, δε σας θέλουμε!…..γιατί όταν εμείς μπήκαμε στην “ΟΝΕ” με κοινό νόμισμα, ξέρεις τι είπαμε?…..επιτέλους μας αναγνώρισαν…..η Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες κι όχι η Ελλάδα στην Ευρώπη!…..κι όσο για τα πολιτικά “τζάκια” της χώρας μου που αναφέρεις?…..οι…..του Eurogroup τα ήξεραν χρόνια τώρα…..ακόμα κι εμείς οι Έλληνες!…..το κακό είναι πως πάντα – ιστορικά τουλάχιστον – θέλουμε λίγο “σπρώξιμο” για να βγούμε από τα δύσκολα…..όμως όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε κάποιους, ακόμα σας διδάσκουμε πολιτισμό…..αντοχή….ανοχή! Δεν είμαστε μίζερος λαός, όταν όμως εξαντληθεί η υπομονή μας…..ξεπερνάμε και τον Χιτλερ!…..φοβού τους Έλληνες…..αυτό σου λέω μόνο!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.