Άφαντοι υπουργοί και βουλευτές


Αγωνιώδεις προσπάθειες για να μην συνδεθεί το όνομα τους με τα τελευταία επώδυνα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κάνουν υπουργοί της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφεύγει τον τελευταίο καιρό τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις, αφήνοντας στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να παίρνει πάνω του την κατάσταση και το βάρος των αντιδράσεων.

Ωστόσο και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί επικοινωνιακούς ελιγμούς, καθώς η υπερπροβολή του με ανακοινώσεις οικονομικών μέτρων πλήττουν το πολιτικό του προφίλ και δημιουργούν δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ανακοινώσεις των νέων επώδυνων μέτρων έκανε με γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, που εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος έχει καταλάβει πως οι συνεχείς εξαγγελίες μέτρων έχουν σοβαρό πολιτικό κόστος.

Ο κ. Βενιζέλος «φόρτωσε» στον Ηλία Μόσιαλο τις ανακοινώσεις, ενώ για ακόμα μια φορά ο Γ. Παπανδρέου έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει ότι έχει απομείνει από το πολιτικό του προφίλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου έχει να εμφανιστεί από τη ΔΕΘ, δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία και για το ενδεχόμενο απωλειών κατά τις ψηφοφορίες των νέων μέτρων, μιας και αρκετοί βουλευτές έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της οικονομικής πολιτικής.

Μάλιστα ορισμένοι, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πρώωρης προσφυγής στις κάλπες ή της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.