Πάγκαλος: Κατάργηση 70.000 θέσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις


Πάγκαλος: Κατάργηση 70.000 θέσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις

Την κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις εξαγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή που παραχώρησε στις ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24 Heures.

«Με το νόμο Πεπονή (σ.σ: για το ΑΣΕΠ), το κόμμα μας έκανε ένα βήμα προς την κατάργηση της εξαγοράς ψήφου με αντάλλαγμα την απασχόληση στο δημόσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε (προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά η πίεση είναι μεγάλη και εντός του σοσιαλιστικού κόμματος», σημειώνει.

«Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα, εκφράζει τη διαφωνία του με την εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα. «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό» τονίζει.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αναγνωρίζει πως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών κτλ. λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων στο Χρηματιστήριο.

skai.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πάγκαλος: Κατάργηση 70.000 θέσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Τα γουρουνάκια στην πείνα θα γίνουν ΑΑΑ ποιότητας λουκάνικα…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.