ΠΡΟΤΑΣΗ: ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!


Αναλογίζομαι γιατί να επιλέγουμε για διαχειριστές της εξουσίας τους πλέον ακατάλληλους, και από την άλλη αναρωτιέμαι αν ο Νόμος θα έπρεπε να μας διαφυλάττει από πολιτικούς τυχοδιώκτες στην πλειοψηφία τους.

Εντέλει πόσο βαθειά είναι τα βιώματα που κουβαλάμε ώστε να δεχόμαστε ως δημόσιους λειτουργούς τέτοιους ανίκανους……

Με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια – και οι περισσότεροι από αυτούς τους έχουν υπερψηφίσει-, μας έχουν καταδικάσει στην ανέχεια και τη συρρίκνωση της Πατρίδος.

Και μην μου πείτε ότι τους εκλέξαμε! Ο εκλογικός νόμος δημιουργεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μικρό ποσοστό συμμετοχής του εκλογικού σώματος.

Γιατί ανεχόμαστε ως εκπροσώπους μας τους οποίους τους περισσότερους τους επανεκλέγουμε ως βουλευτές  που όμως κατά γενική ομολογία στο έργο τους είναι αποτυχημένοι; ΓΙΑΤΙ;

Τι Φροϋδική σχέση είναι αυτή και γιατί δεν τους στέλνουμε στις δουλειές τους – αν και οι περισσότεροι είναι ανεπάγγελτοι- δεν έχω καταλάβει ακόμη!

Δεν θέλω να προκαλέσω τον συνταξιούχο, ούτε τον άνεργο συμπολίτη μου γι’ αυτό δεν παραθέτω αριθμούς, όμως η βουλευτική αποζημίωση όπως λένε τον μισθό τους, είναι υψηλά προκλητική.

Όμως, όποτε δούμε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου εκείνα τα έρμα τα έδρανα στην πλειοψηφία των είναι κενά γιατί βεβαίως οι κυρίες και κύριοι βουλευτές έχουν έξω πολλά να κάνουν.  Ο μισθός, μισθός όμως, συν όλες οι άλλες παροχές που καρπώνονται.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μας προκαλούσαν αν έπρατταν το καθήκον τους. Αν υπηρετούσαν τους νόμους και το λαό, άλλωστε ο όρκος που δίνουν όταν παίρνουν το βουλευτικό αξίωμα αυτό λέει!

Να σας πω και κάτι άλλο; Και διακόσιοι βουλευτές αρκούν να πράξουν κοινοβουλευτικό έργο. Ας υπάρξει και κοινοβουλευτικός Καλλικράτης! Αφού η χώρα διανύει οικονομική κρίση ας απαλλαγεί από τουλάχιστον εκατό δημοσίους αργόσχολούς υπαλλήλους που δεν υπηρετούν σε κάτι την Πατρίδα και τους πολίτες της!

Είναι μια κάποια λύσις! Και είναι ίσως καιρός οι υπηρέτες του λαού (Βουλευτές),  να πάψουν  να έχουν φορολογικές απαλλαγές λόγω ιδιότητος , μην λησμονούν ότι όλοι ήμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο, λέει το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Επειδή δεν θέλω να ξανά ασχοληθώ  μαζί τους παρακαλώ σας μην τους ξαναψηφίσετε μπας και απαλλαγούμε από τη ράτσα τους και επιτέλους αποκτήσουμε εκπροσώπους φιλόπατρεις, και με δημόσιο αίσθημα καθήκοντος.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.