Η Ελλάδα είναι μια …κουτσουλιά στην παγκόσμια κρίση


Τελικά, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μια… κουτσουλιά μέσα στον παγκόσμιο οικονομικό βόθρο. Αυτό που συμβαίνει στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη προκαλούν πανικό στους επενδυτές και ξεπούλημα στο χρηματιστήριο. Όλο το σκηνικό μοιάζει να είναι χειρότερο κι από εκείνο που έζησαν οι χώρες μετά την κατάρρευση της Lehman.

H Πέμπτη θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «μαύρη» καθώς τα χρηματιστήρια κατέρρευσαν, το ευρώ βρέθηκε κάτω από το 1.34 και μια γενικότερη ανησυχία για παγκόσμια ύφεση πλανάται πάνω από τις χώρες.

Τα στοιχεία που βγήκαν από τη FED για την αμερικανική οικονομία δείχνουν ότι πάμε σε βαθιά ύφεση. Άλλωστε το κόλπο του να τυπώνεις χρήμα και να κάνεις λάστιχο το όριο για το χρέος, δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Από την άλλη, φαίνεται να έχει αρχίσει να κλατάρει και η Κίνα ενώ στην Ευρώπη η κατάσταση είναι γνωστή. Η μικρή Ελλάδα μπορεί να διαλύσει την ευρωζώνη και να προκαλέσει ντόμινο σε άλλες αδύναμες χώρες.

Όλες οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, ότι πάμε σε μια βαθιά ύφεση με άγνωστο πότε θα δούμε φως στο τούνελ. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν πραγματικοί ηγέτες που θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Εδώ δεν είναι ικανοί να σώσουν την ελληνική οικονομία, τον πλανήτη θα σώσουν.

Το σκηνικό που στήνεται μοιάζει πολύ με τον Μεσοπόλεμο, και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ένα Κραχ είναι προ των πυλών. Τι ακολουθεί, όμως, μετά το κραχ; Πόλεμος.

Δυστυχώς, αυτή η τόσο φοβερή λέξη είναι για ορισμένους η διέξοδος στην οικονομική φούσκα που πάει να σκάσει οσονούπω. Και τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στη Μεσόγειο δεν είναι καθόλου τυχαία

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.