Σχέδιο αποχώρησης Παπανδρέου


Τα σενάρια για μεθόδευση αποχώρησης με την ένα ή τον άλλο τρόπο της κυβέρνησης Παπανδρέου κάνουν το γύρο των γραφείων των επιτελών της ΝΔ οι οποίοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ακόμα κι αν καταφέρει να περάσει από βουλή τα μέτρα δεν θα μπορέσει μετά να τα υποστηρίξει υπό το βάρος της κοινωνικής οργής. 

Το ερώτημα είναι και μετά τι; Μπορεί ο Α.Σαμαράς να ζήτησε εκλογές και να υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση όμως αυτά υπό κανονικές συνθήκες. Ο φόβος που πλανάται είναι ότι μπορεί η ΝΔ να γίνει κυβέρνηση αλλά μια βραχύβια κυβέρνηση κάτω από το βάρος μιας μη διαχειρίσιμης κατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την επομένη της συνέντευξης Σαμαρά στην ΔΕΘ πλήθυναν οι φωνές που ζητούν να χαμηλώσουν οι τόνοι «μπροστά στην εθνική τραγωδία» και δεν απορρίπτουν ασυζητητί την λύση των κυβερνήσεων συνεργασίας. Είναι τα ίδια στελέχη που αντέδρασαν στην δήλωση Σαμαρά ότι αν δεν προκύψει πλειοψηφία σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα προκαλέσει δεύτερο γύρο εκλογών.

Είναι τα ίδια στελέχη που υποστηρίζουν ότι ήταν άκαιρη και η δήλωση για εξεταστική για τα στοιχεία του ελλείμματος θεωρώντας ότι σε «κατάσταση πολέμου» δεν στήνεις δικαστήρια και κυρίως δεν κόβεις κάθε πεδίο συνεννόησης και επικοινωνίας.

Όπως κι αν έχει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί παγωμένο τις εξελίξεις φοβούμενο ότι μπορεί ξαφνικά ένα βρεθεί με την χειροβομβίδα στα χέρια και μάλιστα απασφαλισμένη…

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.