Τι δεν μας λένε για την χρεοκοπία της Ελλάδας


Όπου κι αν στήσεις αφτί, δεν ακούς τίποτ’ άλλο παρά Κασσάνδρες με εφιαλτικούς χρησμούς.

Η ουσία είναι ότι μόνο μια μερίδα πολιτών θα πληρώσει τα σπασμένα, κι αυτή δεν είναι άλλη από τον ελληνικό λαό, που για άλλη μια φορά θα τον κάνουν να γυρίσει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Να ψάχνει, δηλαδή, να βρει τρόπους να βγάλει το ψωμί του χωρίς να πέφτει ο μισθός βρέξει χιονίσει λόγω εκείνης της βολικής θεσούλας.

Κι αυτό, εννοείται, θα ισχύει για τα επόμενα πεντ’-έξι χρόνια, μέχρι η επόμενη φουρνιά “αετονύχηδων” να αρχίσει να δανείζει στους Έλληνες μετρητά σε αντάλλαγμα για μια υπόσχεση για την ψήφο τους. Όπως έγινε ήδη πεντέξη φορές μέσα στον τελευταίο αιώνα.

Στο μεταξύ, μπορεί και να τους φορέσουν καμιά χούντα τελάρο, όπως στην επταετία του ’67-’74.

Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς θα βγουν κερδισμένες.

Για να μη σας πω ότι θα βγάλουν ακόμα περισσότερα όταν η χώρα θσ χρεοκοπήσει.

Θα γίνει κάπως έτσι:

Η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει τα ομόλογα του δημοσίου της άχρηστα.

Οι τράπεζες που θα τα έχουν στα χέρια τους θα λένε ότι τα ομόλογα αυτά θα γίνουν αιτία να σβηστούν εντελώς τα στοιχεία του ενεργητικού τους (έτσι θα φαίνεται τουλάχιστον)… και αυτό ακριβώς θα μας πουν σαν ποιηματάκι και τα ΜΜΕ.

Η πονηρή αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες έχουν από καιρό μετατρέψει τα ομόλογα αυτά σε CDS. Που πολύ απλά σημαίνει ότι, όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα τσεπώσουν μετρητά από αυτούς που είχαν υπογράψει τους όρους εγγύησης. Το κέρδος θα είναι όλο δικό τους, αφού θα πάρουν σε μετρητά όλα όσα ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει ποτέ του να πληρώσει. Όπως έγινε και κάθε φορά που οι τράπεζες έβγαλαν κέρδος δίνοντας στεγαστικά δάνεια στον κοσμάκη χωρίς εγγυήσεις. Η ίδια και απαράλλαχτη διαδικασία.

Θα μου πείτε τώρα ότι το πρόβλημα είναι αυτών που παρείχαν τις ασφάλειες, δηλαδή κυρίως των αμερικάνικων τραπεζών. Κι εγώ θα σας απαντούσα: “Όχι ακριβώς”. Γιατί απλούστατα οι τράπεζες αυτές έχουν πάντα ρευστό που τους το φέρνει ο καλός ο μπαρμπα-Μπεν Μπερνάνκε με το ελικόπτερό του. Άσε που κάνουν από πριν προβλέψεις και ξέρουν τι παίζει. Κι αν είναι πραγματικές γάτες, σίγουρα φροντίζουν να πάνε όλα αυτά τα σκ@#ά που μαγείρεψαν μέσα σε κάποια χρηματοπιστωτικά μέσα. Και μόνο μετά από πολλές μανούβρες, έτσι που κανένας να μην πάρει χαμπάρι σε τίνος χέρια κατέληξαν αυτά τα “άχρηστα”. Και ούτε κανένας θα το ψάξει το πράγμα, εκτός κι αν τον υποχρεώσουν οι περιστάσεις. Αλλά ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο, έχουν τόσο ρευστό στα χέρια τους, που μπορούν να εξαγοράσουν οποιονδήποτε δικαστή, υπουργό ή βουλευτή τολμήσει ακόμα και να σκεφτεί να κάνει κάποιο έλεγχο.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, πάντα η μπάνκα κερδίζει τελικά. Ενώ τα κορόιδα που ιδρώνουν, έτσι για να τους λένε παραγωγικούς, δεν λένε να μάθουν το μάθημά τους. Και τρέχουν μια ζωή πίσω από το καρότο που τους κουνάει πέρα δώθε η εξουσία. Εκείνο της εύκολης θεσούλας που λέγαμε.

Εμάς λέω. Ξυπνάτε.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.