Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και… τα δίνεις κυρία Γιάννα


Διαβάσαμε στο panoramalife την πρόσφατη δραστηριότητα της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου και μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!Η γυναίκα που απέκτησε τεράστια φήμη (πλούτο απέκτησε από το γάμο της) από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004,οι οποίοι έγιναν από το υστέρημα ημών των φτωχοελλήνων κι ένα μεγάλο μέρος του  χρέους μας προέρχεται κι απ’ αυτούς,θεώρησε σκόπιμο να  ενισχύσει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα  υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών για να συνεχίσουν και μετά τη θητεία τους να φροντίζουν για το καλό μας!Λες κι είναι μπατίρηδες οι πρώην ηγέτες του κόσμου και δεν μπορούν από μόνοι τους αν θέλουν να προσφέρουν στον κοινό καλό (αν κι ως τώρα πολέμους,φτώχεια και νεκρούς “παράγουν”).

Κυρία Γιάννα αν ζούσες στην Ελλάδα,
που σε έκανε μεγάλη και τρανή,πιθανόν να γνώριζες ότι εκατοντάδες δομές ψυχικής υγείας,που προσφέρουν έργο σε χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας,πάνε για κλείσιμο εξ’ αιτίας των οικονομικών μέτρων των εν Ελλάδι φίλων σας.

Μια χειρονομία σας συνεπώς προς αυτούς τους ανθρώπους θα έπιανε σίγουρα τόπο!Ισως να μην κολάκευε τη ματαιοδοξία σας αφού μια τέτοια προσφορά δεν θα ανακοινώνονταν στο Ιδρυμα Κλίντον κι ούτε θα σας τράβαγαν οι κάμερες των διεθνών μέσων δίπλα στον τέως πλανητάρχη να συνεντευξιάζεστε από κοινού!

το ρεπορτάζ από τη Νέα Υόρκη:

Την πρωτοβουλία ίδρυσης και ενίσχυσης ενός παγκόσμιου προγράμματος υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών (Global Public Leaders Program), ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν και μετά την αποχώρηση από το αξίωμα τους, ανακοίνωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη φετινή ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον, που γίνεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Μπιλ Κλίντον, η Γιάννα Αγγελοπούλου υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. Με πολλούς τρόπους, επισήμανε το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. Είναι ένα πρόγραμμα, σημείωσε «προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Κλίντον χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε ότι «το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους ηγέτες να αποχωρήσουν από το αξίωμά τους χωρίς να χάσουν την ικανότητά τους να υπηρετούν την ανθρωπότητα».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει:

· Στο Harvard Kennedy School of Government, αναπτύσσεται το πρόγραμμα που υποστηρίζει η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου έτσι να δοθεί η ευκαιρία σε ηγέτες υψηλού επιπέδου, που έχουν αποχωρήσει από τα δημόσια αξιώματα που κατείχαν, να περάσουν ένα διάστημα στο Harvard, να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους, να κάνουν έρευνα και να σχεδιάσουν την επόμενη φάση της προσφοράς τους στο δημόσιο βίο.

· Σε συνεργασία με το Club of Madrid, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης σε ηγέτες που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμά τους και βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση για τα επόμενα βήματα της δημόσιας παρουσίας τους.

· Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος είναι η δυνατότητα που τους παρέχεται να συνδεθούν με το δίκτυο του Clinton Global Initiative, και σε αντάλλαγμα να αναπτύξουν τα δικά τους προγράμματα στο πλαίσιό του. Αυτό διασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική δράση.

zeidoron

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και… τα δίνεις κυρία Γιάννα

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Περιμένατε δηλαδή κάτι καλύτερο από το πουρό το κοντοπούτανο με την χοντροκεφάλα;;;;

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

  ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ

  Η “ΚΥΡΙΑ” ΜΑΣ ΕΧΩΣΕ ΔΥΟ ΜΠΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !!!

  ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.