Αν η ανεργία φτάσει στο 26%…


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η εκτίμηση στην οποία προχώρησε χθες η ΓΣΕΕ για το ύψος της ανεργίας στα τέλη του 2012, συνιστά κάτι περισσότερο από καμπανάκι κινδύνου. Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΣΕΕ, και δείχνουν αυξητική τάση της ανεργίας, σε συνδυασμό με τις αρνητικές συνέπειες που αναμένεται να έχει η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, οι εξελίξεις προοιωνίζονται εξαιρετικά αρνητικές για την ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι στο τέλος του 2012, δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, η ανεργία θα έχει φτάσει στα επίπεδα του 26%. Κάτι που θα συνεπάγεται περίπου 1.250.000 Έλληνες εκτός της αγοράς εργασίας.

Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομική κρίση τείνει να γονατίσει τη μέση ελληνική οικογένεια, μιαενδεχόμενη αύξηση της ανεργίας σε τόσο δραματικά επίπεδα, θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Την ίδια στιγμή δε, θα επιβαρύνει το κλίμα στο εσωτερικό της κοινωνίας, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για έναν λαό ο οποίος θα βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης, και θα αναζητήσει απελπισμένα τρόπους διαφυγής.

statesmen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.