Δεν είναι και να ανοίγουμε σαμπάνιες επειδή οι Γερμανοί και οι ΔΝΤούδες θα προχωρήσουν σε γενναίο κούρεμα του χρέους


Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. που είχε την επιστημονική επιμέλεια ντοκιμαντέρ DEBTOCRACY απάντα σε συνέντευξη του στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα για το πως μπορεί να διαγράφεται πλέον το μέλλον της Ελλάδας ;

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για την οικονομία και την κοινωνία;

Ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης υποστηρίζει ότι δεν εν έχει πλέον αξία να συζητάμε αν το πιστωτικό γεγονός , θα εκδηλωθεί σε ένα ή δυο μήνες,  χρόνος που απαιτείται για να προετοιμαστεί η άμβλυνση των επιπτώσεων στην ευρωζώνη, στις τράπεζες και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ερώτημα, κατά την άποψή του κ. Βατικιώτη στο οποίο κανείς δεν έχει απάντηση γιατί αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, είναι οι επιπτώσεις στο εσωτερικό και στις ζωές όλων μας. Πενήντα τοις εκατό το κούρεμα; Εξήντα τοις εκατό κάτω το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Μια εσωτερική χρεοκοπία ανάλογη ή και μεγαλύτερη απ’ αυτήν του εξωτερικού μέσα από παντοειδείς νέες φορολογήσεις και μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και στον εξανεμισμό του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε μέχρι τώρα.

Η Eλλαδα από ευρωπαϊκό κράτος, στα κορυφαία 30 κράτη παγκοσμίως ως προς το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της, οδεύει ταχύτατα προς τη βαλκανιοποίηση προς την κατάσταση λ. χ. στην οποία βρέθηκαν οι γείτονες χώρες μετά την κατάρρευση του πρώην ανατολικού μπλοκ ή στην κατάσταση που βρέθηκε η Σερβία μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Με άλλα λόγια σημειώνει ο Δημοσιογράφος δεν είναι και να ανοίγουμε σαμπάνιες επειδή οι Γερμανοί και οι ΔΝΤούδες θα προχωρήσουν σε γενναίο κούρεμα του χρέους. Το αντίθετο. Η ελληνική κοινωνία θα επιστρέψει βιαίως στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια

Η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση συμφωνα με τον κ.Λεωνίδα Βατικιώτη είναι η άρνηση της πληρωμής του χρέους, η οποία δεν είναι ένα επαναστατικό μέτρο, αλλά

Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας μπροστά στη δρομολογημένη καταστροφή που απαντά όχι μόνο στην αδυναμία της αποπληρωμής του σημερινού δημόσιου χρέους της χώρας, αλλά και στον χαρακτήρα αυτού του χρέους.

Δείτε το βίντεο

εστάλη από αναγνώστη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.