Μπάχαλο η Παιδεία


 

Μπάχαλο έχει γίνει η Παιδεία, ένα μήνα αφ’ ότου ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά και μόλις 20 ημέρες από το πρώτο κουδούνι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν έφταναν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια για τις οποίες έχει χαθεί η εξεταστική περίοδος και κινδυνεύει να χαθεί και το εξάμηνο, το νέο «φρούτο» λέγεται μαθητικές καταλήψεις.

Φυσικά στα περισσότερα σχολεία η κατάσταση είναι δραματική λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και με τον ερχομό του χειμώνα θα χειροτερέψουν τα πράγματα καθώς κάποιοι διευθυντές δε θα έχουν να βάλουν πετρέλαιο.

Γραφική ύλη δεν υπάρχει, τα βιβλία τυπώνονται ακόμη στο Εθνικό Τυπογραφείο, δάσκαλοι και καθηγητές είναι με το σταγονόμετρο, τα κενά είναι τεράστια.

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και φυσικά λόγω των απαιτήσεων της τρόικας, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει βαρέσει διάλυση και οι καταλήψεις με τον τρόπο που γίνονται δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.

Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να περιμένει οτιδήποτε από αυτή την κυβέρνηση και κάπως πρέπει να αντιδράσει. Όμως, τα γνωστά γκρουπούσκουλα της δήθεν αριστεράς και κάποιοι γιαλατζί αναρχικοί έχουν βρει την ευκαιρία να τα κάνουν και πάλι μπάχαλο και να προκαλέσουν χάος.

Στην Κομοτηνή κουκουλοφόροι μπήκαν στο τρίτο λύκειο και διέλυσαν τα πάντα προκαλώντας ζημιές άνω των 100.000 ευρώ. Στην Ελάσσονα έγινε κατάληψη με τη βία και χωρίς να το θέλουν οι περισσότεροι μαθητές. Σε άλλα σχολεία οι αίθουσες έχουν μετατραπεί σε χαρτοπαιχτικές λέσχες ή σε κάμπινγκ και μόνο εκπαιδευτήρια δε θυμίζουν.

Έτσι, με το μέτωπο να παραμένει ανοικτό τόσες ημέρες συγκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου και με συμμετοχή της Α. Διαμαντοπούλου, του Θ. Πάγκαλου, του Δ. Ρέππα, του Μ. Παπαϊωάννου. Η ανησυχία για το που πάει η υπόθεση με τις καταλήψεις ήταν έκδηλη. Συζητήθηκαν, κατόπιν εορτής, τα επεισόδια στα σχολεία και οι καταλήψεις και διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον Δ. Ρέππα (υπεύθυνο για την εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις) να παζαρέψει με την τρόικα την εξαίρεση των προσλήψεων συμβασιούχων στα πανεπιστήμια διότι χωρίς καθηγητές θα διαλυθεί πλήρως το σύστημα.

Η ουσία είναι ότι μπαίνει ο χειμώνας και μαθήματα δε γίνονται σε πολλά σχολεία και πανεπιστήμια. Και στα υπόλοιπα η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία τους.

antinews

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.