Eίναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός!


Γράφει ο Δευκαλίων

Εμείς το λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Μην ανησυχείτε για την αποχώρηση της περιβόητης Τρόικας και την 6η δόση. Όλα είναι μία καλά σκηνοθετημένη παράσταση για να περάσουν όλα τα σκληρά μέτρα με τους λιγότερους πολιτικούς κραδασμούς. Είδατε μόλις ψήφισε σύμπασα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το χαράτσι στα ακίνητα; Την άλλη ημέρα ανακοινώθηκε ότι μας ξαναέρχεται η Τρόικα…

Ούτε τα προσχήματα για τα μάτια του κόσμου δεν κράτησαν οι άθλιοι!

Το πρόβλημα πάντως παραμένει… ούτε το μνημόνιο, ούτε το Μεσοπρόθεσμο προχωράνε. Η πρωτοφανής ύφεση που μειώνει δραματικά τα εισοδήματα και η καλπάζουσα ανεργία που συνθλίβει τα οικογενειακά εισοδήματα, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την είσπραξη των νέων φόρων. Άρα στα έσοδα θα συνεχίσει να υφίσταται η υστέρηση στους στόχους που θέτει το μεσοπρόθεσμο (που είναι ούτως η άλλως υπερφίαλοι), όσα μέτρα και να υιοθετήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Άρα εξαναγκαστικά η κυβέρνηση θα στραφεί στον περιορισμό των δαπανών. Δηλαδή θα συνεχίσει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (έκτακτων και μόνιμων, αορίστου χρόνου, με σύμβαση κλπ). Ήτοι θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία, η οποία θα τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την ύφεση κοκ. Το έχουμε ξαναπεί το «σπιράλ της ύφεσης» μέσα στο οποίο βυθίζεται η Ελληνική Οικονομία και η χώρα.

Θα αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος. Καλά, αυτό το απλό και απολύτως κατανοητό δεν τον καταλαβαίνουν κυβέρνηση και τρόικα ώστε να αλλάξουν πολιτική;

Εσείς τι λέτε; Δεν τον καταλαβαίνουν; Μάλλον το καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά! Αλλά είπαμε, πρέπει να εξοφληθούν οπωσδήποτε οι δανειστές είτε σε μετρητά, είτε σε με άλλο τρόπο π.χ. με κάποια κρατική εταιρεία που θα την αγοράσουν με ελάχιστο τίμημα. Με δύο κουβέντες για να μην το κουραζόμαστε: Πωλείται η ΕΛΛΑΣ για να εξοφληθούν οι δανειστές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Εδώ είναι η ουσία του προβλήματος. Η Πατρίδα μας κινδυνεύει. Όχι με οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία. Αυτή είναι το πολύ η μεθεπόμενη πράξη στο δράμα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης. Η Πατρίδα μας κινδυνεύει με την κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και τη φαλκίδευση της Εδαφικής Ακεραιότητας. Θέλετε ένα πολύ αξιόπιστο παράδειγμα; Πού είναι η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ;

Εμείς ανοίγουμε ακόμα μία φορά τον δρόμο. Όπως πέρσι είμαστε από τους πρώτους που σταθήκαμε με κριτικό και τεκμηριωμένο λόγο απέναντι στο μνημόνιο, έτσι και εφέτος που η συνείδηση της κοινής γνώμης έχει αντιληφθεί από τα μνημονιακά αδιέξοδα, θέτει το βασικό πρόβλημα της εποχής: Ο Αγώνας εναντίον του μνημονίου δεν είναι απλώς ένας αγώνας για οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα. Είναι αγώνας απελευθερωτικός. Είναι αγώνας για τα όσια και τα ιερά είναι αγώνας για την Πατρίδα.

Κάθε ημέρα που θα περνάει όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας θα το αντιλαμβάνονται. Κάθε ημέρα που θα περνάει όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας θα βλέπουν τα παιδιά τους να μην έχουν να πιούν γάλα, και τους φοροεισπράκτορες να εισβάλουν όπως την εποχή του σουλτάνου στα σπίτια τους για να αρπάξουν οτιδήποτε έχει αξία.

Το επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά. Ο αγώνας εναντίον του μνημονίου, είναι αγώνας για τους τάφους των προγόνων, είναι αγώνας για τα όσια και ιερά, είναι αγώνας για την πατρίδα, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός.

stoxasmos-politikh

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.