Κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις…


Είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπεις τα αποτελέσματα μετρήσεων έγκυρων μετρητικών μηχανών όπως είναι η Eurostat και από αυτά να βγάζεις ωραία συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα, το πόσο «αναγκαία» είναι τα μέτρα που μάς φόρεσε η τρόικα και οι εδώ τοποτηρητές, από τη θετική απάντηση του 68% των ελλήνων στο περίτεχνα διαμορφωμένο ερώτημα:

«…συμφωνείτε ή διαφωνείτε πως στη χώρα σας πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ευνοήσουν τις επόμενες γενιές, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερες θυσίες από τις σημερινές..».

Διότι εγώ θα έβγαζα ένα άλλο διαφορετικό συμπέρασμα, που θα αφορούσε στην ποιότητα των ελλήνων γονιών. Αν ένα 68% ενδιαφέρεται για την καλή τύχη των απογόνων του, και ορθώς πράττει, τι στο διάολο κάνει το υπόλοιπο 32%; Είτε δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι θα απογίνουν ή δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να χαλάσει τη ζαχαρένια του και να υποστεί την παραμικρή θυσία.
Διότι έτσι πως είναι διατυπωμένο το ερώτημα δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, ούτε μια μικρή χαραμάδα, για τα μάτια του κόσμου που λένε, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι ευνοϊκές για τις επόμενες γενιές. Η πιθανότητα και να μην είναι, η πιθανότητα οι μεταρρυθμίσεις να χαντακώσουν την παρούσα και την επόμενη και την μεθεπόμενη γενιά, ούτε που τους περνάει καθόλου απ’ το μυαλό, βρε παιδί μου… Και προφανώς δεν μπαίνουν καν στον κόπο να την συμπεριλάβουν στο ερώτημα.

Είδες πώς κάνει τις δημοσκοπήσεις η Eurostat;

CYNICAL

το είδαμε στο Αληθινά Ψἐματα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.