Ο Δήμαρχος συνομιλεί με κατοίκους και καταστηματάρχες


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χατζαρίδης, διατύπωσε τις δικές του επιφυλάξεις για την πεζοδρόμηση στην Αγ. Σοφίας. «Πρόκειται για μια αποσπασματική ενέργεια. Ο δήμος λειτουργεί μεμονωμένα. Πόσο θα διευκολυνθεί το σύνολο της αγοράς από αυτή την πεζοδρόμηση; Δε γίνεται να κάνουμε κάτι για να διευκολυνθούν 4 μαγαζιά», είπε και πρόσθεσε πως αυτό θα δημιουργήσει κόντρα ανάμεσα στους καταστηματάρχες του υπόλοιπου κέντρου με αυτούς της Αγ. Σοφίας, που σαφώς θα είναι πιο ευνοημένοι.Για την ιστορία, ανέφερε πως δεν ενημερώθηκαν καθόλου για την πεζοδρόμηση που ξεκίνησε σήμερα λέγοντας: «Αυτό εντάσσεται στη γενικότερη νοοτροπία του διαίρει και βασίλευε.

Ο κ. Μπουτάρης λειτουργεί χωρίς τα θεσμικά όργανα», είπε. Σημείωσε δε, πως πρέπει να ληφθούν μέτρα επί του συνόλου, αν θέλουμε πραγματικά το κυκλοφοριακό να βοηθήσει την αγορά.

«Είναι τραγικό να θέλουν να εξοστρακίσουν το Ι.Χ από την πόλη, την στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς», τόνισε και κατέθεσε τη δική του πρόταση. Πρότεινε να δημιουργηθεί μια λωρίδα συνεχούς ροής στην Αγίας Σοφίας και να δοθεί ένας μεγάλος πεζόδρομος στο χώρο αυτό, στους δημότες της Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε πως από σήμερα και πιλοτικά για 45 ημέρες η οδός της Αγίας Σοφίας (στο τμήμα από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή)  θα είναι κλειστή για όλα τα αυτοκίνητα με εξαίρεση τα οχήματα ανεφοδιασμού και εκτάκτου ανάγκης.

thousandnews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.