Σκηνικό τρόμου περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ«Η Τρόικα συναντά το μίσος στην Αθήνα»


Μίσος, οργή και απειλές «συνθέτουν» -κατά τα γερμανικά ΜΜΕ- το σκηνικό κάθε άφιξης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα, τα οποία σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τον αποκλεισμό των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών από διαδηλωτές πριν τη συνάντηση του κλιμακίου με τις ηγεσίες τους.

Οι ελεγκτές, γράφει χαρακτηριστικά η Welt, όταν φτάνουν στην Ελλάδα «ζουν σε έναν κόσμο… που πρέπει να τους προστατεύει η αστυνομία, να του φυλάει σε ξενοδοχεία, να συνοδεύει τα οχήματά τους», κάνοντας λόγο για μία «ζωή συνεχούς άγχους, σαν εφιάλτη».

Αγαπημένη αναφορά των γερμανικών ΜΜΕ από τα γεγονότα της Παρασκευής είναι όμως η εξής μία φράση των διαδηλωτών: Το «δεν υποχωρούμε, θα χυθεί αίμα» φιγουράρει ψηλά στις αναφορές τόσο της Welt, όσο και του Spiegel, της Sueddeutsche Zeitung, του n-tv, της Zeit και της γερμανικής υπηρεσίας του Reuters για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Και όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης; Οι γερμανικές εφημερίδες έδωσαν μεν αρκετή σημασία στις επισημάνσεις Γερμανών πολιτικών πως εάν το Βερολίνο παρουσίαζε μέτρα ανάλογα με τα ελληνικά, η αντίδραση των Γερμανών θα ήταν εξοργισμένη, αλλά αυτό δεν περιορίζει τις επικρίσεις.

Εκτός από την τεράστια δημοσιονομική τρύπα, σημειώνει επί παραδείγματι η Welt, η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με βασικά δομικά προβλήματα, τη διόρθωση των οποίων έχει έρθει για να αξιολογήσει η -υπό διωγμόν, μην ξεχνιόμαστε- τρόικα. Και παρουσιάζοντας το πλαίσιο γύρω από τα κλειστά επαγγέλματα, η εφημερίδα δεν μασά τα λόγια της: «Πρόκειται για έναν αρχαϊκό κόσμο στη μέση της Ευρώπης».

«Ανάγκα και οι αντικαπνιστές πείθονται»
Εξίσου επικριτικά όμως βλέπουν οι γερμανικές εφημερίδες και την απόφαση για το ειδικό τέλος χώρου καπνιστών, γράφοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ξεχνά τις αντικαπνιστικές της «πεποιθήσεις» για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

«Τα λεφτά έρχονται πριν την υγεία» γράφει το Spiegel για την απόφαση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε να υπαναχωρήσει από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κέντρα και καζίνο για «να βρει λεφτά».

Παρόμοιας προσοχής τυγχάνει το μέτρο και για τη Welt, που κάνει λόγο για «μία νέα ιδέα της κυβέρνησης για να βρει χρήματα» -τουλάχιστον, σχολιάζει, οι Έλληνες μπορούν πλέον να φουμάρουν ανενόχλητοι.
Το Βήμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Σκηνικό τρόμου περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ«Η Τρόικα συναντά το μίσος στην Αθήνα»

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Φασισταριά του κερατά που καταπίνετε την κάμηλο και διυλίζετε τον κώνωπα. Τι σόι σχέση μπορεί να έχουμε με αυτούς για να είμαστε στην ίδια οικογένεια. ΚΑΜΙΑ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.