Η μαϊμού της Ιστορίας …ξαναχτυπά!


Κ. Σημίτης: 1 ευρώ=600 δραχμές, αν φύγουμε από το ευρώ Κ. Σημίτης: 1 ευρώ=600 δραχμές, αν φύγουμε από το ευρώ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς την κυβέρνηση και προς όλο τον πολιτικό κόσμο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η χώρα να αποτρέψει μια ενδεχόμενη έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο γιατί θα είναι καταστροφική. 

«Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας», επισημαίνει ο κ. Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας.

Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, έξωση, θα πραγματοποιηθεί, ίσως με υποσχέσεις για σύντομη επάνοδο στο ευρώ. Παρ’ όλα αυτά θα είναι πιθανότατα εξίσου δραματική με τη μη ελεγχόμενη.

«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς.

Πηγή: “Η Καθημερινή”, skai.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η μαϊμού της Ιστορίας …ξαναχτυπά!

 1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ (Η ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ
  ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .

  ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ 80 ΔΡΧ. 0,5 €
  ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ 100 ΔΡΧ 0,8 €
  ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ 50 ΔΡΧ 1 €
  ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ) ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ (ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ) ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ . ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ .

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.