ΠΑΣΟΚ σε αποσύνθεση: “Υπόγειες” διεργασίες βουλευτών για εκλογές & για την επόμενη μέρα…


Image

Το κυβερνών κόμμα μοιάζει ολοένα και περισσότερο να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, παρά την υπερψήφιση και του ειδικού τέλους ακινήτων που μεσολάβησε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάνω από 10 -μέχρι στιγμής- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και όχι προερχόμενοι μόνο από τον βενιζελικό χώρο) φέρονται αποφασισμένοι, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την τρόικα και η χώρα αποφύγει έστω και προσωρινά τη χρεωκοπία, να ζητήσουν εκλογές μέσω κειμένου με υπογραφές.

Ήδη εξετάζεται και ο χρόνος που θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία, αν δηλαδή θα είναι μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (ή οποιασδήποτε παραλλαγής της επιτευχθεί) ή, απλώς, μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας μετά την 6η δόση, μάλιστα, αρχίζει τις τελευταίες ημέρες να κερδίζει έδαφος, καθώς όπως αναφέρουν οι πρωταγωνιστές της όσο περνά ο χρόνος τόσο η κατάσταση καθίσταται ανεξέλεγκτη και η χρεωκοπία όλο και περισσότερο πιθανή.

Οι βουλευτές που συζητούν για την πρωτοβουλία αυτή έχουν στην πλειοψηφία τους ως πραγματικό στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή εθνικής ανάγκης αλλά και την πρόκληση εσωκομματικών εξελίξεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε όπως εκτιμούν σε απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που θα συμπαρασύρει αργότερα ή γρηγορότερα και τον Αντώνη Σαμαρά, οδηγώντας στην απαρχή ανασύνθεσης του σκηνικού.

Άλλωστε, κάποιοι εξ αυτών έχουν ζητήσει πριν από αρκετό καιρό κυβέρνηση εθνικής ενότητας κρούοντας στον πρωθυπουργό εγκαίρως το καμπανάκι, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πρωτοστατήσει όλο το τελευταίο διάστημα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, όπως και οι κορυφαίοι δελφίνοι, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.