Κρατούν για δύο χρόνια την Ελλάδα ζωντάνη και μετά θα την αφήσουν να χρεοκοπήσει


martin-feldsteinΤο διεθνές νομισματικό ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανότατα και η Ελληνική κυβέρνηση(;), χρησιμοποιούν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό ως υποζύγιο για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και καθηγητής του Χάρβαρντ, Martin Feldstein, εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή ένωση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  προσπαθούν να κρατήσουν “ζωντανή” την Ελλάδα το ανώτερο για μία περίοδο δύο χρόνων, κατά την οποία και θα δοθεί ο χρόνος στις υπερχρεωμένες χώρες Ισπανία και Ιταλία να “νοικοκυρέψουν” τα οικονομικά τους απόφευγοντας με αυτόν τον τρόπο τις μεγάλες ζημιές των αγορών καθώς και το ντόμινο που ακολουθώντας θα έφερνε παγκόσμια κρίση. Μετά από την περίοδο των δύο αυτών χρόνων, η Ελλάδα θα είναι  είναι πλέον αχρείαστη για τα σχέδια τους οπότε και θα την αφήσουν να χρεοκοπήσει.

«Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει με τάξη, μέχρις ότου γίνει βεβαιότητα ότι δεν απειλείται η σταθερότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε σήμερα, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και καθηγητής στο Χάρβαντ Martin Feldstein.  (economics professor at Harvard University

«Η μοναδική οδός διαφυγής είναι να καθοριστεί για την Ελλάδα το ύψος του χρέους της και όταν γίνει αυτό θα πρέπει κατόπιν να κοπεί κατά 50% τουλάχιστον. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως οι Γαλλικές και οι Γερμανικές  το γνωρίζουν έχοντας ήδη συνυπολογίσει το εν λόγω «κούρεμα».

«Όμως θα μπορούσε η Ελλάδα, στη πορεία, να μην μπορέσει να σηκώσει το βάρος, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μεταδιδόμενο σε χώρες με πολύ μεγαλύτερο χρέος, όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία».

«Ωστόσο εάν η Ευρώπη μπορέσει να κρατήσει στη ζωή την Ελλάδα για δύο χρόνια, που είναι και περίοδος ικανή για να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, η Ισπανία και η Ιταλία,  τότε στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι θα «επιτρέψουν» στην Ελλάδα την χρεοκοπία χωρίς πλέον να έχουν φόβο για την μετάδοση της κρίσης»

«Το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζονται από κοινού να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όσο γίνεται, προετοιμαζόμενοι για την χρεοκοπία της».

Παρά ταύτα: «Το επίπεδο των επιτοκίων προς την Ελλάδα, δείχνει ότι οι αγορές είναι βέβαιες ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει πολύ σύντομα. Και πριν να συμβεί αυτή η χρεοκοπία, τα επιτόκια των ισπανικών και ιταλικών δανεισμών προβλέπεται να αυξηθούν απότομα, βάζοντας τις χώρες αυτές σε δύσκολη οικονομική δίνη. Οι πολιτικοί της ευρωζώνης προσπαθώντας να ξεγελάσουν τις αγορές εφαρμόζουν επικίνδυνες στρατηγικές»

HellasOnTheWeb.Org

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.