Στο “κόκκινο” η ΕΛ.ΑΣ. που περιμένει προβοκάτσια


 Σε ύψιστη επιφυλακή η Αστυνομία, λόγω σημαντικών πληροφοριών περί προβοκάτσιας που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η είδηση αυτή διέρρευσε και οι λόγοι της διαρροής της είναι που προκαλούν περισσότερη ανησυχία ακόμη και από το επίπεδο επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ.

Από χθες η Ελληνική Αστυνομία διατάχθηκε να βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» λόγω πληροφοριών που αναφέρονται σε προβοκάτσια. Είναι όμως αλήθεια κάτι τέτοιο ή η κυβέρνηση επέλεξε να επιβάλλει τον τρόμο του επικείμενου θανάτου αθώων, προκειμένου να αποφύγει την οργή (και όχι την αγανάκτηση) των Ελλήνων πολιτών; Τα παραδείγματα της Marfin (οι δολοφόνοι συνεχίζουν να παραμένουν ασύλληπτοι και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ελέω… «ανικανότητας» της ΕΛ.ΑΣ.), οι επιθέσεις με τόνους χημικών κατά πολιτών και η γενικότερη ασκούμενη βία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. προϊδεάζουν για κυβερνητικές αποφάσεις που όχι μόνο δεν συνάδουν με το Σύνταγμα της χώρας, αλλά το καταλύουν στο όνομα του… χρέους!!!

Η αναμενόμενη προβοκάτσια (είτε γίνει είτε δεν γίνει) σαφέστατα στηρίζει το μνημονιακό καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου. Σαφέστατα επιβάλλει τον τρόμο στους πολίτες, ενώ εάν πραγματοποιηθεί θα δώσει τη δυνατότητα για επιβολή σκληρότατων αστυνομικών μέτρων και ουσιαστικής μεταβολής του πολιτεύματος σε αστυνομοκρατούμενο καθεστώς (σε αντικατάσταση των συνταγματαρχών, για να μην «χτυπάει» άσχημα). Εάν η προβοκάτσια δεν πραγματοποιηθεί, αλλά καταφέρει να μειώσει το κύμα των πολιτών που βγαίνουν από σήμερα στους δρόμους, τότε θα έχει επιτύχει την καθήλωση της δίκαιης οργής των Ελλήνων πολιτών. Στην περίπτωση όμως που η προβοκάτσια δεν πραγματοποιηθεί και δεν μειωθεί ο όγκος των οργισμένων, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν την σοβαρή περίπτωση «χειρισμού» (από την πλευρά της κυβέρνησης πάντα) εθνικών θεμάτων στο Αιγαίο. Η περίπτωση δημοψηφίσματος χαρακτηρίζεται ως πυροτέχνημα που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου.

Κάποιοι, σαφέστατα προβοκάτορες της πληροφόρησης, αποφάσισαν να τεντώσουν το σχοινί, στην προσπάθειά τους να εκφοβίσουν είτε τους πολίτες (με αποκαθήλωση του δημοκρατικού πολιτεύματος), είτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό (με αποκαθήλωσή του από την πρωθυπουργία). Οι ίδιοι, άλλωστε (οι διαρρέοντες τα περί προβοκάτσιας), ισχυρίζονται πως την επόμενη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου (διαισθανόμενος την έλλειψη οιουδήποτε πολιτικού, ιδεολογικού ή ηθικού ερείσματος) ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές και αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα αλλάξει τους σχεδιασμούς της τρόικας, η οποία διαπιστώνει πως ο χρόνος παραμονής της στην Ελλάδα μειώνεται ταχύτατα και αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο βίαιης απομάκρυνσής της από την «διάσωση» (ουσιαστική καταλήστευση) της Ελλάδας.

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο που διαμορφώνει η ύψιστη ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη «προβοκάτσια», γίνεται σαφέστατο πως η χώρα δεν διοικείται, δεν ελέγχεται και κυρίως έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι σε ένα ιδιότυπο παρακράτος που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την λέξη (ή την ίδια την πράξη) προβοκάτσια, για να επιβάλει τα συμφέροντά του. Εάν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή μέλη της κυβέρνησης μετέχουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, τότε η εκτροπή του πολιτεύματος υφίσταται… Επειδή, όμως, θεωρείται άκρως παρακινδυνευμένη μία τέτοια υπόθεση, κι επειδή προφανέστατα ο πρωθυπουργός (με σύσσωμη την σημερινή κυβέρνηση) άγεται και φέρεται από εντολείς που χωρίς ενδοιασμούς δεν διστάζουν να βυσσοδομήσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, θεωρούμε πως η ανυπαρξία της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμη και πως επείγεται η μεταφορά της ευθύνης για την πορεία της χώρας στον λαό. Όποιος και με ό,ποιον τρόπο ή επιχείρημα δεν επιθυμεί ή αποφεύγει τις εκλογές, τότε συναινεί στην εξαθλίωση της χώρας και στην μετατροπή της σε προτεκτοράτο και την Κινεζοποίηση των Ελλήνων.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρρέουσες φήμες γύρω από αυτές, ενισχύουν, συντηρούν ή γεννούν καθεστώτα και όχι δημοκρατικά πολιτεύματα…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.