“Αδειασμα” Βενιζέλου από την τρόικα… μέσω Reuters


Αδειασμα Βενιζέλου από την τρόικα... μέσω ReutersΛίγη ώρα μετά τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ολοκληρωθεί, το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τηλεφράφημα, σύμφωνα με το οποίο «οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία».

Φαίνεται λοιπόν ότι τα μέτρα και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν «κλειδώσει», μολονότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών υπήρχε η αίσθηση ότι είχαν ολοκληρωθεί. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται την Παρασκευή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμη, ένας ανώτερος αξιωματούχος από την τρόικα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί, «μόνο όταν η Αθήνα κάνει περισσότερα, για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

«Χωρίς την ενίσχυση, η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, προκαλώντας τη χρεοκοπία, που θα συμπαρασύρει τη ζώνη του ευρώ σε μια βαθύτερη κρίση του χρέους» σημειώνει στέλεχος του ΔΝΤ, ενώ πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο ότι οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

epikaira.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.