Τα “περήφανα γηρατειά” θα πεθάνουν…νηστικά


Τα περήφανα γηρατειά του Ανδρέα Παπανδρέου πέθαναν..περήφανα. Τα περήφανα γηρατειά του Γιώργου θα πεθάνουν…νηστικά.

Από την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου μπαίνουν σε κόλαση που έφτιαξε η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας. Οι συντάξεις του θα μειωθούν έως και 50%, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν λίγες ώρες. Το δράμα τους, όμως, είναι ότι θα μειωθεί από 15% έως 30% και το εφάπαξ για το οποίο έδιναν τόσα χρόνια εισφορές. Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τις συντάξεις, προβλέπονται τα εξής:

  1. Κόβεται το εφάπαξ έως και 30%. Για παράδειγμα εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που πήραν φέτος σύνταξη θα έχουν μειώσεις 30% ενώ όσοι έφυγαν πέρυσι θα έχουν 25%. Αν λοιπόν ένας διευθυντής ελάμβανε μέχρι τώρα εφάπαξ 70 χιλιάδες θα πρέπει να περιοριστεί στα 50 χιλιάδες ευρώ.
  2. Οι επικουρικές συντάξεις που είναι πάνω από 150 ευρώ θα δουν μειώσεις έως και 50% για το επιπλέον ποσό, όπως για παράδειγμα στο ΙΚΑ. Αν δηλαδή υπάρχει επικουρική 400 ευρώ θα δει μείωση 125 ευρώ (το 50% των 250 ευρώ).
  3. Οσοι είναι συνταξιούχοι πάνω από 55 ετών και παίρνουν συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα χάσουν το 20% της επιπλέον σύνταξης ενώ διπλάσιο θα είναι το ποσοστό της απώλειας όσων συνταξιούχων είναι κάτω από 55 ετών και παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ. Αν δηλαδή είναι κάποιος 50 ετών με σύνταξη 1.200 ευρώ θα χάσει 80 ευρώ (το 40% των 200 ευρώ).

Υπάρχει και μια ακόμη οδυνηρή αλλαγή που περνά με το πολυνομοσχέδιο. Οσοι έσπευσαν φέτος να βγουν στη σύνταξη για να προλάβουν τις αλλαγές, την πάτησαν. Εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι από 50-60 χιλιάδες. Αυτοί λοιπόν θα συνταξιοδοτηθούν με βάση το μισθό του ενιαίου μισθολογίου

Οπως όλοι καταλαβαίνετε, μιλάμε για απίστευτες περικοπές στους παλαίμαχους της ζωής.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.