Τι προτιμάτε; Ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία;


Στην ελεγχόμενη χρεοκοπία τον έλεγχο της χρεοκοπίας σου τον έχουν οι δανειστές σου. Εσύ μεν νομίζεις ότι επιβιώνεις, όμως στην πραγματικότητα σε σέρνουν μακροχρόνια σε έναν αργό και βασανιστικό οικονομικό θάνατο, χάνοντας από την πλευρά σου χρήματα και περιουσία, προκειμένου στο μεταξύ να καταφέρουν οι δανειστές να μηδενίσουν ή να ελαχιστοποιήσουν οι ίδιοι τις απώλειές τους και αν σε πιάσουν και κοροΐδο, να κερδίσουν και από πάνω, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα μελλοντικής επιβίωσης και ανάκαμψής σου.

Στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, χάνεται ο έλεγχος της χρεοκοπίας από τους δανειστές και μαζί με σένα έχουν μεγάλες, ίσως και μοιραίες, απώλειες και οι δανειστές. Στην περίπτωση αυτή, η κατάσταση που βιώνεις ξαφνικά είναι πιο σοκαριστική. Πιάνεις κυριολεκτικά πάτο. Μηδενίζεις απότομα εντελώς το κοντέρ. Αλλά όμως, ο χρόνος για να βγεις από το τέλμα και να αρχίσεις μια υγιή άνοδο είναι σαφώς πιο σύντομος και πιο υγιής. Ταυτόχρονα το κέρδος, εκτός των άλλων θα είναι, ότι αναγκαστικά θα απαλλαγείς τόσο από χρόνιες οικονομικές ασθένειες του παρελθόντος, όσο και από τις καθεστωτικές εξουσιαστικές δομές που σε οδήγησαν στην πτώση.

Πιστεύουμε ότι η δεύτερη περίπτωση είναι σαφώς προτιμότερη και θα έπρεπε να γίνει από την αρχή. Τώρα θα είχαμε ήδη αρχίσει την άνοδο, διατηρώντας ακέραιες τις περιουσίες μας.

Εμπόδιο όμως είναι οι εγχώριες εξουσιαστικές δομές, που μαζί με τους δανειστές επιδιώκουν να διασωθούν και αυτές σε βάρος σου, για να συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο…

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τι προτιμάτε; Ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία;

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Προτιμούμε να πάρουν τον μπούλο τους τα πυροβολημένα μπας και βάλουμε σε μια τάξη αυτόν τον τόπο χωρίς Μέρκελ, Σαρκοζί και Πασόκια .

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.