Η τρόικα ήλθε, είδε, απέρχεται με έκθεση-φωτιά για την ελληνική ύφεση και για όσα μας περιμένουν…


 

Ολοκληρώθηκε η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία μετά και την πέμπτη αποστολή επενεξέτασης στη χώρα μας. Η σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί σήμερα και περιλαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα και για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίου εκπροσώπων επί μιας δέσμης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι, με έντονη μάλιστα τη δυσαρέσκεια του κλιμακίου για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου και στις ανεπαρκείς προσπάθειες των τελευταίων μηνών.

Θα ζητεί αυστηρή εφαρμογή όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά δεν προχωρούν και θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και απασχόληση.

Θα επισημαίνει πως η ύφεση το 2011 ήταν χειρότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Οσον αφορά στο δημοσιονομικό τομέα, θα αναφέρει πως απαιτείται περαιτέρω διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος και εκτεταμένες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε το έλλειμμα να διαμορφωθεί χαμηλότερα του 9% του ΑΕΠ, επίπεδα στα οποία εκτιμάται πως θα κλείσει το 2011.

Θα επαναλαμβάνει τέλος, ότι πρέπει άμεσα να μειωθούν οι απασχολούμενοι στον δημόσιο τομέα, να κλείσουν φορείς του δημοσίου, να μειωθούν οι φοροαπαλλαγές να αυξηθεί η φορολογία στην ακίνητη περιουσία και να παταχθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.