Κυβέρνηση ακρίδων: Κόβουν ακόμη και τα… έξοδα κηδείας αναπήρων πολέμου!


Καταργούν και το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου,με στόχο τα 35 εκατομμύρια του αποθεματικού του Ταμείου.

Το ταμείο εξυπηρετεί 2500 αναπήρους και 12.000 θύματα πολέμου τα οποία παίρνουν 520 ευρώ το χρόνο …και 1000 ευρώ για τα έξοδα κηδείας! Το αποθεματικό του ταμείου θα ενσωματωθεί στο υπουργείο Άμυνας.

Δικαιούχοι του ταμείου είναι επιζώντες των πολέμων του 1940,του εμφυλίου,του πολέμου της Κορέας και της Κύπρου.Το ταμείο υπάρχει από το 1949 και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Σχόλιο ιστολογίου: Πώς να σχολιάσει άραγε ακόμη και ο πιό καλοκάγαθος πολίτης αυτή τη νέα ληστρική έφοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα ταμείο που ιδρύθηκε για να σταθεί στο πλευρό ανθρώπων που τοποθέτησαν την χώρα πιό πάνω και από τον ίδιο τους τον εαυτό; Οι ακρίδες που λυμαίνονταν τον δημόσιο πλούτο επί δεκαετίες, σήμερα επιτίθενται ανερυθρύαστοι σε οτιδήποτε μπορεί να εξασφαλίσει την λαιμαργία τους για αρπαγή. Οι δικαιολογίες πως δεν υφίστανται πλέον θύματα πολέμου, πέφτουν στο κενό, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσημα (και τον ακολούθησε όλο το υπουργικό συμβούλιο και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος) πως η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Και η κυβέρνηση φροντίζει να αδειάζει τα ταμεία που ενισχύουν τα θύματα ενός πολέμου που οι υπαίτιοί του συνεχίζουν να υφίστανται ως πολιτικές προσωπικότητες, ενώ θα έπρεπε προ καιρού να βρίσκονται στη φυλακή…

Ποτέ δεν είναι αργά, όμως… Και ίσως θα έπρεπε να αρχίσουν από τώρα να ετοιμάζουν τα απαραίτητα για την… μετακόμισή τους.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.