Η κυβέρνηση αποκρατικοποιεί άρον άρον… ό,τι βρίσκει μπροστά της


Image

Επιταχύνεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να δρομολογεί αντίστοιχες προσκλήσεις εντός του Νοεμβρίου. Ο επικεφαλής του Ταμείου, Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε ότι το Ταμείο επεξεργάζεται 11 αποκρατικοποιήσεις, ενώ τον Νοέμβριο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη στο Ελληνικό και εντός του 2012 θα προχωρήσουν τα λιμάνια και τα 19 αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα και οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Όπως απεκάλυψε, άμεσα θα γίνει η παραχώρηση του «Ελ. Βενιζέλος», η πώληση της νέας άδειας για κρατικά λαχεία και Ξυστό, η επέκταση αδειών κινητής τηλεφωνίας έως τον Δεκέμβριο, ενώ θα δοθούν πακέτα της εταιρείας Φυσικού Αερίου, των Ελληνικών Πετρελαίων, 40 κτίρια του Δημοσίου, ο ΟΠΑΠ, ο Ιππόδρομος, το Καζίνο και η Λάρκο έως τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με την τρόικα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων έχει επιτευχθεί πρόοδος με τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επισημαίνοντας την «άρτια διαχείριση» του φορέα.

Ωστόσο επισημαίνει πως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προετοιμασία των προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων και, ως ένα βαθμό, η επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς συνεπάγονται αισθητή μείωση των εσόδων που αναμένονταν το 2011.

Η τρόικα θεωρεί πως βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων από πολιτικές πιέσεις και η επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση για έσοδα 35 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2014.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η κυβέρνηση αποκρατικοποιεί άρον άρον… ό,τι βρίσκει μπροστά της

  1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΑΡΧΙΖΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.