Η αυγή του 4ου ράιχ…


Του Γιώργου Κύρτσου

 

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μέρκελ θέτει σε κίνδυνο τα καλώς εννοούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα. Το Βερολίνο αξιοποιεί την οικονομική αδυναμία της Αθήνας και άλλων πρωτευουσών για να μετατρέψει τις υπερχρεωμένες χώρες σε μέλη δεύτερης κατηγορίας της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο όνομα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας καλούμαστε να μετατραπούμε….

από εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα είδος “δορυφόρου” μιας γερμανικής ζώνης επιρροής. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η αποχαλίνωση της γερμανικής διπλωματίας οφείλεται στις πολιτικές αντιλήψεις της κ. Μέρκελ ή σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό γερμανικών τραπεζών και επιχειρήσεων.

Νέος ορισμός του πατριωτισμού

Η ευρωπαϊκή οικοδόμηση στηρίχθηκε και στον εκδημοκρατισμό της Γερμανίας. Στην αρχή επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στην δυτική Γερμανία στα πλαίσια της αντιμετώπισης του ναζιστικού παρελθόντος. Στην συνέχεια η δυτική Γερμανία πρωταγωνίστησε στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης για να αξιοποιήσει το οικονομικό της πλεονέκτημα αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ενοποίησης των δύο γερμανικών κρατών.

Η επανένωση της Γερμανίας και οι αλλεπάλληλες διευρύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη έκαναν πιο επιθετική την στρατηγική του Βερολίνου. Σήμερα η κ. Μέρκελ εκμεταλλεύεται την οικονομική ισχύ της χώρας της για να μας οδηγήσει στο οικονομικό περιθώριο και να μας μετατρέψει σε μια εξαρτημένη χώρα, στο πολιτικό επίπεδο.

Δεν καλούμαστε να παραιτηθούμε από εθνικά και πολιτικά δικαιώματα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά να μετατραπούμε σε μια δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας χώρα για να εξυπηρετήσουμε τον γερμανικό ηγεμονισμό.

Ουσιαστικά η Γερμανία αναζητεί συμμάχους για τα επεκτατικά της σχέδια σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, εντάσσει στον ζωτικό της χώρο χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτεί απόλυτη υποταγή από ορισμένες χώρες με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας.
Έφτασε η ώρα να εκδηλώσουμε ένα νέου τύπου πατριωτισμό. Καλούμαστε να δεχθούμε μεγάλες θυσίες, όχι βέβαια για να ενταχθούμε στην σφαίρα επιρροής της Γερμανίας αλλά για να σταθούμε στα πόδια μας και να διατηρήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και την διεθνή μας θέση.

Στην διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε έναν συνδυασμό λαϊκισμού και πατριωτισμού όπου οι περισσότεροι συνδύαζαν το οικονομικό βόλεμα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της προοπτικής της χώρας με μία πατριωτική φλυαρία. Σήμερα έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις πατριωτικές μας επιλογές με βελτίωση των επαγγελματικών μας επιδόσεων και την δραστική μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος. Είμαστε χρεοκοπημένοι και θα πληρώσουμε ούτως ή άλλως τον λογαριασμό, το ζήτημα είναι εάν θα διατηρήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ευρωπαϊκή -όχι γερμανική- προοπτική μας.

citypress.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η αυγή του 4ου ράιχ…

  1. Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

    Δεν πρεπει ομως να ξεχναμε και την καταληξη των τριων πρωτων Ραιχ της Γερμανιας. Δυστυχως ειναι ενας λαος του οποιου τα παθηματα δεν γινονται μαθηματα. Αργα η γρηγορα και αυτο το Ραιχ θα εχει την καταληξη των υπολοιπων τριων. Αλλωστε μετα την Ανατολη ερχεται η Δυση.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γράφει:

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΡΑΙΧ . ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΛΑΟ .

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.