Γειτονιά των ονείρων…. η Ελλάδα!


Αυτό ήταν πάντα η λουσμένη στο φως πατρίδα μας. Τώρα βλέπει εφιάλτη, την εικονική πραγματικότητα ενός ζοφερού μέλλοντος. Διότι αυτό που βιώνουμε είναι μόνο εικόνα που κάποιοι με ψέματα δημιουργούν και θέλουν να τη ζήσουμε. Φούσκες μας σπρώχνουν με φόρα στο κενό…

Δεν υπάρχει κακό ως αντίθετο του καλού, λέει ο Γρηγόριος Νύσσης,  το κακό παρεισφρύει εκεί που η αγάπη αφήνει κενό, δηλαδή, έλλειψη αγάπης! Έτσι δημιουργείται ο ΦΟΒΟΣ του κενού, horror vaqui, που τώρα ονομάζουν φόβο θανάτου.

Η αγάπη, που γεμίζει το κενό, είναι ο έρως των αρχαίων. Ο έρως δεν είναι η σεξουαλική έλξη, που αφορά το ένστικτο αναπαραγωγής, έρωτας είναι η έλξη για το ωραίο, το αγαθό, είναι το αίσθημα που συν-κινεί την ψυχή!

Τώρα βιώνουμε την έλλειψη παιδείας χρόνων, που οδήγησε σε έλλειψη αισθητικής με αποτέλεσμα τις εικόνες ζόφου που βιώνουμε λίγο-λίγο χρόνια τώρα, βοή ἐν τῆ ἐρήμω η φωνή μας! Γραφικούς χαρακτήριζαν όσους γι’ αυτό αγανακτούσαν.

Τα οικονομικά είναι πρώτο θέμα διότι με αυτά τρομοκρατούν επειδή έχουν αντίκρισμα απτό, υλικό, με το χρήμα αγοράζεις, η κίνηση χρήματος παράγει χρήμα (τόκους και τοκογλυφία). Το χρήμα όμως δεν τρώγεται, δεν τρέφει τις παιδικές ψυχές! Αντίθετα την έλλειψη παιδείας την αντιλαμβανόμαστε πρώτα νοητά, τ’ αγαθά της παιδείας δεν αγοράζονται, με αυτά μπορείς ν’  αποκτάς χωρίς ν’ αγοράζεις και τρέφουν την ψυχή. Αν μάθεις να καλλιεργείς και ξέρεις ότι δεν είναι ντροπή, αλλά αντίθετα ευτυχία, έχεις τροφή και μάλιστα την καλλίτερη ποιότητα της. Αν μάθεις να βλέπεις γύρω σου την ομορφιά δεν επιθυμείς ωραία, απαστράπτοντα και ακριβά αντικείμενα, διότι γνωρίζεις ότι το ωραιότερο έργο τέχνης δεν φθάνει την ομορφιά ενός λουλουδιού.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει να έχεις ένα κομμάτι γη. Γη, αυτή που θέλουν να μας πάρουν (εθνική κυριαρχία), γη, αυτή που τώρα ερημοποιούν για την «πράσινη ανάπτυξη».

Υπάρχει ένα όπλο αήττητο και αυτό είναι η αγάπη, εφαρμόστε το παντού και θα δείτε την εικόνα ν’ ανατρέπεται αυτόματα. Αγάπη για τον διπλανό σας, αγάπη για τα δένδρα, τα φυτά και τα λουλούδια, τα ζώα…. Είναι σίγουρο ότι θα συγκρουστούμε με εκείνους που δεν αγαπούν και κατ’ επέκταση δεν σέβονται τους γέροντες και τα παιδιά, τους ασθενείς, τον κάματο των ανθρώπων, τις παραδόσεις του λαού και την πίστη του, με εκείνους που για ΠΑΤΡΙΔΑ (αρχές και αξίες) τους έχουν το ΧΡΗΜΑ!

Πατρίδα είναι η προβολή της ψυχής του λαού στην ύλη, στον τόπο του, όπως λέει ο ποιητής. Ο εισβολέας στην πατρίδα μας, τούτη τη φορά, δεν ήρθε ως κατακτητής, κάποιοι τoν έφεραν, αυτοί είναι ο πραγματικός εχθρός μας, φίδι δολερό στον κόρφο μας, εφιάλτης!

Τώρα πρέπει να διώξουμε τον ΕΦΙΑΛΤΗ και να μετατρέψουμε το ΟΝΕΙΡΟ σε ΟΡΑΜΑ με όπλο μας την ΑΓΑΠΗ!

Θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και στις διαδηλώσεις, στις πορείες, στις πλατείες, κανείς δεν είναι μόνος του. Κι αν βγάλουν και πάλι τα ΜΑΤ να κτυπούν αδιακρίτως την ελπίδα εκφοβίζοντας τους ΠΟΛΙΤΕΣ, τότε θα το πάρουμε ανάποδα….

Σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα έχουμε τον Θεό, ήλιο τον νοητό, αρωγό και η νίκη είναι σίγουρη!!!

Κυνορόδι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.