Βουλευτής και όχι Βολευτής


αρισταρχος

Δεν είμαι πλασμένος από υλικά κατάλληλα για την δόμηση ενός σημερινού πολιτικού. Άλλωστε απ’ ότι θυμάμαι από το σχολείο την πολιτική την έδωσε ο Δίας μέσω του Προμηθέα στους ανθρώπους για να τους τυραννάει.  Κι εμένα δεν μ’ αρέσει να τυραννάω αλλά ούτε και να τυραννιέμαι . Άρα δεν θέλω τύραννο, θέλω ΠΟΛΙΤΙΚΟ!

Ο πολιτικός , θυμάμαι από παιδί, δημιουργούσε ένα ζωντανό κύτταρο τριγύρω του με αποκορύφωμα την προεκλογική περίοδο. Ένας στόχος για όλους. Κοινή προσπάθεια από όλους, με αποκορύφωμα την ανθρώπινη μορφή, λόγω ρόλου, του υποψήφιου βουλευτή. Αυτά προεκλογικά. Ύστερα έβλεπες το καμάρι σου στην βουλή. Άλλα να λέει, άλλα να ψηφίζει και έξυνες το κεφάλι σου διερωτώμενος  «Τι κάνει αυτός, χάζεψε;» Με την επιστροφή στο γραφείο έμπαινε η προβιά και το ανθρώπινο πρόσωπο με τα χαμόγελα, τις χειραψίες και τα χαιρετίσματα ακόμη και σε άγνωστους. Θα μου πεις γι αυτόν άγνωστοι δεν υπάρχουν. Κάθε άγνωστος είναι μια γνωστή ψήφος. Δηλαδή; Μπερντές; Ναι, όλα μπερντές.

Αν προσέξατε η αναλογία στην βουλή, είναι σοβαρά υψηλή μεταξύ δικηγόρων και άλλων επαγγελμάτων. Γιατί; Θυμάστε τι λέμε για τους δικηγόρους; Μιλούν ωραία και λένε πολλά ψέματα. Όταν αγορεύουν μπορούν να σε κάνουν να δεις το άσπρο μαύρο. Μα καλά, κοινό μυστικό είναι; Είναι Τό προσόν; Τόγραψαν ιστορικές πέννες και το μετέφεραν στην οθόνη, Α.Σακελλάριος με το ανεπανάληπτο ‘Υπάρχει και φιλότιμο(Μαυρογιαλούρος)’ ,  Γ.Δαλιαννίδη ’Ζητείται κλέφτης(Φελέκης)’ κλπ.

Δες τον Βενιζέλο, τους έπεισε όλους στην βουλή πως ότι έκανε με την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας προβλέπεται από το σύνταγμα άρθρο 28 παρ.1,2,3. Τα περί ψηφίσματος νόμου για παραχώρηση, απαίτηση για 3/5 της βουλής, μούγγα! Και η αντιπολίτευση; Μούγγα! Τι διάολο η συνωμοσία της σιωπής;  Φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος δίδασκε στο πανεπιστήμιο σε νέους ανθρώπους το σύνταγμα και πως πρέπει να το προασπίζουμε. Την τύφλα μας.

Τα παπατζηλίκια πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τέλος. Ο πολιτικός πρέπει να αποκτήσει «μενταλιτέ», οντότητα, σταθερότητα, ειλικρίνεια, ικανότητες. Να κοιτάζει στα μάτια πρωθυπουργό και υπουργούς και να απαιτεί πλήρη ενημέρωση γι αυτό που πρόκειται να ψηφίσει, να φέρνει τις τυχόν αντιρρήσεις του και την  στιγμή της ψηφοφορίας να έχει μπροστά στα μάτια του την αγωνία των ψηφοφόρων του και όχι την περιουσία του, τα συμφέροντά του, τους δικούς του. Νάχει την δύναμη να πει ΟΧΙ. Αν δεν μπορείς γίνε κομμωτής.

Να βγεί λοιπόν το εγκόλπιον του καλού Βουλευτή. Ο υποψήφιος αφού θα πληρεί κάποιες βασικές αρχές (Έλληνας, κατά παραδοχή  ηθικός, καθαρό ποινικό μητρώο κλπ), να φοιτά για κάποιο διάστημα σε ειδική σχολή για να μάθει.

Α) Το σύνταγμα (λέξη προς λέξη)

Β) Την ιστορία Ελλάδας και όλου του κόσμου

Γ) Να μάθει τι θα πει να σ’ αδικούν, να σε ποδοπατούν, να σε κλέβουν, να σε βασανίζουν, να σε μαγαρίζουν, να σε ξευτελίζουν, … Να μάθει τι θα πει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!.

Να καταθέσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία, δικά του και της οικογένειάς του για έλεγχο μετά την θητεία του. Μέσα στην τιμωρίες θα συμπεριλαμβάνεται κατάσχεση, εξορία.

Μισθός λίγο μεγαλύτερος από τον ανώτερο του δημοσίου. Αμοιβή και ηλικία για σύνταξη , κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Και χρώμα κόμματος ΔΙΑΦΑΝΕΣ. Τα χρώματα ανήκουν σε όλα τα πλάσματα της γης, για να τα οικειοποιούνται και να τα μαγαρίζουν κάποιοι.

Είμαι περίεργος να δω πόσοι, από του σημερινούς πολιτικούς, θα κατεβούν σαν υποψήφιοι στον πολιτικό στίβο.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.