Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Γράφει ο Χρήστος Παπαβασιλείου

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:

α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.

β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.

γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:

α. Είναι πατριώτης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

β. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξος

γ. Δεν τηρεί τις συμφωνίες με τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποδέχονται την παγκοσμιοποίηση.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο. Ειδικότερα:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης άρχισε να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους (νεοθωμανικής ιδεολογίας) σε θέσεις κλειδιά με απώτερο σκοπό να έχει αρκετή πληροφόρηση για την διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Ειδικά αυτό κατάφερε να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά για τους λαθρομετανάστες αφού διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ήθελαν και ακολούθησαν μια πιο σκληρή πολιτική απέναντί τους κατάλαβε, ότι αυτοί θα έμεναν στην ΕΛΛΑΔΑ αναγκαστικά επομένως θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας με την οποία έχουν μεγάλες διαφορές. Προσπάθησε δηλαδή, (μέσω των λαθρομεταναστών) διαβλέποντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ μετά τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ πιθανόν να υποστεί οικονομική ύφεση, να εντείνει το πρόβλημα αυτό. Ένδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνούν ακόμη και μέρα μεσημέρι εν’ μέσω τουρκικών φυλακίων επανδρωμένων οι οποίοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Ταυτόχρονα εκείνος άρχισε να κλείνει συμφωνίες προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο με το ΝΑΤΟ (ΡΩΣΙΑ, Ν. ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ) για προμήθειες εξοπλισμών και πέτυχε σε αυτές τις συμφωνίες να υπάρχει συμπαραγωγή με αποτέλεσμα την δημιουργία βαριάς αμυντικής βιομηχανίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα του. Αυτήν την στιγμή η ΤΟΥΡΚΙΑ φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον ναενταχθεί στις χώρες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα. Στον τομέα της ενέργειας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ ευνοϊκούς όρους για την ΤΟΥΡΚΙΑ με ΡΩΣΙΑ και ΝΑΤΟ. Επίσης καλλιεργεί ένα διεθνές προφίλ ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση (αποδυναμώνοντας το κεμαλικό καθεστώς) με την οποία η Διεθνής Κοινότητα μπορεί να κλείνει συμφωνίες με αυτήν που να υλοποιούνται αμέσως υπονομεύοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ διεθνώς στην περιοχή αυτή. Ένδειξη για το γεγονός αυτό αποτελεί ότι στις περιοχές τις οποίες εξέρχονται τα ερευνητικά σκάφη τους αμέσως μετά ή λίγο αργότερα εκτελείται εκεί ΝΑΤΟΪΚΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.

2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από το 2004 έως το 2008 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) ανανέωσαν όλο το πεπαλαιωμένο υλικό τους δηλαδή:

α. Αγοράστηκαν νέου τύπου άρματα LEO 2A4 με τα οποία εξοπλίστηκε κυρίως η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

β. Εκσυγχρονίστηκαν τα άρματα Μ-60 σε Μ-60 SABRA στο ΙΣΡΑΗΛ με δυνατότητες και οπλισμό ανάλογο του LEO 2A4. Kαι αυτά τοποθετήθηκαν κυρίως ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ.

γ. Δημιούργησαν δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού έναντι του ΕΒΡΟΥ και τα εξόπλισαν με νέου τύπου γεφυροφόρα αρματα τα οποία έχουν δυνατότητα να γεφυρώσουν τον ΕΒΡΟ ποταμό εντός 4 λεπτών.

δ. Εξόπλισαν το πυροβολικό τους επίσης έναντι του ΕΒΡΟΥ με πυροβόλα FIRTINA αντίστοιχων δυνατοτήτων με τα γερμανικά ΠΑΝΤΣΕΡ όμως σε διπλάσιο αριθμό από τα αντίστοιχα ΕλληνικάPANZER 2000.

ε. Κατήργησαν τα ενδιάμεσα στρατηγεία (Μεραρχίες) μεταξύ των Σωμάτων Στρατού και των Ταξιαρχιών ώστε η μεταβίβαση των διαταγών να είναι άμεση από τα Σώματα Στρατού προς τις Ταξιαρχίες (μονάδες ελιγμού). Με αυτόν τον τρόπο απόκτησαν ευέλικτη διοίκηση. Εξαίρεση αποτελούν μόνο, η 52 Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΤΘΜ) η οποία απαλλάχτηκε από την αποστολή της φύλαξης της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣκαι τέθηκε πια ξεκάθαρα ως στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, και επίσης η νεοδημιουργηθείσα 23 Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού η οποία ανέλαβε την ασφάλεια της Πόλης.

στ. Ενίσχυσαν τις Ταξιαρχίες τους με μία (1) επιπλέον μονάδα ελιγμού και μία Μοίρα Πυροβολικού με αποτέλεσμα να υπερέχουν αριθμητικά σε μέσα και προσωπικό έναντι των αντιστοίχων Ελληνικών. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού και τα Βαρέα Όπλα Πεζικού (ΒΟΠ). Παράλληλα τα Τεθωρακισμένα τους παρότι μειώθηκαν κατά 351, αντικαταστάθηκαν πλήρως με τελευταίας γενιάς και αναβαθμισμένα άρματα

ζ. Όλες οι Ταξιαρχίες που καταργήθηκαν, το υλικό τους μεταφέρθηκε σε νέους Σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο με το ρόλο της εκπαίδευσης αλλά και αυτού της εσωτερικής ασφαλείας. Για πρώτη φορά Η ΤΟΥΡΚΙΑ στην διαμάχη της με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ 52η ΤΘΜ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το 4ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΣΣ) για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Το 4ο ΣΣ πριν το 2004 είχε ρόλο εσωτερικής ασφαλείας. Καθώς όμως δημιουργήθηκε ένας νέος σχηματισμός αυτό έγινε καθαρή Στρατηγική εφεδρεία του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ που πιθανόν να ενεργήσει υπέρ της ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

η. Στην ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ έχουν αναδιοργανωθεί από απλές ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ σε μηχανοποιημένες ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ οι οποίες εκπαιδεύονται εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά σε αποβατικές επιχειρήσεις. Επίσης οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ είναι προσανατολισμένες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και όχι νότια. Δεν αποκλείεται όμως με αναδιάταξη της ναυτικής δυνάμεως να υπάρξει χτύπημα στο καστελόριζο.

θ. Στο Πυροβολικό εκτός από το Οργανικό Πυροβολικό των Ταξιαρχιών (δύο μοίρες πυροβολικού δηλ 36 πυροβόλα) στα σώματα στρατού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ υπάρχουν Συντάγματα Πυροβολικού τα οποία έχουν 2 Μοίρες Πυροβόλων και μια Μοίρα Πυραύλων MLRS (με βεληνεκές από 40 χλμ έως 80 χλμ και έκταση καταστροφής περίπου 40 στρεμμάτων). Για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ υπάρχει ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ανάλογης σύνθεσης και για το 4ο ΣΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τα ΙΜΙΑ είχε τακτικό μειονέκτημα έναντι της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ λόγω των θέσεων που είχαν οι βάσεις της. Έτσι εξόπλισε την βάση στην ΣΜΥΡΝΗ (IZMIR) με ταχέα σκάφη (τορπιλάκατους, πυραυλάκατους) με πιθανότερο σκοπό σε μια κρίση με την ΕΛΛΑΔΑ να μπλοκάρει τις μεγάλες μονάδες επιφανείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ που βρίσκονται στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και θα εξέλθουν από εκεί με κατεύθυνση το βορειοανατολικό αιγαίο μέσα στο σύμπλεγμα των ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Σε αυτό το σύμπλεγμα Νησιών πιθανόν τα ταχέα Σκάφη του ΤΠΝ να αποδειχτούν περισσότερο αποτελεσματικά από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ. Επίσης εξόπλισε την Ναυτική Βάση AKSAZ με μεγάλες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες υποβρύχια) με πιθανότερο σκοπό να μπλοκάρει τις Ελληνικές Μονάδες που θα ξεκινήσουν από την ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ αλλά και Ταχέα Σκάφη τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιηθούν στο σύμπλεγμα των Νότιων Κυκλάδων. Με αυτόν τον τρόπο οι βαριές μονάδες του ΤΠΝ οι οποίες θα εξέλθουν από τα στενά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ναυτικό αποκλεισμό του στόχου που θα έχουν βάλει και επιπλέον για παρενόχληση του 4ου Σώματος Στρατού στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. Το πλεονέκτημα του Ελληνικού ΠΝ έναντι του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ έχει πιθανόν πλέον χαθεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ΤΠΑ είναι διατεταγμένη ώστε να αμύνεται μαζικά από Βορρά και να επιτίθεται κατά κύματα στα δυτικά. Επιθετικά είναι προσανατολισμένη σε τρείς άξονες:

α. Στον Βόρειο άξονα ο οποίος προσανατολίζεται στον ΕΒΡΟ.

β. Στον Κεντρικό άξονα, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, ο οποίος προσανατολίζεται στο βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. και στον Νότιο άξονα στον οποίο δεν έχει ουσιαστική απειλή.

Είναι διατεταγμένη επιθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε:

α. Να επιτύχει αεροπορική υπεροχή στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

β. Αεροπορική Κυριαρχία στο Βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. Υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων στο ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

3. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από το 2008, μόλις άρχισε να διαφαίνεται το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ άρχισαν και οι μετακινήσεις επιθετικών μονάδων στον ΕΒΡΟ. Η τελευταία μετακίνηση αφορά ΤΘΤ που έγινε το καλοκαίρι του 2010 και αφορά την 1η ΤΘΤ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έχει λάβει καθαρά επιθετική (όχι πολεμική) διάταξη και έχει άμεσα διαθέσιμες εφεδρείες. Μπορεί να μεταπέσει σε πολεμική διάταξη (χώροι διασποράς, χώροι τελικού προορισμού) μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Δηλαδή η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει πλέον την δυνατότητα αν ένα θερμό επεισόδιο που δεν θα εξελιχτεί θετικά για αυτήν σε διπλωματικό επίπεδο να το μεταβάλλει σε ολιγοήμερη πολεμική σύρραξη με προφανές πλέον το τακτικό πλεονέκτημα διακλαδικά.

Για τον λόγο αυτό έχει ενισχύσει την εθνική διαπαιδαγώγηση στην μουσουλμανική μειονότητα με επισκέψεις συνεχώς Τούρκων Πολιτικών αλλά και με τις συνεχείς επισκέψεις διπλωματών στα ΣΚΟΠΙΑ και την ΑΛΒΑΝΙΑ οι οποίες και αυτές με την σειρά τους πυροδοτούν εθνικές μειονότητες όπως οι Τσάμηδες και η υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα (αυτά αναφέρονται καθημερινά στα δελτία πληροφοριών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ). Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρωθυπουργός τείνει χείρα φιλίας και προτείνει επιχειρηματική συνεργασία, με το προφίλ όμως του ισχυρού πλέον και με το ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτηριστικό που δείχνει ότι, όταν νιώθει ισχυρός παραβιάζει τις συμφωνίες που υπογράφει.

4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μια από τις αρχές του πολέμου είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, το να έχει ο εχθρός πλήρη άγνοια των όσων πρόκειται να συμβούν δεν είναι τόσο ουσιώδες, όσο είναι ν’ αντιληφθεί την ενέργεια τόσο αργά, ώστε να μη διαθέτει το χρόνο για αποτελεσματική αντίδραση. Εκτιμάται ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ εφαρμόζει σε πλήρη έκταση αυτήν την αρχή του πολέμου καθόσον:

α. Η ΤΟΥΡΚΙΑ διέβλεψε το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ πολύ νωρίς και προσπάθησε να το ενισχύσει μέσω των λαθρομεταναστών, καθώς προωθούσε και προωθεί συνεχώς λαθρομετανάστες οι οποίοι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ίδια όμως εισπράττει για τον κάθε λαθρομετανάστη από 1000 έως 1500 δολάρια.

β. Αύξησε τους εξοπλισμούς, ενέταξε αυτούς σε μονάδες που βρίσκονται έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ και αναδιάταξε της μονάδες αυτές επιθετικά όταν στην ΕΛΛΑΔΑ άρχισε να διαφαίνεται η οικονομική κρίση.

γ. Αμφισβητεί διεθνώς την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην περιοχή ενώ διαφημίζει την δική της αποτελεσματικότητα προσπαθώντας να έχει το προφίλ του ισχυρού.

δ. Με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο ΑΙΓΑΙΟ προσπαθεί, εκτός από το να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, να επιβαρύνει και τον Ελληνικό Κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλα ποσά που χρειάζεται για την συντήρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ εντείνοντας έτσι το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ την ίδια ώρα που η ΤΟΥΡΚΙΑ παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς.

ε. Παρ’ όλα τα παραπάνω η ΤΟΥΡΚΙΑ δείχνει ότι τείνει χείρα φιλίας προς την ΕΛΛΑΔΑ έχοντας πάντα όμως το προφίλ του ισχυρού, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει τις διπλωματικές σχέσεις της ΕΛΛΑΔΟΣ με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες βάζοντάς τες να εγείρουν θέματα μειονοτήτων. Αυτές οι χώρες αποκαλούν την ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΜ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ).

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΕΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΜΕΡΙΚΗ ή ΟΛΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΘΑΝΟΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

13 ἀπαντήσεις στὸ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 1. Ὁ/ἡ haris γράφει:

  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ…

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Η Τουρκία θα επιτεθεί για έναν μόνο λόγο…..

  Επειδή ο προδοταράς ο Jeffrey κατάφερε να φέρει τα πράγματα εκεί ακριβώς που θέλει η Τουρκία….

  Κατάφερε να μας χρεοκοπήσει…..
  Κατάφερε να διασπάσει την κοινωνική συνοχή με το “Διαίρει και βασίλευε”….
  Κατάφερε να διασπάσει την Ελληνικότητα μας με τους λαθρομετανάστες….

  Αυτό ακριβώς ήταν αυτό που ήθελαν οι Τούρκοι……

  Και τώρα θα μας την πέσουν…… Και να δείτε – επειδή το έχω ξαναγράψει – ότι θα έρθουν ακριβώς επειδή θα τους το ζητήσει ο Jeffrey…όσο απίστευτο και αν φαίνεται σε μερικούς….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Μετά την οκτάλεπτη σίγηση των ραντάρ, το πράγμα μάλλον δεν προοιονίζεται ειρηνικό. Λέτε να επαληθευθεί ο γέροντας Παΐσιος; Αν το δούμε κι αυτό τι άλλο να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε;

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ isaak56 γράφει:

  θα ειμαι εδω και θα τους περιμενω, αν περασουν φυσικα, ειμαι παντα ετοιμος και στο παραμικρο στην πρωτη γραμμη θα μπω. Με αυτους και με καθε κατακτητη θα βγαλω ακρη , με τον εσωτερικο κινδυνο τι θα κανουμε ; ΠΟΣΟ ΑΚΟΚΟΜΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ , ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

  ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ .

  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ) ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ .

  ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ.

  ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Αν Αλεξάκη είναι αυτό που λες, τότε το πράγμα πάει αλλού καθ’ ότι μπαίνει και η Ρωσία στο χορό. Ας μην κάνουμε σενάρια, αλλά πλάθονται πολλά από δαύτα με τρίγωνο USA-Τουρκία-Ρωσία. Ά, είμαστε και μεις! Εμείς, μια και δεν διαθέτουμε τίποτε πια, βάλαμε το γήπεδο. Και …γαία πυρί μιχθήτω.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΑΡΙΣΤΑΡΧΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

    ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ(ΨΥΧΡΟΥ) ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ(ΑΡΝΗΤΙΚΑ)
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΘΗΡΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΙ

    ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
    ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ , ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.

    Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ carrera γράφει:

  isaak56, συμφωνω απολυτως. Μια ερωτηση ομως. Γιατι δεν του κεγεται τα σπιτια του Jeffrey και ολη του την περιουσια? Γιατι δεν κεγεται τα σπιτια και των υπολοιπων Πασοκων που τον υποστηριζουν??? Μηπως σας βαλανε στον νερο σας καθηκασηστικα και σας κρατανε σε αφασια για να μην επαναστατησετε? Αστο το οικονομικο που εφαγε την Ελλαδα ζωντανη. Εινα το εθνικο θεμα που επρεπε να σας ανησυχη. Γιατι επειτρεψετε αυτην την κατασταση στον τοπο σας? Ναι, ολοι οι Ελληνες στην Ελλαδα εινα υπευθηνοι. Εσεις πρεπει να αντιδρασετε, να σκοτωσετε να ματοκυλησετε αυτα τα ερπετα. Κριμα. Δεν υπαρχει πια το Ελληνικο γενος οπως μας το διδαξαν στα σχολεια καποτε, μια φορα κ’ενα καιρο. Εχει ξεφτησει. Γι’αυτο μπορεσαν οι “Ελληνες” elite μαζι με τους ξενους που τους ακρηβοπληρωνουν να καταστρεψουν τον τοπο. Εσεις βλεπετε και γραφετε μονο στα blogs αντι να παρετε πιστολια και μαχαιρια και οτι διαθετετε και να αρχισετε την δρασιν. Αυτοι, οι Πασοκοι μαζι με τους συνεταιρους τους του Eurozone, δεν εινα πολιτισμενοι. Εινα πιο αγριοι και απ’αυτους που ζουν στην ζουγκλα. Μην τους μεταχειριζεστε με γαντι. Μονο ματοκυλισμα θα τους ανοιξει τα ματια. Αλλα πρεπει πρωτα να ανοιξετε και τα δικα σας ματια και να καταλαβετε τον κινδυνο που διατρεχει η χωρα. Μωλον λαβε! Ωραια. Αλλα που εινα οι τριακοσιοι του Λεωνιδα?????????????????

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ koutsvag γράφει:

  Συμπερασματικῶς,μετά τά ἀνωτέρω πλανᾶται τό ἐρώτημα τοῦ κατά πόσον ἡ χρεωκοπεία θά προηγηθῆ τοῦ ἐδαφικοῦ ἀκρωτηριασμοῦ ἤ τό ἀντίστροφον .

  Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ isaak56 γράφει:

  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΟΙΝΟΣ. ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ .ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ Ή ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.
  ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ . ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ , Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΝ ΜΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΕΞΙΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ.

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ Dimitris γράφει:

  Τους περιμένω μια ζωή ας έρθουν όποτε θέλουν, μόνο μια παράκληση ρε παιδιά κρατήστε τους για λίγο γιατί πρέπει να κατέβω Αθήνα και να καθαρίσω κάτι Πρωθυπουργούς και Υπουργούς και μετά πάλι θα είμαι δίπλα σας, εκτός αν υποσχεθεί να το κάνει κάποιος άλλος πιο γρήγορα

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.