Η 28 Οκτωβρίου έρχεται, μπροστά σε “ποιούς” θα παρελάσουν τα παιδιά μας;


Η εθνική επέτειος της 28 Οκτωβρίου πλησιάζει.Είναι η επέτειος που είπαμε το μεγάλο ΟΧΙ στους Γερμανούς. Οι πολιτικοί προδότες της χώρας μας σε 11 μέρες (71 χρόνια μετά), θα καθήσουν στις ξύλινες εξέδρες, να καμαρώσουν τα μαθητικά νιάτα να παρελαύνουν μπροστά τους. με τη διαφορά, αυτοί οι πολιτικοί που θα “καμαρώνουν” ε’ιπαν το μεγάλο ΝΑΙ στους Γερμανούς.

Αφορμή να γράψω τα παραπάνω, είναι ενα ψήφισμα των Αγανακτισμένων της κέρκυρας, στο οποίο δεν επιθυμούν να συμετέχουν τα παιδιά τους στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με το σκεπτικό: “H φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου το έναυσμα για να τιμήσουμε πραγματικά αυτούς που αγωνίστηκαν για να προσφέρουν ένα ελεύθερο κράτος στα παιδιά τους με το δικό μας αγώνα για τον ίδιο σκοπό”,

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε οτι φέτος οι μαθητές μας πήραν φωτοτυπίες αντί για βιβλία;

Αναρωτιόμαστε “ποιούς” θα τιμήσουν τα μαθητικά νιατα μας παρελαύνοντας μπροστά τους;

Αναρωτιόμαστε , αν αντί καταλήψεων των σχολείων ,μια καλή πράξη διαμαρτυρίας θα ήταν , οι μαθητές μας να φορούσαν μαύρα ρούχα πηγαίνοντας να παρελάσουν μπροστά απο τους δοσίλογους;

Αναρωτιόμαστε αν οι μαθητές μας ΔΕΝ παρήλαυναν καθόλου  την 28 Οκτωβρίου σε ενδειξη διαμαρτυρίας , αφήνοντας όλους αυτούς που είπαν το ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ στους Γερμανούς (για οικονομική ΚΑΤΟΧΗ των επόμενων 25 ετων στη χώρα μας) , “παγωμένους” πάνω στις εξέδρες να τους περιμένουν;

Αναρωτιόμαστε , αν ο μαθητής που λιποθύμησε απο ασιτία σε σχολείο στα Κάτω Πατήσια , έχει την δύναμη να παρελάσει; Αν δεν έχει , απο ποιόν μαθητή θα υποκατασταθεί και πόσο μας τιμάει σαν Ελληνες αυτό;

ΙΔΟΥ  η Ρόδος ΙΔΟΥ και το πήδημα…. Αν είμαστε αγανακτισμένοι πραγματικά , ας σκεφτούμε την μέρα αυτή που έρχεται: ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;”

Διαβάστε λοιπόν το ψήφισμα των Αγανακτισμένων της Κέρκυρας , σκεφτείτε,διαδώστε:

Όχι στη συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Ας δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στις αρχές και εξουσίες αυτού του κράτους που χρόνια τώρα καταστρέφουν την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Μπροστά από ποιους θέλετε να παρελάσουν τα παιδιά σας; Μπροστά από αυτούς που συναινούν και υπογράφουν αντιεκπαιδευτικούς και αντισυνταγματικούς νόμους;
Μπροστά από αυτούς που αποφασίζουν ότι η παιδεία τους κοστίζει ακριβά και περικόπτουν δασκάλους, καθηγητές, βιβλία και σχολεία;

Μπροστά από αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον τους;
Μπροστά από αυτούς που η καλύτερη προοπτική που δίνουν στα παιδιά μας σήμερα είναι να φύγουν από την πατρίδα τους και να γίνουν μετανάστες αν θέλουν να έχουν οποιοδήποτε μέλλον;

Χρόνια τώρα βλέπουμε ότι για να σπουδάσουν τα παιδιά μας πρέπει να πληρώνουμε τεράστια ποσά στην παραπαιδεία.

Πού είναι η δωρεάν εκπαίδευση; Το κόστος όμως δεν είναι μόνο χρηματικό αφού βλέπουμε τα παιδιά μας να αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία πλέον άγχος και στρες που τους δημιουργούν ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας αυτού ακριβώς του σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος που τους έχει επιβληθεί!

Δεν γίνεται πλέον να μένουμε αμέτοχοι και να συναινούμε κι εμείς σε αυτό το σύστημα που καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας. Μπορούμε να αντισταθούμε!

Ας γίνει η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου το έναυσμα για να τιμήσουμε πραγματικά αυτούς που αγωνίστηκαν για να προσφέρουν ένα ελεύθερο κράτος στα παιδιά τους με το δικό μας αγώνα για τον ίδιο σκοπό.

-Για την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου να διαμαρτυρηθούμε κατά την διάρκεια της παρέλασης φορώντας μαύρα μπλουζάκια και κρατώντας μαύρες σημαίες.

-Προτάθηκε και εγκρίθηκε ο κλειστός χώρος που θα φιλοξενεί την Λαϊκή συνέλευση τις ημέρες κακών καιρικών συνθηκών. Ο χώρος αυτός βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του τμήματος τεχνών και ήχου του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Επόμενη λαϊκή συνέλευση Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 20:30 Λαϊκή Συνέλευση Κέρκυρας – Πλατεία Δημαρχείου – 19/9/2011..

alithinapsemata.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

10 ἀπαντήσεις στὸ Η 28 Οκτωβρίου έρχεται, μπροστά σε “ποιούς” θα παρελάσουν τα παιδιά μας;

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Πρέπει να γίνει σαφές ότι η παρέλαση δεν γίνεται προς τιμή των παρευρισκομένων αλλά προς τιμή των πεσόντων και όσων αγωνίστηκαν……

  Οπότε η καλύτερη διαμαρτυρία είναι να γυρίσουν το κεφάλι τους από την άλλη μεριά όταν θα περάσουν μπροστά από την εξέδρα των “επισήμων”…..

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΚΟΣΜΑΣ γράφει:

  Έχω ήδη δύο χρόνια που ΔΕΝ στέλνω τα παιδιά μου (Γυμνάσιο) να παρελάσουν σε επαρχιακή πόλη ακριβώς για τους ανωτέρω λόγους. Με είχαν ειρωνευτεί αφού η εποχή ήταν πρόωρη και αναγκάστηκα (για ψυχ.άμυνα των παιδιών) να επικαλεστώ στους καθηγητές οικονομικούς λόγους για αγορά στολής ή ορθοπεδικά προβλήματα. Στην περίπτωση που πέρυσι το ένα αναγκάστηκε να παρελάσει παραστάτης, ζήτησα να αποστρέψουν το κεφάλι τους και αυτό έγινε ομαδικά.
  Δεύτερο μέτρο δημόσιας εκδήλωσης αντίθεσης είναι η μεσίστια σημαία ή ανάρτηση μη επίσημης σημαίας (βυζαντινή ή ποντιακή…) συνοδευόμενο από δέουσες εξηγήσεις στους ερωτούντες που ξαφνιάζονταν και πιστεύω τώρα να μην ξαφνιάζονται πλέον.
  Παρακαλώ να μου προτείνετε καλή λύση και για την περίπτωση που το παιδί εκλεγεί σημαιοφόρος.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

  Αποψη μου (και ισως λιγο εως πολυ εξτρεμιστικη για καποιους) ειναι πως θα πρεπει να σταματησουν λιγο οι παρελασεις απο την στιγμη που καθε παρελαση εχει και ενα κοστος χρηματικο.
  Αλλωστε κριση εχουμε…ετσι δε μας ειπαν;;;;
  Οχι δεν ειμαι ανθελληνας ουτε μου λειπει το φρονημα.
  Απλα πρεπει να καταλαβουμε πως για μια παρελαση σπαταλουνται αρκετα μεγαλα ποσα.(Μπορειτε αν θελετε,να κοιταξετε στο Ιντερνετ οσοι θελετε.)
  Ειδικα στα μεγαλα αστικα κεντρα οπου γινονται και παρελασεις αρματων και διελευσεις αερομαχητικων σε σχηματισμους.
  Τωρα για τα οσα εχω ακουσει περι καταργησης της παρελασης γιατι ειναι μιλιταριστικου τυπου και πως σπρωχνουν τα παιδια στον εθνικισμο και και και και…
  τι να πω…
  Αρκει να αναφερω πως οι προγονοι μας ηταν και οπλιτες/πολιτες η το αντιθετο,οπως θελετε παρτε το.
  Ουδεποτε ηταν πολεμοχαροι…αλλα διατηρουσαν στρατευμα γιατι ξεραν πως για να διατηρηθει η ειρηνη τους, χρειαζοταν ο στρατος.
  Μπορειτε αν θελετε να κοιταξετε στο Ιντερνετ οσοι θελετε.

  Η εθνικοφροσυνη δε μετριεται,δεν εχει ως μετρο συγκρισης μια παρελαση.
  Μπορουν οι δασκαλοι να δωσουν στα παιδια(αυριο μεθαυριο και στα δικα μου) την απαραιτητη εθνικοφροσυνη ακομα και χωρις βιβλια.
  (και σιγουρα πρωτοι πρωτοι οι γονεις)
  Θα εχουν και αυτοι συμβαλει με αυτο τον τροπο,θα εχουν και αυτοι μια θεση παραπανω στα ματια των γονιων.

  ΚΟΣΜΑ για μενα δε χρειαζεται να βρεις καμια δικαιολογια,να πεις στους δασκαλους,αν δε θελεις να παρελασουν τα παιδια σου.Ουτε περι χρηματων(εδω δε ξερω κιολας αν μπορεις) ουτε περι οσφυαλγιας ουτε τιποτα.
  Απο την αλλη ρωτα τα ιδια αν θελουν η οχι.Μιλα τους.Πες τους,το τι,το πως και το γιατι γινεται μια παρελαση.Πες τους μετα και το λογο που δε θες εσυ.Αλλα πιστευω παλι το εχεις κανει ηδη.

  Αν λοιπον ειναι να μη γινονται η παρελασεις,
  να μη γινονται λογω χρηματικου κοστους.
  Για κανενα αλλο λογο.
  Ή, να γινουν παντου ολες, αλλα παντου να υπαρχει αντιθετη κλιση της κεφαλης.
  Τετοιους επισημους χορτασαμε.
  Να βαλουν επισημους αν ειναι στις εξεδρες τα γεροντακια οσα ζουν ακομα απο τους πολεμους.
  Ενα εχει μεινει…;;;;Eνα μονο γεροντακι στην εξεδρα….κανενα αλλο κοπροσκυλο.

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ ppanosk γράφει:

  Σωστά λέει το άρθρο. Το ΟΧΙ το είπαμε στους Γερμανούς. Ξεκάθαρα. Μάλιστα ο von Ribbentrop σχολίασε αρνητικά τους κουραμπιέδες που του πρόσφερε ο Μεταξάς.

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ Θανος Γατοπουλος γράφει:

  Ρε παιδια, καπου εχετε μπερδευτει… Το ΟΧΙ (που εμεις θυμωμαστε και τιμουμε καθε χρονο) ειπωθηκε απο τον κατηγορουμενο απο τους συγχρονους πολιτικαντηδεσ ως ‘φασιστα’ Μεταξα στους, πραγματικα φασιστες, ΙΤΑΛΟΥΣ.

  Οι Γερμανοι ανακατευτηκαν κι επετεθηκαν στα Βαλκανια, μετα την πανωλεθρια του Μουσολινι στα βουνα της Βορειου Ηπειρου και της Αλβανιας. Χαρακτηριστικο το γεγονος οτι το ΟΧΙ ειπωθηκε τον Οκτωμβριο του 1940 ενω οι Ναζιδες μπηκαν στην Ελλαδα τον Απριλιο του 1941, δηλαδη 6 μηνες μετα..

  Φυσικα οι Ελληνες αντισταθηκαν στην επιθεση των Γερμανων που ηλθαν στην διασωση των ηττημενων τους συμμαχων Ιταλων αλλα, ας ειμαστε ακριβεις σ’ αυτα που λεμε, το ΟΧΙ ειπωθηκε στους φασιστες Ιταλους.

  Συμφωνω δε απολυτα με τον Ιωαννη, η παρελασις δεν γινεται προς τιμην των παρευρισκομενων αλλα για να τιμηθη η μνημη των ηρωων που που πεσανε μαχομενοι στην προστασια της Πατριδας μας. Πολυ σωστη η ιδεα, τα παιδια που λαμβανουν μερος στην παρελαση, περνοντας την εξεδρα των …. δεν ξερω πως να τους αποκαλεσω.. παντως οχι επισημους … , να στρεψουν τα βλεμματα τους στην αντιθετη μερια.

  Αυτο θα ειναι το πιο ηχηρο χαστουκι σ’ αυτους τους απατρεις καπηλους της χωρας μας.

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

  ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ.

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  1. Πως γίνεται να αποκαλείται φασίστας κάποιος που με μια εκκωφαντική του ενέργεια έγραψε σελίδες δόξας κατά των φασιστών ο Ελληνικός λαός, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω.
  2. Η παρέλαση είναι Εθνική μνήμη. Δεν είναι έξοδο, η παρέλαση. Έξοδο είναι, το κανό του ΓΑΠ, Η επιδότηση του ΜΚΟ της Μαργαρίτας, το ταξείδι του Λοβέρδου στην Βραζιλία, το γραφείου του Βενιζέλου και όλα τα ανείπωτα, ξετσίπωτα της κυβέρνησης.

  Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ Γιωργος γράφει:

  οι παρελασεις ΔΕΝ πρεπει να σταματουν για οποιοδηποτε λογο! πολυ σωστα οπως λετε η παρελαση γινεται για την μνημη των πεσοντων ηρωων μας κ οχι για τους παρευρισκόμενους!
  οποτε καθε φορα ΠΡΕΠΕΙ να τιμαμε με τις παρελασεις αυτους που θυσιαστηκαν για την ελλαδα και να μην ξεχναμε ΠΟΤΕ τι αγωνες εχουν δωθει !
  και να συνεχισουμε να δινουμε αγωνες !!!

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ Θανος Γατοπουλος γράφει:

  “…….1. Πως γίνεται να αποκαλείται φασίστας κάποιος που με μια εκκωφαντική του ενέργεια έγραψε σελίδες δόξας κατά των φασιστών ο Ελληνικός λαός, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω…..”

  Κι οχι μονον αυτο Αρισταρχε.. Ηταν ο ανθρωπος που εφαρμοσε πρωτος το 8ωρο για τον εργατη καθως και την κοινωνικη ασφαλιση.. Αναμφισβητητα, εβαλε μια ταξη σ’ ενα κρατος που ειχε καταντησει σκετο ‘μπαχαλο’ με τα κινηματα να διαδεχονται το ενα τ’ αλλο!

  Και βεβαια, βρεθηκαν πολλοι που τον κατηγορησαν σαν δικτατορα, ομως, το εργο του στην αναμορφωση της Ελλαδος και της πολιτικης ζωης, καθως και ο πατριωτισμος του, ειναι αναμφισβητητα, οπως ειναι και το βροντερο του ΟΧΙ στους φασιστες Ιταλους του Μουσουλινι. Κι ομως, οι διαστρεβλωτες της Ιστοριας καταφεραν μεσω της συνεχους προπαγανδας τους, να τον παρουσιασουν σαν φασιστα, εχθρο της Πατριδος μας και του λαου της…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.