Η Ελλάδα αλλάζει πρωθυπουργό…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια μιας απεργιακής κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ, που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται… παύση ενημέρωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να δρομολογήσει πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαίνουσες εξελίξεις.

Στο περιθώριο της επικείμενης συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται (και πάλι) έτοιμος για όλα. Όπως το καλοκαίρι, όταν πρότεινε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τον ίδιο να παραιτείται από την πρωθυπουργία, για να αναιρέσει λίγο αργότερα τον ίδιο τον εαυτό του, υπό την πίεση που του άσκησαν το Καστρί και το… όλον ΠΑΣΟΚ.

Τα σενάρια εμφανίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου διατεθειμένο να προτείνει και πάλι συγκυβέρνηση, χωρίς τον ίδιο στη θέση του Πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να σηκώνει το γάντι και να ζητά εκλογές, τη μόνη δηλαδή δημοκρατική διέξοδο στο πρόβλημα.

Τα σενάρια… συνεχίζουν. Αναφέρονται στην προοπτική να ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να στείλουν το μήνυμα του αρραγούς εσωτερικού εθνικού μετώπου.

Τα σενάρια… διανθίζονται, από το ενδεχόμενο να προκύψει πράγματι κυβέρνηση συνεργασίας, όχι όμως με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με την κοινοβουλευτική στήριξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σενάρια επί σεναρίων λοιπόν. Με μια κοινή συνισταμένη ωστόσο: Πως, ό, τι κι αν συμβεί τελικά, η Ελλάδα δείχνει να αλλάζει τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, πρωθυπουργό. Καθώς, ακόμη κι αν κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιωθεί, η “κίνηση των τριών” έχει ανάψει το φυτίλι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Για τα… περαιτέρω.

statesmen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.