Έξω χαμός και μέσα…άγχος


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΜΕΙΣ δεν τα φάγαμε, γι αυτούς δεν έχουμε (δεν μας δίνουν) στοιχεία πως τα φάγανε, οι ξένοι μας δάνειζαν, εμείς καταναλώναμε, οι καπάτσοι τα’ βγαζαν (νόμιμα) στην Ελβετία, όλοι «αθώοι του αίματος»…πού πήγαν τα λεφτά; Στις μίζες για τα έργα δομής και υποδομής που θα μας «κατασκεύαζαν» Ευρώπη; Στα «Ολυμπιακά» που σκούριασαν και με τα απομεινάρια του Καλατράβα να στέλνουν μήνυμα για «επενδυτές» (διάβαζε αγοραστές) μισοτιμής;

ΤΟ έγκλημα συντελέστηκε, οι ενοχές διαχέονται, οι ένοχοι κρύβονται. Τους ψάχνεις σε διάφορα επίπεδα, κατά είδος και ειδικότητα, σε κουράζει το ψάξιμο και βγαίνεις στους δρόμους απελπισμένα. Κάποιοι τριγύρω σου «συναγωνιστές» δεν είναι απελπισμένοι-το κάνουν για τα μάτια-και πασκίζουν να φανούν πενόμενοι και δυστυχείς. Υψηλόμισθοι του δημοσίου μη τους «κουρέψουν», φοροφυγάδες, άρπαγες και μικροκαταθέτες της Ελβετίας μη τους σταμπάρεις, υποκριτές που κραυγάζουν σείοντας επιδεικτικά το λάβαρο της ανέχειας.

ΕΞΩ οι «γνήσιοι» ανάκατοι με τους βολεμένους, οι κουκουλοφόροι στο άντρο τους με το όπλο παρά πόδα, τα ΜΑΤ δυσαρεστημένα για την απραξία τους και μέσα (στη Βουλή) οι…έντρομοι. Τα μέτρησαν, τα ζύγιασαν, το αποφάσισαν. Δεν «μισείς το χρήμα» για τη δόξα στην εποχή μας, κλείνεις το μάτι στον…συνάδελφο (μην «ανταμωθείτε στα γουναράδικα») και ψηφίζεις. Όπως τόσους νόμους που σου εξασφάλισαν τα απίστευτα προνόμια μετά απαλλαγής των ενόχων. Με τους «συνταξιούχους» του κοινοβουλίου να διεκδικούν αναδρομικά και τους σημερινούς να αδιαφορούν για τη «δόξα», επιμένοντας στο «χρήμα».

ΤΙ άλλο κάνουν οι εκπρόσωποί μας στον ναό της δημοκρατίας; Αναγιγνώσκουν τη λίστα των φοροφυγάδων. Λάθρα και με προφυλάξεις. Για δευτερόλεπτα, κι ας συνιστά η ταπείνωσή τους προσβολή διαρκείας. Μάγκες στις κοκορομαχίες για το «γυαλί», κοτούλες όταν δεν τους βλέπεις και γρήγορες οι ματιές, διακομματικές, σωτήριες. «Μη πάμε σπίτι πριν την ώρα μας-δεν χάνονται οι ευκαιρίες της ζωής-δεν φεύγουμε πριν μας διώξουν».

ΣΤΟ Γουδή του ’22 δεν πλήρωσαν οι πραγματικοί ένοχοι, γιατί δεν…χωρούσαν (στο γουδί). Είναι οι ίδιοι «σύμμαχοι», το ίδιο…φιλέλληνες με τους σημερινούς μας εταίρους. Κι αν δεν μπορείς να εκτελέσεις τους πραγματικούς φταίχτες, μην ψάχνεις για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι ηλίθιο.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.