Εικονική πραγματικότητα και το εὒψυχον!


Αυτό που συμβαίνει είναι «εικονική πραγματικότητα»! Δημιουργούν εικόνες ψεύτικές, όχι μόνο για να πείσουν παραπλανώντας αλλά και για να τσακίσουν την ψυχή, το ηθικό των ανθρώπων!

Ηθικός είναι ο ενάρετος, ο χρηστός, από το ήθος,  τη διάθεση, προδιάθεση, ιδιοσυγκρασία, χαρακτήρα.

«Στοχαστείτε πως ευτυχία (εὒδαιμον) θα πει λευτεριά (ἐλεύθερον), λευτεριά θα πει ψυχή δυνατή (εὒψυχον) και μη δειλιάζετε μπροστά στους κιντύνους του πολέμου. […] » (Περικλέους Επιτάφιος, 43, 4)

Οι ψεύτικες εικόνες ξεκίνησαν από την τηλεόραση, την ψηφιακή τεχνολογία…, οθόνες παντού, τις έβαλαν ανώδυνα μέσα στα μουσεία της χώρας και αυτό ήταν το πρώτο επιτυχημένο βήμα για να μας αποστασιοποιήσουν από την πραγματικότητα, ενώ ο θεατής πιστεύει ότι έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα μέσα από τις εικόνες μία οθόνης, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, στέκεται έξω από αυτήν, απέναντι της!  Αυτή είναι η κακή χρήση της κατά τ’ άλλα πολύ χρήσιμης τεχνολογίας όταν τη χρησιμοποιούν άνθρωποι χωρίς ήθος!

Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργηθούν ψεύτικες «πραγματικές» εικόνες, όπως το καιόμενο φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη! Πως θα αισθανθούμε αν μεθαύριο δούμε να καίγεται μία εκκλησία; Η Βουλή περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ να τη φυλάσσουν… από ποιόν; Ποιος είναι ο εχθρός της Βουλής των Ελλήνων; Για ποιόν εχθρό δημιουργήθηκαν τα ΜΑΤ των οποίων η οπλισμένη εικόνα, εκτός πραγματικότητας, κάτω από γαλανό ουρανό είναι απεχθής και γελοία; Είναι όμως η απόδειξη ότι το σκηνικό οργανώθηκε μεθοδικά εδώ και χρόνια. Δεν θέλουν μόνο να φοβίσουν τους πολίτες, κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και εντελώς ανήθικο, τσακίζουν τα ιερά και τα όσια των εθνών προσπαθώντας να τσακίσουν το ηθικό τους! Ο πόλεμος αυτός είναι ύπουλος και βρωμερός. Είναι πασιφανές ότι χρησιμοποιούν την οικονομία ως περιτύλιγμα ανήθικων σκοπών!

Δεν θα φύγουμε, λοιπόν, εμείς από τη χώρα μας και τη ζωή μας, θα φύγουν αυτοί όλοι, Έλληνες και ξένοι, και η θλιβερή και μίζερη «πραγματικότητα» τους!!! Εξοστρακισμός τους πρέπει!

Εμείς… όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο επιστρέφεις στην αρχή, έτσι και εμείς, από την αρχή, δεν θα είναι η πρώτη φορά… Εθνοσυνέλευση για να βρεθεί ο νέος Κυβερνήτης! Ἐλεύθερον και εὒδαιμον το Εὒψυχον!

Κυνορόδι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.