Τρόικα: Τα μέτρα δεν σταματούν εδώ… έρχονται και άλλα


Τρόικα: Τα μέτρα δεν σταματούν εδώ… έρχονται και άλλα

Μέτρα 8,2 δισ. ευρώ, για την διετία 2013 -2014, επιπλέον από όσα προβλέπει το μνημόνιο και με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης, θα πρέπει να εξειδικεύσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο προσχέδιο της έκθεση της η τρόικα για την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση, θα απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις3,4 δισ. ευρώ για το 2013 και 4,8 δισ. ευρώ για το 2014οι οποίες, προφανώς θα αποτελέσουν και το αντικείμενο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

«Τα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2012, αν και μάλλον όχι το 2011». Σημειώνεται ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 5,5% εφέτος και 2,8% το 2012.

Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί εφέτος στο 8,5% – 9% του ΑΕΠ και θα μειωθεί στο 7% το 2012 (έναντι 6,8% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού) και το 5,3% το 2013.

Στο πεδίο του χρέους εκτιμά ότι αν η Ελλάδα υλοποιήσει κατά γράμμα το μνημόνιο θα αρχίσει να μειώνεται μετά το 2013 ως αναλογία του ΑΕΠ.
Για το 2011 η κυβέρνηση υπολογίζει το χρέος στο 161,8% του ΑΕΠ και η τρόικα στο 162,8%. Το 2012 το χρέος αυξάνεται στο 172,7% σύμφωνα με την κυβέρνηση και στο 181% σύμφωνα με την τρόικα

Την ώρα ωστόσο που ο συγκεντρωμένος λαός έστελνε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να μην ξεπουλήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων η Τρόικα ξεκάθαρα έθετε σε αμφισβήτηση, στο προσχέδιο της έκθεσής της, ακόμη και τον κατώτερο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης, κάτι που πρόσφατα είχε αρνηθεί ότι ζητούσε, ενώ προέτρεπε την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για όλα τα θέματα φωτιά.

Έκπληξη αποτελεί ότι στο κείμενο των 106 σελίδων αναφέρεται ρητά ότι εξαλείφεται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης δηλαδή δεν θα υπερισχύει πλέον η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο σύμβαση.

Παγώνει επίσης η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 ενώ διευκολύνεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων και στις μικρές επιχειρήσεις καθώς διαπραγμάτευση θα γίνεται και με ενώσεις προσώπων.

parapolitika.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.