Αρκεί μόνον αυτό για να πάμε τώρα σε εκλογές


Πριν από δυο εβδομάδες το Βήμα αποκάλυπτε το άγνωστο παρασκήνιο της σύνταξης και υπογραφής του Μνημονίου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κείμενο στο οποίο όμως δεν δόθηκε η συνέχεια που απαιτείται από όσα αποκαλύπτει. Ακόμα κι εμείς αναφερθήκαμε μόνο μία ή δύο φορές , παράβλεψη που δεν δικαιολογείται από τον φόρτο της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα :

«Το µνηµόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εµάς και την τρόικα» παραδέχεται υψηλόβαθµο κυβερνητικό στέλεχος που συµµετείχε στη (µόνον κατ’ όνοµα…) διαπραγµάτευση. «Πρόκειται για διαπραγµάτευση άρπα κόλλα» λέει. «∆εν είχαµε ιδέα τι γράφαµε και σε ανάλογη και µεγαλύτερη σύγχυση βρίσκονταν οι εµπειρογνώµονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταµείου». Σύµφωνα µε συγκλίνουσες µαρτυρίες, δεν είχε γίνει η παραµικρή προετοιµασία και απλώς την τελευταία στιγµή αποµονώνονταν τµήµατα από παλαιότερα µνηµόνια του ∆ΝΤ µε την Τουρκία, το Μεξικό ή την Ουγγαρία και προσαρµόζονταν βιαστικά για να συνθέσουν το ελληνικό µνηµόνιο. «Είναι µια κακή συρραφή, ένα “µνηµόνιο-Φρανκενστάιν”» λέει υπουργός, ο οποίος οµολογεί ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από τρεις ώρες για να διαβάσει, να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τµήµα της συµφωνίας που αφορούσε τις δεσµεύσεις του υπουργείου του για τα επόµενα τέσσερα χρόνια!».

Πρόκειται για μια κυνική ομολογία, που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως όσα δηλώνει από την αρχή ο Σαμαράς και λένε χιλιάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο εδώ και ένα χρόνο, επειδή ο γραπτός Τύπος έκανε την πάπια μέχρι τώρα.

Στην ουσία δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, καμία προσαρμογή, καμία προετοιμασία. Υπέγραψαν την οικονομική υποδούλωση της χώρας, δέσμευσαν το μέλλον της, χωρίς καν να γνωρίζουν τι υπέγραφαν – και οι βουλευτές τι ψήφιζαν !!!

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα έκαναν μάλιστα copy-paste (!!!) από άλλα Μνημόνια υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι κάποιοι γνωστοί και μην εξαιρετέοι ήθελαν οπωσδήποτε να δανείσουν την Ελλάδα και είχαν μεθοδεύσει την έξοδο της από τις αγορές για να την υποτάξουν και την υποδουλώσουν. Και με το πρόσχημα του κατεπείγοντος επέβαλλαν τους όρους τους.

Θυμηθείτε επίσης τις συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με τον Στρoς Καν που αποκάλυψε ο τελευταίος λίγο πριν συλληφθεί για την γνωστή υπόθεση της καμαριέρας !!!.

Οι υπουργοί που δεν τους δόθηκε, ή δεν ζήτησαν τον απαιτούμενο χρόνο για να αξιολογήσουν τη δανειακή σύμβαση, έπρεπε να παραιτηθούν την ίδια στιγμή, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση εις βάρος των πολιτών της χώρας. Τότε και μόνο τότε θα ήταν πατριώτες.

Το κείμενο είναι εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς έχουμε πάθει ανοσία με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλα για να κατέβουν εκατοντάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα και να απαιτήσουν την –εδώ και τώρα- παραίτηση της Κυβέρνησης και άμεση προκήρυξη γενικών εκλογών. Τόσο καιρό κωλυσιεργούν οι Γερμανοί, αναβάλλοντας την όποια λύση. Ήλθε η ώρα αυτοί να περιμένουν να εκλέξουμε Κυβέρνηση. Διότι τώρα έχουμε περιοδεύοντα θίασο.

Σίγουρα προκύπτει το ερώτημα ποιος είναι ο υπουργός. Ο δημοσιογράφος ασφαλώς θα επικαλεστεί δεοντολογικούς λόγους για να μην τον αποκαλύψει. Εισαγγελέας όμως δεν υπάρχει για να το ζητήσει στο πλαίσιο μια ανάκρισης με αντικείμενο την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Επίσης προκύπτει εκ των πραγμάτων αδήριτη ανάγκη γιαμια εξεταστική με ένα και μόνο θέμα. Πως φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Η αναζήτηση των υπευθύνων είναι αίτημα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, τώρα πια που όλοι βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες:

Να βρούμε τους «Τσολάκογλου» με στοιχεία ατράνταχτα, με ντοκουμέντα που δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση…

Τους «Λογοθετόπουλους» τους ξέρουμε…

Μ. Ο.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.